Şimdi Ara

Telegram, Ethereum'a rakip platformu için ikinci ön satışı başlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gizlilik konusunda attığı adımlar ile diğer mesajlaşma uygulamalarının bir adım ötesine geçmeye çalışan Telegram, kripto para dünyası için oldukça değerli. Kripto para topluluklarının, borsaların ve hatta ICO sürecindeki girişimlerin kendi kanallarını açıp yatırımcıların sorularını doğrudan yanıtlaması Telegram'ı kripto para dünyasında ayrı bir konuma getirmiş durumda ancak bunun da ötesinde Telegram'ın yeni projesi de dikkat çekiyor. Şirket, ilk kez geçtiğimiz yıl duyurulan ve Ethereum platformuna rakip olacağı iddia edilen TON(Telegram Open Network) projesi için rekor miktarda yatırım bekliyor. 


     
     

    TON için ICO sürecini başlatan şirket ilk önce akredite(yıllık geliri 200.000$'ın üstünde bireyler ya da değeri 1 milyon doların üstünde işletmeler) yatırımcılara özel bir ön satış turu sonrasında ise herkesin katılabileceği genel satış turu düzenleyeceğini açıklamıştı. Telegram'ın ICO sonunda hedeflediği toplam yatırım miktarı ise yaklaşık 2 milyar dolar olarak belirlenmişti. Bugüne kadar en yüksek miktarda yatırım alan ICO'nun, 257 milyon dolarlık yatırım ile Filecoin olduğu göz önünde bulundurulduğunda Telegram'ın hedefinin ne kadar büyük olduğu çok daha net bir şekilde anlaşılabilir. Bu hedefe ulaşmak için ABD'deki akredite yatırımcılara özel ön satışları başlatan Telegram; aralarında Silikon Vadisi devlerinden Sequoia Capital ve Benchmark’ın da bulunduğu 81 yatırımcının katıldığı ön satışta toplam 850 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı.


     

    Gizli ön satış turu iddiası 

    Telegram'ın kurucusu olan ve geçmişte Rusya'nın sosyal medya ağı VKontakte'i kuran Pavel ve Nikolai Durov kardeşler tarafından yürütülen ICO sürecinde şirket, herkese açık satış turu öncesinde çok daha fazla yatırıma ulaşmak için ikinci gizli bir ön satış turu daha başlattığı iddia ediliyor. The Verge'ün kaynaklarına göre Durov kardeşler ilki ile aynı özelliklere sahip(bonus miktarının ve katılım sınırının eşit olduğu) ikinci bir ön satış turunu daha başlattı. Bu ön satış turuyla birlikte toplam yatırım miktarını 1.6 milyar dolara yükseltmeye çalışan Telegram, böylece herkesin katılımına açık genel satış ile 2 milyar dolar yatırım hedefine rahatça ulaşmanın hesabını yapıyor.


     

    Telegram, Durov kardeşler ya da Sequoia Capital ve Benchmark bu iddialar hakkında henüz bir açıklama yapmış değil ancak konuya yakın kaynaklar Telegram'ın TON projesi için çok daha fazla nakit paraya ihtiyaç duyduğunu ve nakit ihtiyacını bir an önce karşılamak için ikinci bir ön satış süreci başlatabileceğini belirtiyor. Peki Silikon Vadisi'ndeki geleneksel risk sermayesi şirketlerini çekmeyi başaran ilk ICO olan TON 2 milyar dolarlık yatırım sonucunda internet dünyasına ne gibi yenilikler getirecek?


     

    Daha hızlı ve geniş bir ekosistem 

    TON'u üçüncü kuşan Blockchain olarak tanımlayan Durov kardeşler, TON ile başta Ethereum Blockchain'i olmak üzere kripto paraların altında yatan teknolojilere rakip bir platform oluşturmak istiyor. Tabi şirketin geliştireceği TON'un önceliği kripto para dünyası olacak. Şirket Ether ve Bitcoin altyapısındaki işlem sınırlandırmalarının hızlı ve düşük komisyon ödeyerek para transferi gerçekleştirme hayalinini engellediğini iddia ediyor. TON'un kullanacağı Blockchain'de ise saniyede milyonlarca işlem gerçekleştirebilen, yüz milyonlarca aktif kullanıcıyı ve milyonlarca uygulamayı barındırabilen hız ve ölçeklenebilirlik bulunacak.


