Şimdi Ara

Karar verildi: 2018 Dünya Kupası'nda video yardımcı hakem kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Video yardımcı hakem (VAR) uygulaması Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nda kullanılacak. Uluslararası Futbol Federasyonu Kurulu (kısaca IFAB), Cumartesi günü Zürih'te gerçekleşen bir toplantı sonrasında teknolojinin kullanımını "oybirliğiyle onayladı". IFAB bu kararını "futbolda daha adil olmaya yönelik tarihi bir adım" olarak nitelendirdi.

     

    Ayrıca Bkz.Twitter'daki kripto para dolandırıcıları Vitalik Buterin'in sabrını taşırdı
    Öte yandan VAR sistemi de eleştirilerden nasibini almış durumda. Otoriteler video yardımcı hakem uygulamasının özellikle de verilen bir karar incelenirken genelde bunun farkında olmayan seyirciler için maç sırasında karışıklığa neden olduğunu söylüyor. VAR sistemi Almanya, İtalya ve İngiltere'de bazı yerel kupa maçlarında denenmişti.

     


    VAR neredeyse kusursuz çalışıyor


    FIFA genel başkanı Gianni Infantino konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle, VAR sistemi futbolun bir parçasıdır" derken Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda video yardımcı hakem kullanılması konusundaki nihai kararın bu ayın ilerleyen saatlerinde Bogota'da düzenlenecek bir toplantıyla alınacağını belirtti. Yapılan denemelerde yaklaşık 1.000 canlı maçta doğruluk seviyesinin %93'ten %99'a yükselmesi de sistemin neredeyse kusursuz hale geldiğini ortaya koymuş durumda.







  • İyi oldu milyar dolarların döndüğü bir sektör tek bir insanın kararına bırakılmamalı, hata payı sıfıra indirilmeli.

    Fakat uygulama yanlış, saha içinde ki hakemin oyunu durdurup görüntüyü izlememesi gerekiyor, odada ki hakemler anlık olarak karar verip ve bunun anlık olarak hakeme iletilmesi gerekiyor.

  • Ne kadar baş belası karar varsa hepsi FIFA'nın elinin altından çıkıyor zaten. UEFA gene böyle konularda daha iyi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • video hakem uygulaması yaygınlaşırsa ilerde olacak olan şu: herkes kameramanların hangi takımlı hangi ülkeden olduğunu sorgulayacak.çünkü bir kameraman isterse bir pozisyonu çok rahat şekilde manipüle edebilir.şu anda bile bazı pozisyonları görmüyoruz.atlanıyor.haliyle x takımın lehine olan bir pozisyon çok rahat çekilmeyebilir.

    kameraman misal emre nin ağzına götürür kamerayı ama mehmetin ne dediğini göremeyiz.olan da kamera emreyi çektiği için emreye olur.sıkıntılı bişey video hakem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sistem dahada geliştirilmeli şampiyonlar ligini kazanmanın bi klube getirisi reklam,forma vs 200 mil euro üzerinde.Nasıl olurda hakemin kararına bırakılır.Fauller hariç,penaltı,kırmızı kart pozisyonlarında kullanılmalı.Vede futbola basketbol gibi süre durdurma gelmeli.Zaman geçirme olayı kalkmalı.2 şer devre 30 ar dakikadan 60 dk maç.Top sürekli oyunda kalıcak,zaman geçirme diye bişey kalmıcak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkede bunun da eyyamcılığını yaparlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmaz bu sistem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zarta zurta durdurmasinlar oyunu



    Bence sadece Ofsayt ve Penaltilarda kullanilmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.