Şimdi Ara

Sony Xperia XZ2 tanıtıldı: İnce çerçeveye merhaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
3.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony’nin uzun yıllar kullandığı ve o günden bu yana hep eleştirilen kalın çerçeveli Xperia konsepti MWC 2018 mobil cihaz fuarında tarihe karışıyor. Xperia XZ2 serisi firmanın ince çerçeveli ilk modelleri olacak.

     

    Xperia XZ2 neler sunuyor?

     

    18:9 görüntü oranı benimseyen Xperia XZ2 amiral gemi modeli daha modern bir görünüme kavuşuyor. İnce çerçeveler sayesinde bugüne kadar en iyi ekran-kasa oranına sahip Xperia modeli ünvanını da elde ediyor. Bu sayede eski tasarıma sahip aynı boyutlu modellerinden çok daha kompakt bir yapı karşımıza çıkıyor.

     

    Alüminyum çerçeve ve cam kaplama tasarımının tercih edildiği modelde parmak izi okuyucu arka kısma yerleşmiş. Beklentilerin aksine Sony çift kamera kombinasyonu kullanmıyor ancak çok yetenekli bir kameraya yer veriyor. 

     

    Ayrıca Bkz.Evinizin yeni asistanı Archos Hello ile tanışın

    5.7 inçlik LCD ekranında Full HD+ çözünürlük sunan model Gorilla Glass 5 ile çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı hale gelmiş. Ekran HDR desteği ile görsel canlılığı en üst seviyeye çıkarıyor. Ayrıca X-Reality görüntü motoru da bu canlılığa katkı yapıyor. Bu motor normal SDR görüntüleri de HDR kapsamına alıyor ve kalitesini arttırıyor. 

     
     
    Qualcomm’un en yeni Snapdragon 845 yonga setinden gücünü alan modele 4GB RAM ve 64GB depolama kapasitesi eşlik ediyor. Qualcomm Snapdragon X20 modem ile 1.2Gbps indirme hızlarına ulaşılabiliyor. Ekranın altında iki tarafta DVS adında titreşim motorları yer alıyor ve sesteki değişimlere göre titreşim yayarak deneyimi arttırmayı amaçlıyor.

     

     

    Telefonun Motion Eye ana kamerası 19MP çözünürlüğünde ve F/2.0 diyaframlı. 4K HDR video kaydı yapabilen kamera bu alanda bir ilke imza atıyor. Değişken ISO değerleri ile video kayıt tarafında DSLR makinelerde karanlık ortam performansının yakalandığı ifade ediliyor. 

     

    Yine 1080p / 960 fps çözünürlükte ağır çekim yeteneği de Xperia XZ2 modelini ön plana çıkarıyor. Ayrıca nesneleri 3 boyutlu olarak tarayıp düzenleme yapmanıza izin veriyor. 

     

     

    Ses tarafında S Force stereo hoparlör ile en iyi deneyimi sunmayı amaçlayan model 3180mAh kapasiteli batarya ile bir günü doldurmayı vadediyor. Android 8.0 işletim sistemi ile kutudan çıkan model için bir fiyat açıklanmadı.

     

    Sony Xperia XZ2 özellikleri

     

    Ekran: 5.7 inç Full HD+ çözünürlüklü LCD ekran

    İşlemci: Snapdragon 845

    RAM: 4 GB

    Depolama kapasitesi: 64GB + microSD kart desteği

    Arka kamera: 19MP

    Ön kamera: 5 MP

    Batarya: 3180 mAh

    İşletim sistemi: Android 8.0 Oreo

    Bağlantı noktaları: Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C, 802.11 a/b/g/n/ac, 3.5 mm kulaklık jakı

     
     







  • Nedir bu çerçeve hastalığı insanlardaki anlamıyorum. Sıfır çerçeveli telefonlar kadar ergonomiden ve estetikten uzak telefonlar yok (Sağlamlığı katmıyorum bile). Eski Sony'ler biraz fazla kalındı bu konuda doğrudur ama en ideali şu anki durum gibi duruyor (%75-%80 arası).

    Telefonlar televizyon gibi bir yerde sabit duran ürünler değiller, elde tutmak için belli bir ergonomide olmak zorunda.

    Kulaklık girişi, parmak izi sensörünün yeri, kamera vs hepsi eleştirebilir şu anda ama çerçeve en son eleştirilecek şey şu durumda.
    Şu çerçeveye hala fazla diyen göz doktoruna görünsün. Herkes sizin gibi sıfır çerçeve sevmiyor.

