Şimdi Ara

İki yıllık iPhone 7, GeekBench 4 tek çekirdek testinde Galaxy S9'u geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
4.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yeni bir amiral gemisi akıllı telefon tanıtıldığında hemen piyasadaki diğer modellerle kıyaslanmaya başlar. Samsung Galaxy S9 ve S9+ modellerinde de durum farklı olmadı.

     

    Cihazlar, Apple'ın Animoji'sini bir başka seviyeye taşıyan yeniden tasarlanmış kameraları ile övülüyor. AnandTech tarafından yapılan testlerde ortaya çıkan benchmark sonuçları ise Galaxy S9'un performans açısından ne durumda olduğunu ortaya koydu.

     

    Ayrıca Bkz.En iyi ekrana sahip akıllı telefon Samsung Galaxy S9
    Web sitesinin Exynos 9810 çalıştıran bir Galaxy S9'u test ettiğini belirtelim. Yonga setinin Apple'ın piyasadaki mevcut üst düzey cihazları iPhone X ve iPhone 8'e güç veren A11 Bionic çipi tarafından kolayca alt edildiğini görüyoruz. Dahası, iki yıllık iPhone 7 (Apple A10) bile bazı Geekbench testlerinde Galaxy S9'u geçmeyi başarıyor.

     


    Samsung: Demo yazılımla çalışan cihazdan kaynaklanabilir


    Konuyla ilgili açıklama yapan bir Samsung sözcüsü AnandTech'e verdiği demeçte gönderilen S9 birimlerinin, Mobil Dünya Kongresi için demo firmware çalıştırdığını ve optimize edilmemiş olabileceğini söyledi.

     

    Ayrıca şirketin Snapdragon 845 destekli varyantla eşleşmesi için Galaxy S9 Exynos varyantının performansını "ayarlamayı" planladığı biliniyor. Ancak bazı testlerde Exynos 9810'un Snapdragon 845'den daha kötü performans gösterdiğini görüyoruz.

     

    Umarız bu durum şirket yetkilisinin de belirttiği gibi optimizasyondan kaynaklanıyordur ve müşterilere gönderilen cihazlar çok daha iyi performans gösterir.







  • Ayni yil piyasaya cikmis LG G2 ve iPhone 5S testleri. iPhone 5S'te iOS 7 ve 11, LG G2'de Android 4.4 ve 7.1 karsilastiriliyor. Android 7.1 custom ROM, LG official surum vermedigi icin. Ama iOS'ta oyle bir secenek yok zaten.
    iPhone 5S iOS 7 vs 11 :https://www.youtube.com/watch?v=dwtNsO8Aiyg
    Lg G2 4.4 vs 7.1.2 :https://www.youtube.com/watch?v=pHvjBsvsfFI

    iPhone 5S 'in hizi yariya dusmus. G2'de degisme yok. LG G2 yi 4.4 te biraksaniz bile marketteki nerede ise tum uygulamalari kullanabilirsiniz. iOS 7'li cihazda kullanabileceginiz uygulama var mi apple'in marketinde? Kullanmasa inanacagiz demissiniz de kullanmadiginiz belli. Bu arada 6 yillik Galaxy S3 videosu da var 7.1 ile. O da kullanilabilir halde. Bu telefonlardan daha yasli ustelik.

    Bir sey yazarken mantikli olun.
    Yabancı ülkelerde durum belki daha farklıdır ama bizim ülkemizde A10 Exynos dedin mi sokaktaki adam hödük gibi bakar sana. Ama iPhone 7 Galaxy S9 dedin mi ne dediğini anlar. Telefon dükkanını işleten esnaf hâlâ telefonun içindeki işlemcinin teknik detaylarından bihaber iken sokaktaki Ahmet abi mi bilecek A10'u Exynos'u? Soruyorsun işlemcisi ne bunun dediğinde iOS diyor Android diyor. Adam daha işletim sistemi ve işlemci terimlerinden bihaber. O yüzden haberin telefon isimleriyle yapılması bir anlamda belki daha doğru. En azından ülkenin büyük kısmı için durum böyle.
    Geekbench testi tamamen donamımsal olarak işlemcinin sadece matematiksel yeteneğini ölçer ve hiçbir şekilde işletim sistemi ile uzaktan yakından alakası yoktur. Kısaca salt işlemci testidir. İşlemci haricinde hiçbir bileşeni dahil etmez. Yani doğruluk payı %99 gibi bir şeydir. Android de olsa iOS de olsa o işlemci aynı puanı alır.
  • O zaman ipon7 s9dan iyidir mi demeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis ayfon akar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu telefona neden mal ediyorsunuz? İşlemci karşılaştırması neden yapmıyorsunuz?


