Şimdi Ara

Youtube 3 yeni özelliğini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Youtube dünyanın dört bir yanındaki 360 milyon işitme engelli kullanıcıyı göz önüne alarak, canlı yayın akışlarını daha erişilebilir yapmak için harekete geçti. Artık canlı yayınlara otomatik olarak altyazı eklenebilecek çalışmaların son aşamasına gelindi.

     


    Google'ın 2006 yılından beri videolardaki altyazılarla ilgili çalışmalar yaptığı biliniyordu. Öyle ki, Youtube üzerinde yer alan 1 milyon videoya altyazı eklenmiş durumda. Şirket şimdi de tüm dikkatini canlı yayınlara çevirdi ve bu özelliği yakın bir zamanda hayata geçirecek.

    Ayrıca Bkz.Karşınızda acil müdahale robotu Walk-Man

    Canlı yayın altyazıları için "Konuşma Tanıma" teknolojisi "LASR" kullanılacak


    Youtube canlı yayınlara otomatik olarak ekleyeceği altyazılar için LASR adı verilen bir "Konuşma Tanıma" teknolojisi kullanacak. Bu teknoloji sayesinde canlı yayınlardaki konuşmalar anında altyazıya çevrilerek videoya eklenecek. Bu özellik önümüzdeki haftalarda İngilizce dilinde yayına geçecek ve zaman içinde hatalardan arındırılarak daha iyi sonuçlar alınması sağlanacak. Canlı altyazı özelliğinin hangi dillerde aktif olacağı şu an için belli değil.


    Youtube'un getireceği bir başka yenilik ise canlı yayınlardaki sohbetlerle ilgili. Bundan böyle canlı yayının tekrarı izlendiğinde, tıpkı canlı yayında olduğu gibi sohbet penceresi de yer alacak ve canlı yayındaki sohbetler takip edilebilecek. Tüm bunlara ek olarak içerik oluşturucuları artık canlı yayınlarında veya videolarında konum etiketi paylaşabilecek. Bu etikete tıklandığında da kullanıcıların ilgili konumda çekilen videolara kolayca erişebilmesi sağlanmış olacak.







  • Yakın bir gelecekte filmler için altyazı arama dönemi bitecek demektir. Simultane film altyazısı.. Niye yapmıyorlar diyordum, meğer yapmışlar bile :)

  • sadrag S kullanıcısına yanıt
    İlerleyen aşamasında oynatıcı ya da pc kullanıcıya soracak bu videodaki seslendirmeyi oyuncuların kendi sesinden örnekleyerek yapay zeka ile senin dilinde dublaj yapayım mı?
  • Canlı olmayanları düzgün algılayamıyor ki canlıya sıra gelsin. Düşünce güzel de kullanılabilir olmasına daha var.

  • Youtube TV kavramını yok etme yolunda çok güçlü ilerliyor. Artık TV kanalı kurmak için pahalı yatırımlara gerek kalmayacak. TV kodamanları şu an bu konuyu düşünüyorlardır muhtemelen. Yakında reklam tümüyle internete kayarsa TV denen ilkel teknolojinin sonu geldi diyebiliriz.

  • Tv lerin fişini çekiyorlar artık

  • Google ASR"Automatic Speech Recognition" İngilizce konuşmaları yazmakda çok başarılı.
    Google Translate İngilizce textleri diğer Avrupa dillerine çevirmede de başarılı.
    Ama diğer dillerde aynı başarı yok..

  • ImRoyal I kullanıcısına yanıt
    keşke dediğiniz gibi olsa ama ülkemizde en az 20 yıl sürer. At tv izleyip 5kg balı 50₺ alan insanların sayısı o kadar çok ki :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hareketliperde

    keşke dediğiniz gibi olsa ama ülkemizde en az 20 yıl sürer. At tv izleyip 5kg balı 50₺ alan insanların sayısı o kadar çok ki :(

    TV bir iletişim ve eğlence aracıydı. Politika ve cehalet onu bir propaganda ve aldatma aracına çevirdikten sonra insanlar kendi düşüncelerini üretebilecekleri internet iletişimini icat etti. İnsan özgürlüğü karşısında hiçbir güç duramaz. Yeter ki insan umutsuz olmasın. İnsan düşünmek kendi düşünceleri üretmek ve duygularının farkında olmak ister her zaman. İnternetin de bu anlamda çok baskı gördüğünü ama buna rağmen hiç kimsenin kolay kolay kontrol edemediği bir platfrom olduğunu biliyoruz. İnternet de tümüyle ele geçilirse sırada derin web kavramı var. O ön plana çıkarılır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orientem

    Canlı olmayanları düzgün algılayamıyor ki canlıya sıra gelsin. Düşünce güzel de kullanılabilir olmasına daha var.

    Daha iyisini yaptında biz mi bilmiyoruz? Herşey zamanla daha iyi olacak hemen dibe gömme çabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImRoyal

    Youtube TV kavramını yok etme yolunda çok güçlü ilerliyor. Artık TV kanalı kurmak için pahalı yatırımlara gerek kalmayacak. TV kodamanları şu an bu konuyu düşünüyorlardır muhtemelen. Yakında reklam tümüyle internete kayarsa TV denen ilkel teknolojinin sonu geldi diyebiliriz.

    İnternet ne zaman 2 tane 4k yayını kaldırıp tamamen sınırsız olursa o zaman tv biter. Superonline TV tarzı şeylere yönelmememin tek sebebi yok cart kotası yok curt kotası koymaları, gerçekten aptalca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube muzik dinlerken arka planda da devam etme ozelligi gelmesi lazim muzik dinlerken telefonda baska islerimizi yapmaliyiz bence en buyuk eksikligi bu

  • Engelsizler icinde herseferinde altyaziyi acmak icin 500 tane ayar yapmak yerine isletim sisteminin diline gore otomatik secmeyi nezaman yapacaklar acaba. Portekizce dinlemek istersem dil secimini yaparim merak etmesinler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.