Şimdi Ara

MIT'nin geliştirdiği 'marangoz robotlar' ile kendi mobilyalarınızı yapabileceksiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), insanların kendi mobilyalarını üretebilmeleri için yeni bir teknoloji geliştirdi. AutoSaw adı verilen bu sistem, tasarım yazılımı ve yarı özerk robotlardan oluşuyor ve elinize testere dahi almadan kendi mobilyalarınızı (şimdilik masa ve sandalye düzeyinde) üretebilmenize olanak sağlıyor.

    Marangoz robotlar nasıl çalışıyor?


    Kullanıcılar öncelikle yazılımdan bir şablon seçiyorlar, örneğin bir koltuk, masa veya kulübe gibi. Daha sonra mobilyanın boyutlarını ve şeklini değiştirerek kendi zevklerine göre ayarlıyorlar. Üretim aşamasında ise robotlar, malzemeleri istenen ebatlarda keserek montaja hazır hale getiriyor.

    Ayrıca Bkz.Galaxy S9'un çerçeveleri S8'dekinden ne kadar daha ince?
    Sadece montaj aşamasında insan gücüne ihtiyaç duyan marangoz robotlar, geliştirildikleri takdirde, daha detaylı mobilyalar yapabilecek düzeye gelebilirler. Bu da mobilya sektörü için yeni bir çağın başlangıcı olabilir.







  • Marangozların da ayağı böylece kaydırılmış oldu. Keşke ilk politikacılar değiştirilseydi.

  • Amerika'da bile hemen başlamaz, bize gelse bile o robotlar kim bilir kaç dolar? Her türlü asgari ücrete ve hatta altına da mülteciler var çalışacak. Bizim gibi üçüncü dünya ülkesinde tutmaz bu! Zengin ve yaşlı nüfusu bol ülkeler için çok faydalı olabilir tabi...Ayrıca Amerika da direk parçaları bir vatandaşına ve hatta kılavuzu da ver, adamların yüzde 70'i birleştiremez, call center olan bir arkadaşım vardı fıtık geçiriyorum diyordum artık. Kasiyere para üzerini hazır edip veriyorsun kabul etmiyor, illa kendi tek tek sayıp eline bozuk para verecek(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 28 Şubat 2018; 23:56:16 >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Değiştiriliyorda ama sıkıntı kim gelirse gelsin yaptıkları aynı. Önce cepleri sonra akrabaları yandaşları. İşin özü onlara oy verenlere bişey yok.

    Konuyu dağıtmadan güzel bir gelişme ama mobilya değilde çıplak sadece ahşap yapabilmesi. Belki çok ilerde bu evlere değilde bir mağzaya gidip ürünü bilgisayardan beğenip kişi özel mobilya yapımı çok iyi fikir.
  • bi yerden başlamak lazım, skynet bunu beğendi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.