    Snapdragon 845, Apple A11 ve A10X'den yavaş falan dense daha doğru olmaz mı? Bakın Anandtech'de böyle yapmış zaten, o tabloda Samsung S9 veya iPhone 7 falan yazıyor mu?


    Bence yanlış bir haber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 2 Mart 2018; 10:11:49 >
  • tamam ben ikna oldum. s9 yerime ip7 alacam !
  • Cpu, gpu gibi donanımlar aynı işletim sistemi üzernde test edilmedikçe bu geekbench gibi testler fasa fisodan başka bir şey değil

  • Son yillarda yaptiklarini kendi adima begenmesem de daha iyisi yapilana kadar en iyisi hala iphone..

  • Yabancı ülkelerde durum belki daha farklıdır ama bizim ülkemizde A10 Exynos dedin mi sokaktaki adam hödük gibi bakar sana. Ama iPhone 7 Galaxy S9 dedin mi ne dediğini anlar. Telefon dükkanını işleten esnaf hâlâ telefonun içindeki işlemcinin teknik detaylarından bihaber iken sokaktaki Ahmet abi mi bilecek A10'u Exynos'u? Soruyorsun işlemcisi ne bunun dediğinde iOS diyor Android diyor. Adam daha işletim sistemi ve işlemci terimlerinden bihaber. O yüzden haberin telefon isimleriyle yapılması bir anlamda belki daha doğru. En azından ülkenin büyük kısmı için durum böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu kadar pahalı telefonları alabilecek olan kişilerin büyük çoğunluğu bu tür testleri umursamaz bile, hatta haberleri bile yoktur.
  • I7 çıkalı 2 sene mi oldu? 16 ay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YasinCC kullanıcısına yanıt
    Geekbench testi tamamen donamımsal olarak işlemcinin sadece matematiksel yeteneğini ölçer ve hiçbir şekilde işletim sistemi ile uzaktan yakından alakası yoktur. Kısaca salt işlemci testidir. İşlemci haricinde hiçbir bileşeni dahil etmez. Yani doğruluk payı %99 gibi bir şeydir. Android de olsa iOS de olsa o işlemci aynı puanı alır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ferrainin çıkamadığı tepelik toprak araziyi, traktör çok rahat çıkar.

    Herşey hız degildir.

  • İphone isterse uzaya çıksın o tasarımıyla hiçbi halta yaramaz

  • Bu sentetik testlerde Apple'ı kısa vadede geçmelerinin imkanı yok. Zira apple iphone 5s zamanında a7 işlemci ile 64 bit mimarisine geçti ve android dünyası buna en az 2 sene geç cevap verebildi. Apple'ın yıllardır 2 çekirdekle yaptığını adamlar 8 çekirdekle bile geçemediler. Çekirdek sayısı karşılaştırmak biraz cahil işi ancak apple'ın geekbench'te single core'da aldığı değerler muazzam değerler, adamlar birkaç sene öncenin mobil i7 işlemcilerini tokatlıyor. Single core değerleri muhteşem olduğu için bu seneye kadar hep 2 çekirdek işlemci mimarisi kullanıyorlardı ve bu yüzden single core'daki üstünlüklerini multi core'da 4-8 çekirdekli android işlemcilerine kaybediyorlardı. Ancak a11 bionic ile 6 çekirdekli tasarıma geçerek bu alanda da tepeye oturdular.

