Şimdi Ara

Twitter'daki kripto para dolandırıcıları Vitalik Buterin'in sabrını taşırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Kripto paraların popülerliğinin artması ile birlikte çok sayıda dolandırıcı bu alana yönelen insanları kandırıp paralarını almanın peşine düşmüş durumda. Kripto para dolandırıcılarının yoğun olarak faaliyet gösterdiği yerlerden biri de Twitter. Twitter'da kendilerini teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Elon Musk ya da Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin, John McAfee ya da Changpeng Zhao(Binance CEO'su) gibi tanıtıp takipçilerine Ether hediye edeceğini iddia eden çok sayıda hesap bulunuyor. Bu kişiler, kendilerine belli bir miktarda Ether gönderilmesi halinde(Ether adresinin doğrulanması için bunu istediklerini belirtiyorlar) gönderilen miktarın 10 katına kadar Ether'i hediye edeceklerini iddia ediyor.


     

    Dikkatsiz yatırımcıları kandırıyorlar 

    Sahte ekran görüntüleri ve ücretsiz Ether için kendilerine teşekkür eden sahte hesaplarla da iddialarını destekleyen dolandırıcılar, bu tip faaliyetleri görmeye alışkın olan kullanıcıları kandırmakta zorlanıyor ancak kripto para dünyasına yeni giren kullanıcılar binlerce dolar değerinde olan Ether'leri alabilmek için dolandırıcıların adresine para gönderebiliyor.


     

    Geçtiğimiz ay bu sahte hesapların kendisiyle hiçbir bağlantısı olmadığını açıklayan Elon Musk, konuyu Twitter CEO'su Jack Dorsey'e bildirdiğini dile getirmişti. Sahte hesaplarla adı en çok anılan kişilerden biri olan Vitalik Buterin ise geçtiğimiz ayın başında yaptığı açıklamalarla bu hesaplara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulamıştı. Buterin'in açıklamalarına rağmen halen çok fazla kişinin dolandırılması üzerine Buterin, dün Twitter kullanıcı adından değişikliğe gitti.


     

    Vitalik Buterin isyan etti 

    Twitter'daki kullanıcı adını Vitalik ''Hayır ETH hediye etmiyorum'' Buterin olarak değiştiren Rus yazılımcı ayrıca konuyla ilgili tweet'ler atarak Ether, Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin veya Wild Beast Block da hediye etmediğini belirtti. Dolandırıcılara para göndermek isteyen kişileri ''Hiçbiriniz hiçbir şey almıyorsunuz'' ifadesiyle uyaran Buterin böylece 678 bin takipçisini son kez uyarmış oldu.


    Tabi Buterin dolandırıcılara karşı uyarıda bulunmuş olsa da bu yöntemle ciddi kazançlar elde eden dolandırıcıların Buterin'in attığı tweet'leri de fırsat bildi. Buterin'in kesin bir dille Ether dağıtmadığını açıkladığı tweet'in altına ''Sınırlı bir süre için'' ya da ''Son kez'' ifadeleriyle Ether hediye edeceklerini yazan dolandırıcılar, Ether adreslerine gönderilen paranın kat be kat fazlasını kullanıcılara hediye olarak göndereceklerini açıkladı ve yine bu ifadelere aldanan kişiler onlarca Ether'i dolandırıcılara gönderdi.

     
     







  • Şu sanal para birimini destekleyen yurttaşları anlamıyorum. Memlekette dolar 3,80 euro 4,5 hatta belki daha fazla. Ülke olarak ne elektrik ihtiyacımızın tamamını, nede ekran kartı üretemiyoruz. Bunları ithal yollarla yüksek meblalarla alıyoruz. Bu sistemde sadece zengin daha zengin oluyor farkında degilmisiniz?

    Ülkemiz de insanlar ekmek alacak su alacak parayı zor buluyor, bizim satıcılar da toptan ekran kartı satıp zenginin ekmeğine yağ sürüyor. Ay sonu gelen elektrik faturasını ödeyecek halimiz yok, üç beş tane zengin bencil ucube kalkmış destek veriyor. Bilgisayarına orjinalin lisans alamayan insanlar, sanal paradan medet umuyor. Güvenlik sıfır. Para işleme sıfır. Değer bakımından Türk parasını daha da dibe vuruyor. Ülkeye yada halka yararı yok zararı var. Bulaşmayın kardeşim bu işlere. Böyle para kazanılmaz. Bu sistem de birilerinin kuklasi oluyorsunuz üç beş bisey kazanicam derken farkında değilsiniz. Umarım p.c olur bu sanal para işi.

    Umarım herkes patlar. Sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgilerimle..





  • CodyTravers kullanıcısına yanıt
    Hayallerde patlayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.