Şimdi Ara

Wikipedia: “Türkiye’yi özledik”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
7.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Ülkemizde yaklaşık 1 senedir erişim yasağı bulunan Wikipedia’nın sosyal medya hesaplarından #WeMissTurkey (Türkiye’yi Özledik) isimli bir kampanya başlatıldı.

     


    Wikipedia’da yayınlnana "Suriye İç Savaşı’na Yabancı Müdahalesi", "Devlet Destekli Terörizm" gibi makalelerin İngilizce versiyonlarında Türkiye, teröre destek veren ülkeler arasında gösterilmişti. BTK, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle ilgili maddelerin kaldırılmasını istemiş, kaldırılmayınca da erişim engeli getirilmişti.




     

    Wikipedia’nın gönderilerinde şu ifadelere yer verildi


    “Bir sabah uyandığınızda Wikipedia’ya erişemediğinizi gördüğünüzde ne yapardınız? Bu durum yaklaşık 10 ay önce Türkiye’de yaşandı. Türkiye’deki 80 milyon kişinin makaleleri okuması ve katkı bulunması engellendi. İşte bu nedenle bir hafta boyunca Türkiye ile ilgili bildiklerimizi paylaşacağız.


     


    Türk kültürü hakkında merak ettiklerinizi #WeMissTurkey hashtagi ile bize sorabilirsiniz. Hafta boyunca paylaşımlarda bulunacağız. Türkiye’ye destekte bulunmak için Facebook profil fotoğrafı için hazırladığımız özel çerçevelerden birini ekleyebilirsiniz.”


     


    Bu gönderinin ardından Türkiye tarihinde bilime katkılarıyla tanınan bilim insanları paylaşıldı. Sibernetiğin ilk adımlarını atan ve ilk robotu yapıp çalıştırdığı kabul edilen Ebû’l İz El Cezer’in keşifleri paylaşıldı. İnsansı robot, krank mekanizması ve mum saati makaleleri paylaşılıp El Cezer’in katkısı vurgulandı.









  • Adamların hiçbir ülkede temsilcilikleri yokki.

    Ki ticari işletme değillerki açsınlar zeka küpü.


    Sen de ülkeni düşünseydin, iyi bir okuyucu ve yazar olsaydın, Wikipedia'daki yazılara müdahale etme, düzeltme yetkin olurdu.
    Wikipedi'nın nasıl işlediğine dair en ufak bilginiz yok, anca laf salatalığı yapın.


  • Terörist devlet dedin dedin bak ne oldu şimdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vikipedi Tarihi değiştiriyor ,kimsenin haberi yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sabah uyandiniz ve vikipedi engellenmis napardiniz?



    Cevap:VPN indirip vikipediye girerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 6 Mart 2018; 14:49:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala kaldırılmadı mı o içerikler ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlber Ortaylı bile Wikipedia'daki makalelerin hatalı olduğunu söyledi. Düzeltsinler açılsın

  • Özet

    Wikipedia: “Türkiye’yi özledik”

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıkıntı yok kral başına 0 koyunca açılıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BTK aynı fikirde değil.

  • wikide bilgileri gönüllüler yazıyor. bu yüzden pek çok yanlış bilgi, militan kişilerce yazılmış yalan, yanlı bilgi de bulunuyor. düzeltilmesi için başvuruyorsun ve yanlış, yalan olduğunu görmesine ragmen wiki bazı bilgileri işine gelmediği için düzeltirmiyor. belkide o bilgileri kendi giriyor. bu da onu yanlı yapıyor. Doğru bilgiler de varmı? bol miktarda var tabiki. ama yöneticileri kendi siyasi kafalarıyla iş yapıyor, özgürlük, vakıfız kılıfına başvuruyorlar. yalan ve gerçekliği ispat edilmemiş bilgiler özgürlük demek değil. yani böyle büyük kapasite genişliğinde server işleten (ki çok maliyetli bir iş) bu vakfı kimler, ne niyetle finanse ediyor ona bakmak lazım.

  • Siz parayı özlediniz, bizi degil.

  • Özledik diye boş muhabbet yapacaklarına şu aşağıdakileri yapsınlar.

    - Türkiye'de temsilcilik açılması,

    - Uluslararası hukuka uygun hareket edilmesi,

    - Mahkeme kararlarının uygulanması,

    - Türkiye'ye yapılan karartma ve operasyonların bir parçası olmamaları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok özledilerse bilgi veriş şekillerine çeki düzen versinler. Ortada geçerli bir bilgi varsa yazılır kaynağı da konulur. Wikipedia'nın olayı bu değil mi? Türkiye hakkında şurda şöyle iddialar öne sürüldü diye bilgi verme şekli mi var? Ben çıksam bu adamlardan biri bir yerde konuşurken söz alsam senin annen için şurda .... diyolar desem deliye mi dönerler ne var canım adam bilgi aktarıyor mu derler.



