Şimdi Ara

Bilgisayarı olmayan sınıfta bilgisayar dersi anlatmak: Gana örneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugüne hepimizin en az bir akıllı telefonu ve bir bilgisayarı var. Okullarımızda ise bilgisayar sınıfları standart haline geldi. Ne var ki Afrika ülkeleri gibi gelişmekte olan bölgelerde bilgisayara erişim kısıtlı. Bu bölgelerde bilgisayar eğitimi vermek de oldukça zor.

     

    Fedakârlık örneği

     

    Gana’nın Sekyedomase şehrindeki Betanase ortaokulunda eğitime başladığı günden bu yana bir bilgisayar sınıfı mevcut değil. Bununla birlikte liseye geçiş sınavlarında bilgisayar soruları da var ve öğrenciler bunları cevaplamak zorunda.

     

    Okulun bilgi teknolojileri öğretmeni Richard Appiah Akoto ise ilginç bir yöntem bularak zorluklar içerisinde öğrencilerinin konularından geri kalmamasını sağlamış. Renkli tebeşirler ile kara tahtaya ayrıntılı bir Word penceresi çizen Akoto bilgileri bunun üzerinde vermiş.

     

    Ayrıca Bkz.Cep telefonu arayanlara farklı bir yaklaşım: Light Phone 2

    Öğrencilerini çok sevdiğini ve derslerinden geri kalmasını istemediğini ifade eden Akoto, önceki konularda da tahtaya uygulama resimleri çizdiğini ifade ediyor. Son bir haftadır Facebook üzerinde geniş kitlelere ulaşan Akoto pek çok girişimcinin de dikkatini çekmiş.

     

    Bunlardan bir tanesi Microsoft’a ulaşmayı başarmış ve Microsoft öğretmene özel eğitim programlarına erişim hakkının da tanınacağı bir bilgisayar gönderme sözü vermiş. Ne var ki Akoto en az 50 bilgisayar ihtiyaçlarının olduğunu belirtiyor.

     

    Akoto’nun bir dizüstü bilgisayarı var ancak müfredat gereği bunun üzerinde eğitim veremiyor. Öğrencilerin örneğin kasa, monitör, klavye, fare gibi birimleri bağlayarak bir bilgisayarı çalışır hale getirmesi gerekiyor.

     

    TİKA başta olmak üzere pek çok ülkenin yardımlaşma kuruluşları dünyanın çeşitli bölgelerinde merkez ve kırsal okullarda bilgisayar sınıfı oluşturmak için çalışmalar yapıyor. Ne var ki halen teknolojiye erişme imkânı kısıtlı bir milyardan fazla insan olduğu ifade ediliyor.

     







  • Biz de lisede 3 yıl bilgisayar dersi gördük, her yıl bilgisayar parası toplandı ama uzaktan bile göremedik :)

  • Yer: Gana
    Kişi: Gana' da bir öğretmen
    Eleştirilen yer: Türkiye
    Eleştirilen kişi: RTE

  • Koskoca Microsoft tek bilgisayar mı gönderecekmiş? Kapitalizmin gözük kör olsun.

  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    Sözde Türkiye'nin en büyük üniversiteleri bilgisayar kaynıyor ama yarısı çalışmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    Sözde Türkiye'nin en büyük üniversiteleri bilgisayar kaynıyor ama yarısı çalışmıyor

    Evet, haber bu dediğinle alakası olsaydı o zaman eleştirebilirdin, üzüm yemeyeceğim bağcıyı döveceğim diyorsunuz, bağcıdan her seferinde bir kamyon dayak yiyip geliyorsunuz, sonrada bağcı şöyle bağcı böyle, hırsıza kim inanır?!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wi Fi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    Sözde Türkiye'nin en büyük üniversiteleri bilgisayar kaynıyor ama yarısı çalışmıyor

    Evet, haber bu dediğinle alakası olsaydı o zaman eleştirebilirdin, üzüm yemeyeceğim bağcıyı döveceğim diyorsunuz, bağcıdan her seferinde bir kamyon dayak yiyip geliyorsunuz, sonrada bağcı şöyle bağcı böyle, hırsıza kim inanır?!

