Şimdi Ara

Bitcoin'in yaratıcısı olduğunu iddia eden Craig Wright, Bitcoin hırsızlığı ile suçlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    2015 yılında ilk önce Gizmodo ve Wired tarafından Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun, Avustralyalı iş adamı ve bilişim uzmanı Craig Wright olabileceği iddia edilmiş ve Wright da 2016 yılında bu iddiaları doğrulamıştı. Uzun bir süredir Nakamoto takma adını kullandığını iddia eden Wright, vergi soruşturması yüzünden kimliğini açıklamak zorunda kaldığını ifade etmişti. Daha sonra yapılan araştırmalar ise Wrigth'ın aslında Bitcoin'in kurucusu olmadığını ortaya çıkarmıştı.


     

    Eski ortağının Bitcoin'lerini çaldı 

    Üç yıl önce Satoshi Nakamoto iddiaları ile Bitcoin dünyasında ses getiren Craig Wrigth şimdi ise bir dolandırıcılık davasıyla yeniden gündeme gelmiş durumda. Bu ayın başında Florida eyaletinde açılan davada Craig Wrigtht'ın, 2013 yılında hayatını kaybeden eski iş ortağı David Kleiman'a ait olan binlerce Bitcoin'i çaldığı iddia ediliyor. Dave Kleiman'ın kardeşi Irre Kleiman tarafından açılan davaya göre Dave Kleiman ve Craig Wrigth 2013 yılına kadar bir Bitcoin madenciliği girişimini işletti. Madencilik faaliyetleri aracılığıyla ikili toplamda 550 bin ile 1.1 milyon arasında Bitcoin'in sahibi olurken Craig Wright'ın, Dave Kleiman'ın ölümünden sonra bir dizi sahte belge hazırlayarak bu paraların tamamına sahip olduğu iddia ediliyor.


     

    Davacı Irre Kleiman, 2009-2013 yılları arasında madencilik faaliyetleriyle elde edilen ve Dave Kleiman'a ait olan Bitcoin'lerin kendisine iade edilmesini istiyor. Bitcoin'lerin yanı sıra Dave Kleiman'a ait diğer mal varlıkları için de sahte belgeler düzenleyerek bu mal varlıklarına sahip olduğu iddia edilen Wright'ın, Irre Kleiman'a Bitcoin'lerin karşılığı olarak toplamda 5 milyar dolar ödemesi talep ediliyor. Konuyla ilgili Twitter hesabından sadece ''açgözlülük'' ifadesini kullanarak açıklama yapan Craig Wrigth hakkında bir ceza davası açılıp açılmayacağı ise henüz belli değil. 








  • Bir "W R I G H T" yazmak çok mu zor :)

  • Boyle insanlar gunluk hayatimizda bize farkli sekillerde gozukurler aslinda.Bazen ikramiyeyi kazandiktan sonra ortaya cikan bir akraba, bazen paran oldugunu ogrenince size farkli davranan hizmet sektorunden bir calisan bazen ise tip olarak kendiyle ayni seviyede olmayan biriyle cikan bir kiz olarak.

    Yukaridaki adam isine gelmeyen bir olay olunca hakkini savunan durust bir insana acgozlu dedigi gibi; yuz verilmeyen akraba ailesini satti, ikiyuzlulugunu yuzune vurdugunuz calisan g*tu kalkik ve terkedilen para avcisi kiz da tipsizin tekiydin zaten cikiyo bile sayilmazdik der yuzunuze.

    Denecek cok sey var da kufretmeden bu kadar oluyor.İnsanin dogasinda mi var bilmiyorum ama varlikli insanlara farkli davranan insanlari ciddi sekilde sakat birakana kadar dovmek istiyorum.İsterseniz hasta diyin.

    Bu yukaridaki adam da sahte belgeciligi bir yerden foya verseydi o diger adamin yakinlarina yalvarmak zorunda kalacakti ve birak ikiyuzlu demeyi o bitcoini almak icin koleleleri bile olurdu.


    Allah kimseyi bu tarz insanlarla karsilastirmasin.Konudan biraz uzaklastim ama nefretimi kusmam gerekiyordu.Su videoyla da bitireyim:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.