Şimdi Ara

Yakın zamanda yeni nesil Nvidia ekran kartı beklemeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçen yılın sonlarına doğru 12nm sürecinde geliştirdiği Volta mimarisini tanıttığında Nvidia’nın ekran kartı pazarını alt üst edeceği konuşulmaya başlanmıştı. Süper bilgisayar, sunucu ve üst seviye profesyonellere sunulan Volta mimarisi bir süre daha orada kalacak gibi.


     


    Yakın zamanda hareketlilik yok


     


    Nvidia’nın yakın zamanda başlayacak GPU teknolojileri konferansı - GTC veya oyun geliştiricileri konferansı - GDC etkinliklerinden birisinde yeni nesil ekran kartlarını tanıtması bekleniyordu. Ne var ki plan değişmiş gibi.


     


    Farklı kaynaklar yakın bir dönemde tanıtım olmayacağını ifade ediyor. Özellikle Nvidia tarafında böyle bir hazırlığın olmadığı görülmüş. Pazarda yaşanan gelişmeler bunun en büyük sebebi. Gerek ortalama fiyatların yükselmesi ile kâr marjının artması gerekse AMD tarafından sıkı bir rekabetin oluşturulamaması Nvidia’nın frene basmasına neden oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia: Ekran kartı fiyatları yükselmeye devam edecek

    Yeni nesil ekran kartlarının tanıtılması için en yakın ihtimal Ağustos ayındaki Gamescom 2018 fuarı oluyor. Bu fuarda tanıtılacak kartların takip eden haftalarda yani sonbahar dönemine doğru satışa sunulabileceği düşünülüyor.


     


    Diğer taraftan hangi mimarinin oyunculara sunulacağı tam bir muammaya dönüşmüş durumda. Yapay zekâ birimli ve HBM 2 bellekli Volta mimarisinin maliyet problemleri nedeniyle kurumsal tarafta kalacağı tahmin ediliyor.


     


    Ampere adındaki farklı versiyon HBM bellek ile üst seviye sistemlere sunulacak. Oyuncu tarafında ise GDDR6-GDDR5X belleğe sahip ve yapay zekâ birimlerinden arınmış Turing kod adlı mimari yer alıyor. Bununla birlikte hepsi 12nm sürecinde ve hepsi de benzer mimariye sahip.


     


    Diğer bir kötü haber ise fiyatlandırma tarafında. Nvidia yıl içerisinde fiyatların yükseleceğini ifade ederek kötü bir sürpriz yapmıştı. GTX 2080 ekran kartının piyasaya çıktığında 1000$ sınırına yaklaşabileceği ifade ediliyor.


     







  • nasıl bir istihdam sağlıyosunuz ekonomiye ekran kartlarını yelleyip soğutsun diye işe adammı alıyosunuz?israf ettiğiniz ülke kaynaklarıda cabası.harcanan elektrik ihtal edilen ekran kartları donanımlar ülkeye beleş geliyordu sanki.Bugün Koç,Sabancı ülkeye zar zor milyar dolar kazandırırken senin mininginmi milyar dolar getirecek ülkeye.Ozaman Koç,Sabancı enayi fabrika kurup binlerce adam çalıştırıyorsa.Alsın milyonlarca kart tüm çalışanları işten çıkarsın 10 kişi yeter bu işe zaten.
  • O zaman AMD

  • İşlemcideki Intel-AMD olayı gibi olacak. Nvidia tek eline kaldı piyasa. AMD yeni hamle yapmaya kalkarsa Nvidia tanıtır. Şu anda kazanın dibini ekmekle sıyırıyorlar.

  • Rakip olmayınca adamlar artık bu kadar hızlı yenisini sürmeye gerek yok demişler.

  • AMD'nin ekran kartında nvidia'ya yetişmesi çok zor iş.
  • Sanki yeni nesil gelse oyuncular alabilecek, gene mining yapanlar alır.

    Adamlar nasılsa satıyor diye 1500 dolara kadar çıkabilir demişler msrp fiyatının.
  • gamerlık öldü

  • En kolay ulaşılabilen dahili bileşen anakart, işlemci ve soğutucu oldu gerisi hayal. Şu an 8700k ile 9600 GT kullanıyorum allahsızlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 3 Mart 2018; 15:11:3 >
  • ekran kartını öyle bir zamanda yeniledimki şuan hakikatten şükrediyorum internet üzerinden efsane cuma günü msı gtx 1050 ti ekran kartını 740 tl satın almıstım suan kart 1500 tl lere kadar ucmus durumda tabiki herkes için gecerli bu bi yandan iyi bi yandan kötü bu şekilde olması rekabet iyidir diyicemde arkadas su madencilik olayı herşeyi sömürdü bitirdi resmen ne amd kanadında ne nvıdıa kanadında dogru düzgün kart yok var olsada fiyatlar aşırı derecede fahiş fiyatlara satılıyor ve bu sadece bizim ülkemizde degil tüm dünyada aynı sorun sıkıntılar mevcut bilgisayar toplama işi artık bu durum böyle devam ederse tarihe karısacak gibi gözüküyor suan için en mantıklısı konsol gözüküyor ps4 pro veya xbox one x durum onu gösteriyor suan hayırlısı olsun yapıcak birşey yok madencilik kökünü kuruttu ekran kartı piyasasının...

