Şimdi Ara

Android uygulamalarının mikrofon ve kamera erişimi kısıtlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Genelde kullanıcıların mobil cihazlarında gizli bir şekilde izlenmesi arka planda çalışan uygulamalar ile gerçekleşiyor. Kurulum esnasında kamera ve mikrofona erişim izni alan bu tehlikeli yazılımlar, daha sonra arka plana yerleşerek sessiz bir şekilde verileri çalmaya başlıyor.


     


    Yeni güvenlik tedbiri


     


    Google bunun farkında ve Android P sürümü ile birlikte kullanıcıyı takip etmeyi amaçlayan uygulamalara kısıtlama getirmeye hazırlanıyor. Hem kamera hem de mikrofon bileşeni bu kapsama alındı.


     


    Ortaya çıkan yeni kodlara göre kamera ve mikrofonu standart bir şekilde kullanabilme yetkisi sadece aktif olarak çalışan uygulamalara tanınıyor. Yani kullanıcının bu uygulamayı görmesi gerekiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Fire Emblem Heroes ilk yılında en çok kazandıran Nintendo oyunu oldu

    Eğer uygulama arka plana yerleşerek çalışmaya başladıysa ve kameraya erişmek istiyorsa engelleniyor ve bir hata uyarısı veriliyor. Eğer mikrofona erişmek isterse buna izin veriliyor ancak hiç bir şekilde ses kaydı yapamıyor. Yani kötü niyetli kişilerin veri toplamasının önüne geçiliyor.


     


    Zaman zaman büyük teknoloji devlerinin patronları da olmak üzere pek çok kişinin dizüstü modellerinin web kameralarını bant ile kapatması dikkatlerden kaçmıyor. Gizli izleme iddiaları aslında oldukça ciddi ve kullanıcıları da tedirgin ediyor. Google yeni çözümü ile bir nebze de olsa kullanıcıları rahatlatmaya çalışacak.


     







  • Güzel bir önlem ama piyasadaki telefonların neredeyse %90 ının Android P ye ulaşamayacağını düşününce şimdilik pekte işe yaramayacak gibi duruyor. En azından Lolipop'ta yapsalardı daha iyi olurdu..

  • Şimdi bir ses kaydı uygulaması düşünelim; mikrofonu kullanma izni alsa bile kayıt alamayacağı için ses kaydı yapamayacak mı? Bu durumu pek anlamadım. Gerçi niye soruyorsam, telefon kullanmıyorum.

  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Sanırım zorunlu bildirimle ancak ses kaydı yapabilecek benim tahminim bu yönde. Vpn'ler gibi ancak foreground service aracılığı ile çalıştırılacaklar, hep bildirimi olduğundan haberimiz olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.