    Bunlara buna rağmen destek vermek için araştırma yapamıyoruz diye ağlayanlarda da ciddi sıkıntı var. Bu yapılanlara ses çıkarmamalarını geçtim kardeşim araştırma Wikipedia'dan mı yapılır? Eskiden araştırma görevi verilince ilkokuldaki çocuğa bile Wikipedia kullanmaması söylenirdi. Bilinirdi oranın yapısı şimdi böyle hassas konularda bile Wikipedia'ya toz kondurulmuyor. Nasıl bir seviye düşüşü yaşadıysak artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojennn

    wikide bilgileri gönüllüler yazıyor. bu yüzden pek çok yanlış bilgi, militan kişilerce yazılmış yalan, yanlı bilgi de bulunuyor. düzeltilmesi için başvuruyorsun ve yanlış, yalan olduğunu görmesine ragmen wiki bazı bilgileri işine gelmediği için düzeltirmiyor. belkide o bilgileri kendi giriyor. bu da onu yanlı yapıyor. Doğru bilgiler de varmı? bol miktarda var tabiki. ama yöneticileri kendi siyasi kafalarıyla iş yapıyor, özgürlük, vakıfız kılıfına başvuruyorlar. yalan ve gerçekliği ispat edilmemiş bilgiler özgürlük demek değil. yani böyle büyük kapasite genişliğinde server işleten (ki çok maliyetli bir iş) bu vakfı kimler, ne niyetle finanse ediyor ona bakmak lazım.

    Google'da basit bir arama yaparsaniz bakabilirsiniz.

    https://monetizepros.com/features/analysis-how-wikipedia-could-make-2-8-billion-in-annual-revenue/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Illusive Man

    Aynı şeyi amariga yapsa kaldırırsınız diyen çomarlar gelmeden paylaşayım al amerikaya da aynı şeyi yapmışlar kaldırmamışlar yasaklamada gelmemişhttp://www.wiki-zero.com/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvVW5pdGVkX1N0YXRlc19hbmRfc3RhdGUtc3BvbnNvcmVkX3RlcnJvcmlzbQ

    iyide Amerika zaten göz göre göre Terörü destekliyor. bundan rahatsız değiller ki. resmi olarak kabul etmeseler de bunu herkesin bilmesini istiyor. biz buna aba altından sopa göstermek diyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Türkiye'deki pazarlarını kayıp ediyorlar... Kendi yerlerine başka siteler almaya başladı ... Bu yüzden söylemi değiştirdiler... Biraz daha böyle kalsın ... Bir firma için en büyük tehlike müşteri kaybıdır... Bir zaman sonra kendileri gelip burada ofis açarlar merak etmeyin...

  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    sen yazının sonunu okudunmu? bu sistemleri kullanırsa yıllık 236 kazanma ihtimali var diyor, kazanıyor demiyor. yazıda belirtilen hiç bir gelir modelini wiki uygulamıyor. demekki basit bir arama yapmak yetmiyor, basitce yazıyı sonuna kadar okuyup anlamak gerekiyor. burayı okursan bu konuda bilgi edinebilirsin. basit bir arama yaparak buldum. wikinin yıllık masrafı TL olarak yıllık 254 milyon tl.https://ekonomist.co/is-dunyasi/sirket-haberleri/wikipedia-ne-kadar-kazaniyor-10399/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 6 Mart 2018; 16:0:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxe

    Sıkıntı yok kral başına 0 koyunca açılıyor

    Ya dostum orası öyle de, başına 0 koyabilmemiz için önce sayfanın yüklenmesi, daha doğrusu yüklenmeye çalışması ve "Aradığınız siteyi bulamıyoruz." uyarısını almamız gerekiyor; yoksa Google aramalarında veya başka bir yerden ulaştığımız herhangi bir Wikipedia linkine tıkladığımızda sayfanın URL'si anında değişmiyor. Aradığınız siteyi bulamıyoruz uyarısını alana kadar 10-15 saniye bağlanmaya çalışıyor ve bu çok sinir bozucu bir bekleyiş. O boş uyarı sayfasını bana anında gösterse, hemen başına sıfır koyacağım ve çat diye gireceğim.

    Yani bu sansürden, yasaktan öyle kıskıs gülebilecek kadar çekmiyor değiliz; çok çektiriyor. Bilgiye ulaşmadaki kalitemiz, refahımız çok düştü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Youtube ve wikipedia bunlara dokunan beni kaybeder azizim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 milyon nerede !? Bu platformu okuyan 25 milyonu geçmez !!!

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.