     

    Bu amaca ulaşmak için şirket bugün kripto para dünyasında çatallanma olarak adlandırdığımız Blockchain'deki bölünmeleri ve zincir birleşmelerini TON'da yavaşlama ve yüksek komisyonlardan kaçınmak için doğal bir süreç olarak ele alıyor. Öte yandan akıllı yönlendirme uygulamasıyla TON iki Blockchain'den hangisinin hızlı olduğunu hesaplayabilecek ve kullanıcıları o an daha hızlı olan ağa otomatik olarak yönlendirebilecek.


     

    Kripto para dünyasının bu dünyaya yeni adım atan yatırımcılar için çok karmaşık olduğunu belirten Telegram, TON ile borsa ve kripto para cüzdanlarına da el atacak. Kullanıcıların daha kolay ve anlaşılır bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebileceği kripto para borsaları ve kolay bir arayüze sahip dijital cüzdanların yanında yatırımcıların işine yarayacak çok sayıda kullanıcı dostu arayüze sahip kripto para uygulaması da TON ağında yer alacak.


     

    Bu araçlara ek olarak farklı araçlar da geliştirip platformu çok daha güçlü bir yapıya kavuşturmak isteyen Telegram'ın, TON ile gerçekleştirmek istediği şeyler kripto para dünyasıyla sınırlı değil. Şirket büyük miktarda verilerin Blockchain teknolojisi aracılığıyla depolanması için TON Depolama, IP adreslerinin gizlenebilmesi için TON Proxy, üçüncü taraf merkezi olmayan uygulamalar için TON Hizmetler ve ödeme ağı oluşturulması için TON Ödeme gibi araçlarla platformu çok daha işlevsel bir hale getirecek.


     

    Genel satış mart ayında 

    Tabi şirketin bu geniş çaplı amaçları göz önünde bulundurulduğunda 2 milyar dolarlık yatırım hedefi kabul edilebilir bir miktar olarak değerlendiriliyor ancak Durov kardeşlerin yatırım toplama safhalarına ilişkin pek açıklama yapmaması TON'u yakından takip eden kişilerin tepki göstermesine neden oluyor. İkinci gizli ön satış konusunda da yine benzer tepkiler ortaya çıkmış durumda. Gizli ön satış turunun ne zaman tamamlanacağı ile ilgili henüz bir bilgi yok ama şirket, daha önceki açıklamalarında mart ayında herkese açık genel satış sürecini başlatacağını duyurmuştu.

     








  • para dediğimiz olay bir araçtır aga.bakıyorsun birileri makinaları kurmuş para çıkarıyor.ne karşılığı?ne fayda sağlıyorsunda para üretiyorsun.insana hiç bi fayda sağlamadan makinaleri kurup para çıkarıp cebe indiriyorsun.bu saçmalıktan başka bişey değil.

    altın para sistemi olduğu dönemlerde bu saçmalıklar yoktu.paraya değer katan üretilen şeydi.

    özetle altın para sistemine geri dönüş olmadan bu işler düzelmez.
  • hadi bakalım telegram.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar

    para dediğimiz olay bir araçtır aga.bakıyorsun birileri makinaları kurmuş para çıkarıyor.ne karşılığı?ne fayda sağlıyorsunda para üretiyorsun.insana hiç bi fayda sağlamadan makinaleri kurup para çıkarıp cebe indiriyorsun.bu saçmalıktan başka bişey değil.

    altın para sistemi olduğu dönemlerde bu saçmalıklar yoktu.paraya değer katan üretilen şeydi.

    özetle altın para sistemine geri dönüş olmadan bu işler düzelmez.

    Altin uretikirken zwhirlenen toprak bitki hayvan ve insanlar hakkinda bilginizi tamamlayin sistemlerin ne urettigini soz size bilale anlatir gibi anlatirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlarda birtür saadet zinciri arkasında bir devlet yoksa bu paranın işi zor üstelik birçok devlet bu sistemi kabul etmiyor.

    Bu bolanlarda patlar yakın zamanda önlem alınmalı.

  • EDİTT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro26 -- 6 Nisan 2018; 8:23:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maestro26

    Katılmak isteyenler,

    https://telegramfoundation.io/invite?id=4327

    Sahte bu site, sakin uye olup para gondermeyin!!!

    https://www.coindesk.com/fake-website-scam-targets-aspiring-telegram-ico-investors/




  • fazlaca tartışılan PoW ve PoS deyimlerini incelemenizi tavsiye ederim , bahsettiğiniz olguların cryptocurrency dünyasındaki karşılıkları.
  • Bethrezen B kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
    Linki editledim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.