Şimdi Ara

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak'ın Bitcoin'leri çalındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Piyasa değeri itibariyle dünyanın en büyük halka açık şirketi olan Apple'ın arkasındaki isimlerden Steve Wozniak teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri. 2016 yılında Bitcoin'in değeri 700$ civarındayken Bitcoin satın alan Wozniak kripto paraları talihsiz bir dolandırıcılık olayına kurban gitti. Hindistan'ın The Economic Times gazetesine verdiği demeçte olayı anlatan Wozniak şu anki değeri yaklaşık 71.400$ olan 7 Bitcoin'in, oldukça kolay bir şekilde dolandırıcıların eline geçtiğini ifade etti.


     

    Çalıntı kartla Bitcoin'lerini satın aldılar 

    ''Blockchain kimin Bitcoin sahibi olduğunu gösteriyor. Bu dolandırıclık olmayacağı anlamına gelmez.'' diyen Wozniak'ın açıklamalarına göre olay Wozniak'ın, 7 Bitcoin'i internette satması üzerine başladı. ''Birileri Bitcoin'leri kredi kartıyla satın aldı ve kredi kartı ödemelerini iptal etti. Bu kadar kolay oldu!'' ifadelerini kullanan Wozniak, dolandırıcıların kullandığı kredi kartı çalıntı olduğu için Bitcoin'lerini asla geri alamayacağını da belirtti. 


     

    Bir dönem yüklü miktarda Bitcoin satın aldığı da iddia edilen Steve Wozniak, aslında bir Bitcoin yatırımcısı olmadığını da dile getirdi. Bir gün kredi kartı, nakit ya da cüzdan taşımadan seyahat etme ve seyahati esnasında otel ve diğer ödemeler için Bitcoin'lerini kullanma hayali kurduğunu açıklayan Wozniak, hayalini gerçekleştirmek için araştırma da yapmış. Hangi otellerin Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini araştıran Wozniak bu araştırmanın çok yorucu olduğunu düşünerek en sonunda Bitcoin'lerini internette satmaya karar vermiş. Bitcoin'in değerini sürekli olarak takip etmekten de sıkılan Wozniak elindeki 8 Bitcoin'den sadece birini saklamaya devam ediyor. 









  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • blok zinciri değil saadet zinciri

  • Arkadaş böyle ben de dolandırılırım. Adam ödemesi geldi diye bitcoinleri verilen adrese yollamış, sonra kredi kartı ödemesini iptal etmişler. Adamın parası konvansiyonel yoldan geri gitmiş.

    Neden kendi sattığın bir şeyde kredi kartı kabul edersin ki? Hatta neden kendi başına satarsın? Bir exchange'e üye olup 2-3 tıklamayla satmak daha kolay değil miydi? O zaman ben de ıssız bir sokakta dolar bozduruyorum diye bağırayım. Elimdeki doları alıp kaçtıklarında da "Bunlar hep Amerika'nın oyunu dolar güvenli değil" diye bağırayım. Olur mu böyle saçmalık?

    Sonuç olarak tamamen medyanın şişirmesi olan bir haber. Yoksa haber değeri bile yok bu durumun.
  • Wozniak zaten gerizekali olmasaydi Apple bunyesinde kalirdi. Steve jobs da kandirdi bunu zamaninda :)

  • kartla btc satıyorsan bir hattan anlamıyorsun demektir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.