  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Benden daha kötü durumdasın kardeşim ya. Bende 4790K'lı sistemimi 4 yıl önce topladım kullandığım kart GTX 650 Ti ekran kartı param hazır fakat bu sefer 1000 serisi kartlar çok pahalı göz göre göre kazık yemek istemiyorum 3000 liraya GTX 1060 alarak. Sende keşke GTX 750 Ti gibi kart olsaydı o karta göre rahat rahat oyun oynardın. Ne olacak bu bizim halimiz mağduruz G-Sync destekli monitör aldım dolar yükselmeden alıyım diye G-Sync destekleyen kartım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho_MAN -- 3 Mart 2018; 16:33:25 >
  • Hocam daha kazanın dibinde çok pilav var az daha su koyup kaynatalım , ekmek getirin sıyıralım.

  • Belliydi zaten gelmeyeceği.

    Şu mining olayı yüzünden oyun oynayamıyoruz.

    Satan memnun halinden.

    Oyun oynamak için bilgisayar toplayanları napsınlar yeni bir piyasa buldular kendilerine.

    Oyuncular bir tane kart alırken kişi başı, yeni piyasada adamlar kişi başı onlarca hatta yüzlerce kat satıyor.
  • Nisan ayında yeni nesil çıksa bile 1150 / 2050 modelleri için yine kasım ayına kadar beklerdik. O yüzden benim için değişen bir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    En kolay ulaşılabilen dahili bileşen anakart, işlemci ve soğutucu oldu gerisi hayal. Şu an 8700k ile 9600 GT kullanıyorum allahsızlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mining demek para demek, dolayısı ile ülkeye döviz girmesi istihdam demek. Ev demek aş demek.

    çocuklar oyun oynayacak diye milyar dolarlık işten ülkecek geri mi kalalım istiyorsunuz anlamıyorum? Mining tayfası asıl oyun oynayacak diye çocuklar kart bulamıyor veya yüksek fiyattan kart almak zorunda kalıyor.

    Burada mağdur bir kesim var ise anıl teri döken, ülkesi için çaba sarfeden mining ile uğraşan emekçi kardeşlerimizdir. ama sesi sürekli çıkan oyuncular anlam veremiyorum
  • Hayır çıksa ne olacakki? Bulup da alabilecek miyiz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    ironi yaptın dimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    En kolay ulaşılabilen dahili bileşen anakart, işlemci ve soğutucu oldu gerisi hayal. Şu an 8700k ile 9600 GT kullanıyorum allahsızlar.

    Sistem hediye mi geldi harika bi kombin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SONEKTRA

    O zaman AMD

    Parayı çöpe atsın yani millet?

    1070 mis gibi kart, 1080p de oynatmayacağı oyun mu var?

    2.el bile alınabilir, nasıl olsa miningde ilk tercih edilen bir kart değil 2.el garantili temiz kartlar tercih edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Mart 2018; 11:12:57 >
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    3930K'lı 2011 model bilgisayar kullanıyorum: 4x4=16GB ram ve Samsung 750 Evo 250 GB SSD + 500 GB WD Black editioon HDD ve Ekran kartı olarak GTX 1060; 2 sene önce sadece Ekran kartımı yeniledim. O da oyunlardaki ekran kartı rami artışı ve dx12 mevzusu yüzündendi. Hala daş gibi daş; hiç bir oyunda sıkıntı yaşamıyorum ,2020'ye kadar da yolu var bu sistemin. Mantıklı parçalar toplanırsa, 10 yılda bir sistem değiştirmek gerekebilir. Kasayı bir defa almak lazım en büyük anakartı bile sığdırabilecek bir şey aldım içinide kusursuz ghava akışı için 3-5 fan ekledim. Güç kaynağını da 10 yıl sorun çıkartmayacak bir şey almakta fayda var. Soğutucu Noctua NH D-14 her sisteme uyumludur, öncekini de yıllarca kullanmıştım, Nh D12 idi. Parçası sende yoksa sitesine yazarsın, sana 10 gün ile 20 gün arasında kargo dahil o parçayı yollarlar ücretsiz. Bunlar en başta fuzuli gibi gelebilir sistemi toplamadan önce bunları toplamak gerekiyor. Yoksa çok fazla bütçeyi zorlayabiliyorlar. Bu parçaları zorlamadan kullanırsan 15-20 yıl da fazlasını da götürür. AŞırı gözükse de ileride tekrar tekrar sistemi komple değiştirmemeni sağlıyor. 3 tane sağlam demirbaş olunca sistemi yenilemek, çocuk oyuncağı oluyor.10 yıllık yenilemelerde; sadece ''anakart+ram+işlemci''yi yenilemek yeterli oluyor. Gerek olursa HDD ya da SSD takviyesini 1-2 yıl geciktirebiliyorsun. Sadece Ekran kartını güncel tutmakta fayda var. Temelin sağlam olacak ki gökdelen dikmek istediğinde bile müsade etsin :)




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.