    Valla ortayı siz açtınız yoksa böyle gol atamazdım. Adam bilgisayarsız ders anlatıyor. Laboratuvardaki bilgisayarlar çalışmadığı için(!) olmayan C++ sınavları gördü bu gözler. Okullarda Matlab ödevi falan yapmak zaten hayal ürünü çünkü 2009 falan herhalde (Core2Quad var hesap edin artık) o zamandan alınma bilgisayarlarla donatılmış laboratuvarlarla ne kadar gelişmiş(!) teknolojilere sahip olduğumuzdan bahsediliyor. Üç beş odadaki ödenekle(!) alınmış iMac'le bu iddiaları çürütmeye çalışıyorlar ama nafile. Adamın eğitim azmini geçtim satır sayısı aynı diye kodlara bakmayan eğitim görevlilerine değinirsek bırak bağcıyı dövmeyi, köteklesek az gelir




  • Suriyelileri doyuracağımıza Gana gibi mazlum milletlere yardım yapmayı tercih ederim

  • Yanlış yoldasınız bizim gibi hataya düşüyorsunuz. Linux eğitimi verin. bilgisayar olarak 35 dolar fiyata sahip "raspberry pi" kullanın.

  • mersin meslek lisesinde bilg. bölümü 99 mezunu olarak toplasam 40 saat bilg. basina oturtmadilar. bilgisalarlarda 80286. Orta okulda bilg. kursunda bile 200 saat egitim görmüstüm.

  • Torpille atanıp anlatamayana olacağına, ben bu hocayı tercih ederim.

  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    "RTE" neyin kısaltılmışı ?

  • O kadar büyük şirketler amazon,aliexpress,microsoft,apple,tesla(ki nette sağlıyacak ücretsiz),google vs var, yardımsever bill gates vs işadamları var bu haberden sonra bu bölgelere pc yollamıyorlarsa yazıklar olsun.
  • Microsoft kadar paragöz şirket görmedim. Adamların 50 PC ye ihtiyacı var ve Dünyanın En büyük şirketlerinden MicroFOSSSS 1 tane gönderelim diyor. Yazık lan.

  • benim bile bu emek karşısında alıp bir bilgisayar gönderesim geldi koca microsoftla zenginlik konusunda olmasa da hayır severlik konusunda eşit değere sahibim demek ki bu da iyi bir şey :)

  • ganada aramayın arkadaşlar. Gidin esenlere, güngörene devlet okullarının neredeyse hiçbirinde bilgisayar laborauvarı yok. Öğretmen yazıcıdan ekran kartı resmi, işlemci resmi çıktısı alıp onları gösteriyor.

  • bizim üniversitede bilgisayar varda ne oluyo? sadece ticari bilimler fakültesinde 6 tane lab var ortalama her birinde 30pc var yani 180pc toplamda. ama bilgisayarı bir açıyosun windowsun açılıp masaüstünü görmen 1,5 dakika sürüyor, toad ya da eclipse açıyorsun, açılması 1 dakika daha sürüyor. monitörler hala vga, klavyeler mouselar pert. pcler çalışırken hayvan gibi ses çıkıyor. bi de özel okul yıllığı 30bin liraya okuyoruz güya.

  • 2000-2004 seneleri arasında hacettepe üniversitesinde öğrenci olarak geçirmiş birisi olarak o günlerde ingilizce öğretmenliği bölümünde okuyan arkadaşların ganadakine benzer şekilde bilgisayar olmayan bilgisayar laboratuvarında teorik bilgi ve ekran fotokopileri ile bilgisayarda word, excel dersi aldıklarını ve bu fotokopilerden sınav dahi olduklarını hatırladım birden..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.