    Apple'ı her şey için eleştirin ancak işlemci geliştirme konusunda eleştirmeyin. Bu sene yeni mimarideki ilk seneleri 2 sene içinde 6 çekirdek tasarımını daha iyi oturtup farkı açabilir. Geçen sene Snapdragon 835 şöyle olacak böyle olacak denildi durumu gördük, bu sene de 845 için aynısı söyleniyor ki fos çıkacağı aşikar.




  • Iphone'un işlemci alanında yıllardır rakipsiz gittiğini ve android tarafındaki rakiplerinde 2 yıl ilerde olduğunu, rakiplerine karşı orantısız güç kullandığını zaten hep söylüyoruz. Fiyatları bu kadar abartı olmasa benim de tercihim iphone olurdu. Hem performans, hem güncelleme anlamında. Son zamanlarda sorunlar var ama android tarafı da sütten çıkmış ak kaşık değil. Google one telefonlara bile doğru düzgün güncelleme veremiyorlar.

  • Bunu tüm üreticilerine söylesene delikanlı, hızdan başka pek bir yenilik yokta...

    Yıllardır işlemci olarak Samsung hızlıydı, iPhone yavaştı herkes tam tersini söylüyordu şimdi işinize gelmiyor Samsung traktör oldu...

    Yav he he



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 2 Mart 2018; 11:8:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alışıldık bir durum zaten. Apple bu konuda rakipsiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YasinCC kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi...

    Özellikle CPU testlerinde işletim sisteminin etkisi gayet ihmal edilebilir. Çünkü cpu testlerinde matematiksel işlemler test edilir. Bunların test edilebilmesi için de bir işletim sistemine gerek bile yoktur aslında. Çünkü her CPU kendi içinde mini bir işletim sistemi (Meltdown ve spectre açıkları da bu işletim sisteminin açıkları bildiğim kadarı ile) barındırır. O sistem bu testler için yeterlidir. Hiç mi etki etmez ana işletim sistemi? Elbette çok küçük etkileri olacaktır CPU işletim sistemi ile ana işletim sistemi arasındaki haberleşme hızı ve veri kayıpları nedeni ile. Ama bu kayıplar ihmal edilebilecek düzeydedir.

    Örnek; Apple'in ilk işlemcisi olan A4 işlemcisi Samsung'un ilk Galaxy S cihazında kullandığı hummingbird işlemcisinin özelleştirilmiş halidir. Hatta üretimi de Samsung tarafından yapılmıştır.

    iPhone 4'un Geekbench skoru : 210 civarı iken, Samasung Galaxy S'in geekbench skoru 245 civarıdır. Aradaki fark ise A4 800mhz saat hızında çalışırken Hummingbird'in 1.0Ghz hızında çalışmasından kaynaklanır. Saat hizlarını aynı yaparsak geekbench skorları da neredeyse aynı çıkar. Zaten öyle olması da gerekir. Dolayısıyla örneğin A11 Bionic işlemcisi Android üzerinde çalışssydı da aşağı yukarı aynı puanları alırdı.

    Bütün dünya cpu testlerini yaparken senin aklına gelinin onların aklına gelmediğini mi sanıyorsun nedir?

    Yalnız bir detay var. Geekbench test sonuçları karşılaştırılırken yapılan en büyük hata; mobil bir işlemcinin aldığı puan ile masaüstü bir işlemcinin aldığı puanı kıyaslamaktır. Çünkü geekbench programının masaüstü işlemciyi test ederekn CPU ya gönderdiği kod paketleri ile mobil işlemciyi test ederken gönderdiği kod paketleri aynı değildir. O yüzden sonuçlar benzer de olsalar bu işlemciler benzer güçtedir denemez.




  • Apple işlemci konusunda her zaman iyidir. Bunu büyük ölçüde ios'a borçlu.

  • ben iphone u farklı bir platform olarak görüyorum tekli çekirdekte okadar güçlü olması bana tek çekirdek diye direten inteli hatırlatıyor baska biri gelip gıdıklamadılça iphone bu işlemciler yüzde 5 artışla yutturup duracak hersene :)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.