Şimdi Ara

Tesla, Yunanistan'ın Atina şehrinde Ar-Ge ofisi kuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Tesla’nın mühendislik ve tasarım ekipleri esasen Amerika’da, özellikle de Kaliforniya eyaletinde bulunuyor. Ancak şirket son birkaç yılda İngiltere ve Almanya ile birlikte bu ekiplerini global çapta büyütmeye başladı. Yeni gelen haberlere göre Tesla şimdi de yeni elektrikli motor teknolojileri geliştirmek için Yunanistan’ın başkenti Atina’da küçük bir Ar-Ge ekibi oluşturmayı düşünüyor.
     

    Son birkaç hafta içerisinde Yunanistan basınında bu durumla söylentilerin dolaştığına dair çeşitli haberler ortaya çıkmaya başlamıştı. Şimdi ise bir Tesla sözcüsünün ülkede yerel bir Ar-Ge ofisi kurulacağı yorumunda bulunmasıyla bu haber resmi olarak doğrulanmış oldu.

     

    Şirket sözcüsü, “Tesla, Yunanistan’ın Atina şehrinde son derece yetenekli mühendislerden oluşan küçük bir araştırma ve geliştirme ofisi kuracak. Bu ekip, Amerika’daki ekibimizle yakın temas halinde bulunarak yalnızca elektrikli motor teknolojisinin gelişimini hızlandırmaya odaklanacak.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

     

    "Yunanistan'da potansiyel yüksek" 

    Tesla’nın üst seviye motor tasarımcılarından üçü olan Baş Motor Tasarımcısı Konstantinos Laskaris, Motor Tasarım Mühendisleri Konstantinos Bourchas ve Vasilis Papanikolau’nun Atina Ulusal Teknik Üniversitesi’nden mezun olduğu biliniyor.

     
     

    Açıklama yapan Tesla sözcüsüne göre Atina, elektrikli motor mühendisliği konusunda güçlü bir potansiyele sahip ve bu konuda özel programları olan teknik üniversiteleri bulunuyor. Görünen o ki şirket Atina’nın elektrikli motor mühendisliği konusundaki bu potansiyelinden daha fazla faydalanmak istiyor.

     

    Şirketin diğer Ar-Ge takımlarına nispeten daha küçük olacak ekip, çalışmalarına sadece 10 mühendisle başlayacak.

     



  • Yunanistan da bizim gibi potansiyeli olan ama yöneticiler tarafından mahvedilmiş bir ülke. Bu tür yatırımlar, halka doğrudan maddi fayda sağlamaktan ziyade, bir bilim kültürü oluşturabilir. Yunanistan açısından da temel hedef bu olmalı. Darısı bizim başımıza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 25 Şubat 2018; 15:24:6 >
  • Haydaaaaaaa!

  • Saçmalık
  • türkiyeye de bekliyoruz
  • Fanboylari üzüldümü?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: drjacob

    türkiyeye de bekliyoruz

    İzmir'e gelirse Atina ile ofisler karşılıklı olur.
  • Yunanlılar uyumaktan ve yerlerinden kalkmaya erinip gelip çalışmaktan vakit bulabilirlerse iş yapar. Tesla, Otomotiv konusunda yetişmiş her türden iş gücü, alt yapısı, yardımcı sektörleri, alt işverenleri ve çalışmaya fazlasıyla istekli (Avrupa ve OECD ortalamasının üstünde, en yüksek çalışma saatine sahip ülke) Türkiye dururken ortalamanın en sonuncusu, doğru düzgün ne arge yapan ne de bu konuda nitelikli çalışanı bulunan Yunanistan'ı seçmesi çok anlamsız olmuş.

  • Baş mühendis ülkesine torpil geçmiş anlaşılan :D

  • Yunanistan da potansiyel yüksek cümlesini okuduktan sonra okumayı bıraktım.
    Tesla firması gerçekten de birçok şeyi sadece ismini duyurmak için yapıyormuş gibi gelmeye başladı.
    Sırf "dur lan bu hafta da en azından bir başlıkta görünelim" diye yapılan hamleler bildiğiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.