Şimdi Ara

Cevabı çok zor, uzman sorusu! Lütfen bakınız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Google vs. çok arattırdım. win+xp+sanal+bellek+kullanımı
    Yahu cidden Microsofta gıcık kapmaya başladım. Soru basit, cevap yok !
    SORU: 4X512 DDR2 ram var bilgisayarımda, bu fiziksel bellekler daha dolmamış (500 MB. civarı kullanmış).
    Sanal bellekten de 400 küsür MB. kullanmış.

Boşa mı aldım 2GB. ram'i? Denemek için bilgisayarımda 12 program birden çalıştırdım, ne varsa... Benim DDR2 ram'lerden sadece 1100 MB kullanmış.
    Sanal bellekten de 900MB. civarı.

Hani fiziksel bellek yetmez de, sanal bellekten kullanır, anlarım. Biz, veri alışverişi hızlı olsun diye onca para verip RAM alıyoruz, XP kağnı gibi çalışan sanal bellek peşinde.

Bu konuda forum vs. lere bakıyorum da, herkes sanal bellek nedir vs. tanımları yapıyor. Daha hiç rastlamadım sorumun cevabına.

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler ve tebrikler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 26 Mart 2007; 11:34:38 >

• Sanal bellek sürekli kullanılır. İstersen 8 gb ram al yine sanal bellek oluşturur windows. Bellek yönetimi böyle. Harddiskinden sürekli tır tır ses gelmemesi lazım 2 gb ile. eğer geliyosa windowsun şişmiş demektir.
  • Efendim, sanal bellek oluşturulmasına dediğim bir şey yok. Tabi ki, windows bellek alanı yokluğu yaşamaması lazım ve bu nedenle de sanal belleği kullanmak zorunda. Zaten bu nedenle de kullanıcılara, sanal bellek miktarını sıfırlamamaları, en azından windows yönetimine bırakmaları tavsiye edilir. Size katılıyorum. Benim sorum şu: Benim 2GB belleğim var ve daha 1000MB kullanıldığını görmedim (o kadar programı aynı anda çalıştırmama ramen). Benim hızlı 667Mhz ram'lerimi kullanmadan, neden daha yavaş çalışan sanal belleğe ihtiyaç duyuyor? Bunun çözümü de yok, ayarı da. Hele windows'un yardım'ına baktınız mı, gülermisiniz ağlarmısınız misali, tamamen saçmalamışlar. Sorunun cevabı ve çözümü yok!
  • bunun için yani ram tam anlamıyla dolduktan sonra sanal bellekten kullanması için reg ayarı olması lazım..bi onu ara netten+sanal belleği komple kapamayı denedin mi bi sorun olur mu acaba?

ekleme:

buldum sanırım

* Dosyaların Takas dosyasına Atılmasını Engellemek

Windows XP bilgisayarınızdaki anabellek miktarı yüksek olsa bile bir çok dosyayı sabit diskinizin üzerindeki takas dosyasına

yazacaktır. Sabit diskler bellek modüllerinden daha yavaş oldukları için bilgisayarınızın performansı düşecektir. Eğer

bilgisayarınızda 256Mb dan fazla bellek varsa takas dosyanızı kapatmanız olumlu olabilir.

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/SessionManager/MemoryManagement klasörü altındaki DisablePagingExecutive

değerini 1 yapmanız yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 26 Mart 2007; 0:25:28 >
  • Sevgili zeus, malesef takas dosyasının kapatılması, yukarıda da açıkladığım gibi pek önerilmiyor ve istenmeyen sonuçlar doğuracağı söyleniyor. Ama önerinize benzer bir uygulamayı denedim, o da şu: sanal bellek miktarını 2MB ile 100MB arası ayarladım. Sonuç: Fiziksel bellek kullanımı 480MB, Sanal bellek kullanımı 400MB.

Severmisin, sabahamı bırakırsın misali bir durum yani :)
  • Arkadaslar 2 gb ram iniz varsa sanal bellegi kapatin gitsin benim aylardir kapali hicde bisi olmadi :)
  • bahsettiğim reg ayarını bi çok tweak programı kendi menüsü içinde bulunduruyo ve öneriyo ama windows kendini düşündüğü için bence önermiyo olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu da aklıma geldi. Buna 2 cevap vereyim.
    1- Windows gibi bir işletim sistemini yapanlar, kullanıcıya böyle bir müdahaleye zorlayıcı seçenek vermemeli. En azından etik açısından.
    2- Hepimizin başına gelmiştir. Bazen bir internet sitesine gireriz ve ekran donup kalırken, arka planda da tırrr tıırrr diye devamlı HDDnin çalıştığı olur. Bu arada aslında ram yeniyordur. Eğer sanal bellek olmazsa (ki yukarıda bahsettiğim -tavsiye edilmiyor- meselesi budur) Sistem çöker !
  • ben bir ara aynı nedenle sanal belleği kapatmıştım. bellek tükenince hata vermeye başlamıştı doğal olarak.
    açık tutmakta fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.