Şimdi Ara

2017'deki ICO'ların neredeyse yarısı başarısızlıkla sonuçlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Proje ve girişimlerin ihtiyaç duyduğu yatırıma ulaşmasının en kolay yollarından biri olan ICO'lar son dönemde oldukça revaçta. Herhangi bir düzenleme ya da denetimin bulunmadığı ICO'lara yatırımcılar, sadece kayıt olup projenin kripto para adresine kripto para göndererek katılabiliyor. Geçtiğimiz yıl ICO'lar aracılığıyla toplam 4 milyar dolarlık finansmanın toplanması da bu yatırım modelinin hem yatırımcı hem de girişimci tarafında ne kadar sevildiğini gösteriyor. Öte yandan Çin, Güney Kore, ABD, Kanada ve Tayvan gibi ülkelerin sıcak bakmayıp bazı kısıtlamalar getirdiği ICO'ların büyük bir kısmının dolandırıcılık amaçlı olduğu da uzun süredir tartışılıyor.
     

    Yüzde 46'sı başarısız oldu 

    Bitcoin.com ve ICO takip sitesi TokenData'nın yaptığı araştırma ise aslında ICO'ların beklenen faydayı sunmadığını gösteriyor. Araştırmada geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 902 ICO incelenirken bu ICO'lardan 142'sinin fonlama aşamasında başarısız olduğu gözlemlendi. Yani ICO'lar hedefledikleri yatırım miktarına ulaşamadı ve çalışmalarını yarım bıraktı. 272 ICO ise yatırım alıp çalışmalara başlasa da ilerleyen dönemlerde yavaş yavaş gözden kayboldu. Bu ICO'ların bir kısmının sadece para kazanmak amacıyla ICO gerçekleştiren dolandırıcılar olduğu düşünülüyor. Böylece 902 ICO'nun yüzde 46'sı herhangi bir ürün ortaya koyamadan ''dijital mezarlıkta'' yerini aldı.
     
     
    *Başarısızlığa uğrayan ICO'ların bazıları  
     
     
    Araştırma sonucunda yukarıda paylaşılan ICO'lara ek olarak 113 ICO da ''yarı-başarısız'' şeklinde değerlendiriliyor. Bu ICO'larda, ekibin bir süre sonra sosyal medya da yatırımcıların sorularını yanıtlamaya bıraktığı ve başarılı olamayacak kadar az bir destekçiye sahip olduğu görülüyor. 113 ICO da eklenince 2017'deki ICO'ların yüzde 59'unun amacına ulaşamadığını söylemek mümkün. Toplamda 230 milyon doların üstünde yatırım alan başarısızı ICO'ların başarısızlık sebebi ise 3 ana başlıkta özetlenmiş durumda: Başarılı olmayan ekip, herhangi bir ürün ortaya koymamak ve insanlığın gelişmesine ya da merkeziyetçi olmayan internet topluluğuna katkı sunmamak.
     
    Tabi 2017'deki yüksek başarısızlık oranı ICO'ların gelişmesini engellemiş değil. 2018 deki ICO sayısının çok daha fazla olması bekleniyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton ise geçtiğimiz yılın sonunda ICO sayısının oldukça arttığı bir dönemde yaptığı açıklamasında yatırımcıların ''servet masallarına kapılmaması'' gerektiğini dile getirmiş ve herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ICO'lar konusunda yatırım yaparken bir kez daha düşünmelerini tavsiye etmişti. 







  • "ICO'ların başarı oranı halen endişe verici."

    Geleneksen yatirimlarin basari orani daha endice verici. ICO gitmemis normal startuplarin yarisindan cogu batiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 25 Şubat 2018; 18:24:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.