    Sony gömerler toplanmış yine konuya :) Sıfır çerçeve diye gidip telefon alıyorsunuz üstüne kırılmaz cam bulamıyorsunuz sonra. Telefonun tek kötü yanı parmak izi koruyucunun yeri olmuş. Ayrıca kablosuz kulaklık zımbırtısına da girmemişler 3.5mm jack yerinde duruyor. Bir çok insanı mağdur etmiyorlar zorla kablosuza geçirmiyorlar en azından.
  • Bu cerceveler ince mi?

  • Çok çirkin lan bu ne böyle?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkası Sony Ericsson k850
  • xz1 fiyatlarinda satilirsa rakipsiz olur. su cift kamera sacmaligina girmemeleri cok iyi olmus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar o kadar özellik ekliyor siz hala çerçeve, yazık

  • Çerçeveler belli olmasın diye yansıyacak şekilde koyup çekmişler
  • Yeni bir çöp daha. O tasarım nedir öyle sony? Nereye gitti omni balance?

  • hayal kırıklığı

  • Ben mi yanlış görüyorum neresi ince çerçeveli ? Japonlar neden ısrar ediyor anlamak zor. Yok kardeşim satmıyor telefon işte anlasana listelerde adınız bile yok artık. Nereye kadar zorlayacaksınız bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir benim hoşuma gitti sanırım tasarımı.
  • takoz bu birde Sony XZ2 Compact a bakin gsmarena kalinligina 12.1mm yazmis dogru ise rezalet.https://www.gsmarena.com/sony_xz2_compact-9082.php

  • ceo-tr kullanıcısına yanıt
    Tasarım benim de hoşuma gitti, oldukça güzel duruyor arka kamera ortaya yakın garip durmuş gibi ama bu sayede millete fotoğrafımızı çeksin diye telefonu verdiğimizde parmaklarıyla kamerayı kapatmaları engellenmiş Benim en garibime giden parmak izi tarayıcının konumu oldu, telefonu normal tutarken oraya işaret parmağımızın alt boğumu (üstten üçüncü boğum) denk geliyor, işaret parmağımızın ucuyla basmak istersek de tırnak denk geliyor, bana görüntü güzelliği adına kullanışlılıktan büyük taviz verilmiş gibi geldi, geçen senenin parmak izi sensörünün konumu hakkında eleştiri yağmuruna tutulan Galaxy'lerinde bile bundan daha mantıklı bir yerdeydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 26 Şubat 2018; 11:8:52 >
  • Bu kamera ağır çekim modu diyip durmasanız olmazmı, bana pek uygun gelmiyor, Hızlı çekim modu denmesi gerekir, sonuçta normalden hızlı kayıt yapıyor.

  • Ben beğendim açıkçası. S Force stereo hoparlör, Dynamic vibration system, 1080p 960fps video, dünyadaki ilk 4K HDR video çekebilen telefon, HDR ekran, arka kameranın düşük ışıkta DSLR kadar kaliteli olabilmesi, X-Reality sayesinde SDR'dan HDR'a kadar kaliteli görüntü verebilme vs. Detaylı kamera incelemeleri de çıksın eminim S9'a farkı atar.

  • 0MG90 kullanıcısına yanıt
    Okadar emin olma kaç yıldır tersi oluyor hep. Kamera Sony de hep sondan birinci olmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony gömerler toplanmış yine konuya :) Sıfır çerçeve diye gidip telefon alıyorsunuz üstüne kırılmaz cam bulamıyorsunuz sonra. Telefonun tek kötü yanı parmak izi koruyucunun yeri olmuş. Ayrıca kablosuz kulaklık zımbırtısına da girmemişler 3.5mm jack yerinde duruyor. Bir çok insanı mağdur etmiyorlar zorla kablosuza geçirmiyorlar en azından.

  • Hala çok büyük çerçeveler. 5 seneden beri düşünüp anca bu kadar küçültebiliyorsanız sen kapat kapıyı vur kilidi git sony.

  • Bu mu çerçevesiz? Mi mix görmemişler galiba.
  • Nedir bu çerçeve hastalığı insanlardaki anlamıyorum. Sıfır çerçeveli telefonlar kadar ergonomiden ve estetikten uzak telefonlar yok (Sağlamlığı katmıyorum bile). Eski Sony'ler biraz fazla kalındı bu konuda doğrudur ama en ideali şu anki durum gibi duruyor (%75-%80 arası).

    Telefonlar televizyon gibi bir yerde sabit duran ürünler değiller, elde tutmak için belli bir ergonomide olmak zorunda.

    Kulaklık girişi, parmak izi sensörünün yeri, kamera vs hepsi eleştirebilir şu anda ama çerçeve en son eleştirilecek şey şu durumda.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.