Şimdi Ara

RTÜK üyesi Ersoy: 'YouTube'u değil, Netflix gibi platformları denetleyeceğiz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
3
Favori
14.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TBMM’ye sevk edilen torba yasanın onaylanması halinde internetteki yayınları denetleyebilme yetkisine kavuşacak olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) denetim kapsamı belli oldu. RTÜK üyesi Doç. Dr. Hamit Ersoy, RTÜK’ün Youtube, Facebok, Twitter gibi siteler yerine doğrudan internet üzerinden yayıncılık yapan Netflix, BluTV ve Puhu TV gibi siteleri denetleyeceğini açıkladı.
     

    "İnternetteki yayınlar haksız rekabet oluşturuyor"

    Dr. Hamit Ersoy, internet yayıncılığının uydu ve kablo yayıncılığına göre ucuz ve denetimsiz olmasından haksız rekabet ortamı oluştuğunu gözlemlediklerini ve RTÜK'ün geleneksel yayıncıları korumak için bu alanı düzenlemek zorunda olduğunu bildirdi.

     

    RTÜK hangi platformları denetleyecek?

    RTÜK’ün hangi mecraları denetleyeceği merak ediliyordu. Doç. Dr. Hamit Ersoy bu konuya açıklık getirdi ve denetimin doğrudan yayıncılık faaliyeti gösteren platformları kapsayacağına yönelik şunları söyledi: “Netflix, Blu TV, Puhu TV gibi aslında tamamen yayıncı olan ama sadece internet mecrasından yayın yaptıkları için yayıncı değilmiş, herhangi bir internet kullanıcısıymış gibi algılanan yayıncıları denetleyeceğiz. Yani internet ortamında yayıncılık faaliyeti yapanları denetleyeceğiz. Onların dışında YouTube, Twitter, Facebook ve benzeri, görsel içeriği paylaşan ve fakat yayıncı hüviyeti taşımayanlar için RTÜK'ün herhangi bir denetimi söz konusu değildir. İnternet ortamında 'geleneksel mecralarda yapılan içeriği' paylaşan, şimdilik 'yayıncı' denmeyen ama aslında internet ortamında yayıncılık yapan kuruluşları denetleyeceğiz.”

     
     

    Ersoy, çocuk ve gençlerin artık yayınları televizyon yerine internetten izlediğini ifade ederek çocukları ve gelecek nesli korumak adına bu alana el atmanın zorunlu hale geldiğini ifade etti. RTÜK’e denetim yetkisi verilmesine gösterilen tepkilerin yersiz olduğunun altını çizen Ersoy, Avrupa Birliği standartlarına göre yayıncı kimliği taşımayan hiçbir kullanıcının içeriğinin denetlenmeyeceğini belirtti.

     

    TBMM’ye sevk edilen torba yasanın 73. maddesinin onaylanması halinde Radyo ve Televizyon Kurulu (RTÜK), internetteki yayınları denetleyebilme, lisans verme ve durdurma yetkisine kavuşacak.

     







  • İnsanları kontrol altında tutma hastalığı ve toplum şekillendirmenin farklı bi boyutu artık paranla bile istediğin içeriğe erişemiyorsun. Millet bi evinde dört duvar arasında az buçuk huzur buluyor onuda alın ellerinden ama unutmayın canı sıkılan adam çok düşünür bence bu da işinize gelmez düşünmeyide yasaklayın olsun bitsin kökten.
    mahalle teşkilatlarını evlere salın biz direk kumandayı verelim ya da tek tek gezip atv ahbr trt1 tarzı kanallar harici tüm kanalları silin.ve önerimi hala sunuyorum yap işlet devret modeliyle 20 sene servisini ve tüm parça teminini üstlensinler.mehmet cengiz ve ekibi özel bir maske çıkarsınlar günlük kotalı oksijen.koştuğumuzda uzun uzun soluduğumuzda direk asgari ücretten felan düşersiniz ne bileyim.cidden beni rahatsız ediyor yürümek ve oksijen solunumundan vergi alınamaması.ayıp ayıp.

    edit:y.i.devret modeline yakışan formülü unutmuşum.devlet,bir vatandaşın ortalama senede 3 defa maskeyi bozması ve değiştirmesi taahhütü versin.değiştirmediği takdirde hazine,vatandaş başına 3 maske parasını 20 sene boyunca firmaya ödesin.
    Ulan zaten keyfimiz yok.Bide bunlar moral bozacak herşeyi yapıyor.Netflix'le çocukların ne alakası var Allah aşkına? Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde böyle bir internet sansürü var?Millet aptal televizyon sansürlerinden bıktığı için internet platformlarına yöneliyor.Kredi kartı ile üyelik yapıp istediğim filmi izliyorum.Daha bunun sen nesini denetliyorsun?Kuzey kore gibi toptan interneti yasaklayın bari.
  • Denetlemeyle falan uğraşmaya gerek yok toptan kapatılması çok iyi olur(!). İktidarımız ne isterse o izlenecek o kadar.
  • Dertlerinin para olduğu belliydi çok önceden. Çocuklarmış gelecek nesilmiş yalan hepsi her Çarşamba ve Cuma TRT'de prime timeda kelleler, kanlar; ATV'de tecavüzler havada uçuşuyor.
  • Bu bedevi zihniyetine oy veren kesimin %80'i netflix'in ne oldugunu bilmez bile. Bu tur kisitlamalarin, baskilarin secimlerde negatif geri donusu olmadigini bildikleri icin rahat rahat takiliyorlar.

    Netflix de aklini basina devsirsin 3-5 ne istiyorlarsa atsin sunlarin onune.
  • Napacaksınız sigarayı puroyu mu buharlayacaksınız. Öyle trt 1,atv,a haber'in çok da ötesi yok zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahalle teşkilatlarını evlere salın biz direk kumandayı verelim ya da tek tek gezip atv ahbr trt1 tarzı kanallar harici tüm kanalları silin.ve önerimi hala sunuyorum yap işlet devret modeliyle 20 sene servisini ve tüm parça teminini üstlensinler.mehmet cengiz ve ekibi özel bir maske çıkarsınlar günlük kotalı oksijen.koştuğumuzda uzun uzun soluduğumuzda direk asgari ücretten felan düşersiniz ne bileyim.cidden beni rahatsız ediyor yürümek ve oksijen solunumundan vergi alınamaması.ayıp ayıp.

    edit:y.i.devret modeline yakışan formülü unutmuşum.devlet,bir vatandaşın ortalama senede 3 defa maskeyi bozması ve değiştirmesi taahhütü versin.değiştirmediği takdirde hazine,vatandaş başına 3 maske parasını 20 sene boyunca firmaya ödesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 2 Mart 2018; 20:52:40 >
  • "RTÜK'ün geleneksel yayıncıları korumak için bu alanı düzenlemek zorunda olduğunu bildirdi."



    Geleneksel yayıncılar da zaten ülkeye cağ atlatacak işlere imza atıyorlar ama biz izlemiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalıktan başka bir şey değil bu karar. Netflix'e aylık ücret vererek izliyor millet. Sen benim internetine, üyeliğine para verdiğim şeyi nasıl müdehale edersin yahu ? Çocuğun bunu herkesten habersiz satın alması zaten mümkün değil. Bu TV dizisi, internet yetişkin içerikleri gibi bedavaya ulaşabilecek konumda değil ki ? Dizilerdeki kan, sevişme vs gibi sahneler kesilecek falansa netflix çekilsin bence bizim ülkeden. Bu nedir yahu ? Güvenli internet diye bir paket var ama normal pakette hala sansürle geziyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 2 Mart 2018; 20:44:2 >
  • Çocukları düşünüyorlarmış bak bak. Bu denetlemek istediğiniz yerler zaten parayla üyelik alınan yerler. Ufacık çocuk nasıl girsin, ailesinin onayı olmadan Netflix vb. üyelikler alsın?

    Bu devlet kademelerinde nasıl kafalar çalışıyor arkadaş. Doçent ünvanı olan adamlar saçma sapan, akılla dalga geçer gibi açıklamalar yapıyor.

    Biri gelsin şuraya yazsın bakayım "10 yaşındaki oğlum, kredi kartımı çalıp, gidip Netflix'den oradan buradan üyelik almış, bizden habersiz izliyor" diye.

    Çok merak ediyorum bu yasalar, bu düzenlemeler hangi kafaların ürünü. Bir de para alıyor, para kazanıyor devletten. Çıldırmamak elde değil.

  • Para veriyorsun buna sonuçta.
    O zaman kabloludaki cinsel kanallara da bir baksınlar.

  • Yalan...

  • Youtube dururken netlix he
  • O daha saçma zaten,
  • Netflix'in yerinde olsam çeker giderim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouTube'a istese de karışamaz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elleşmediğiniz bir oralar kaldı zaten

  • kısaca netfliz teki açık sevişme sahneleri sansürlenecek. olay aslında bundan ibaret.

  • "internet yayıncılığının uydu ve kablo yayıncılığına göre ucuz ve denetimsiz olmasından haksız rekabet ortamı oluştuğunu gözlemlediklerini" Nasıl ya? Uydu bedava değil mi? Netflix ayda 15 TL (HD 30 TL) + internet parası. Hangi haksız rekabet?

  • VPN premium alma zamanı gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zihniyet meselesi , insanların ne izleyip ne izleyemeyeceğine karışiyorlar. Umarim bu millet 2019da bu kamburu sırtından atar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.