Şimdi Ara

Entegre Ryzen APU’ları ve EPYC işlemcileri duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin entegre sistemlere yönelik olarak Ryzen V1000 APU serisini hazırladığı internete sızdırılmıştı. Bu hafta resmi açıklama geldi. Sadece Ryzen değil EPYC işlemciler de entegre sistemlere adapte ediliyor.


     


    Lisa Su’nun Zen mimarisini bilgisayar dünyasının her köşesine taşıma vaadinin son adımı olan entegre işlemciler, bu segmentte Intel Gemini Lake ve Xeon-D serilerinin hakimiyetine son vermeyi amaçlıyor.


     


    Ryzen V1000 neler sunuyor?


     


    AMD yeni işlemcilerini APU sınıfına sokuyor ancak Ryzen V1000 şeklinde isimlendirmeyi ve masaüstü versiyonlardan farklılaştırmayı tercih etmiş. Yeni APU’lar entegre sistemlere de Ryzen işlemcileri ve Vega grafik birimlerini getiriyor. Abilerinden farklı olarak 12W-54W arasında ısıl tasarım gücüne sahip olan yeni seri bu açıdan biraz daha performansı düşürülmüş olarak geliyor.


     


    2 ve 4 çekirdek olarak hazırlanan yeni tasarımlar 1MB veya 2MB ön bellek barındırıyor. Bellek tarafında ise 32GB’a kadar çift kanal ECC veya standart RAM belleklere destek sunuluyor. Çift kanal DDR4 bellek desteği masaüstü versiyonlardan biraz daha yüksek yani 3,200 MT/s transfer seviyesine çıkabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 2 serisi yüzde 30’a varan performans artışı ile geliyor

    Ryzen 2000G serisinde olduğu gibi Vega 8 ve Vega 11 grafik birimlerinin yer alacağı belirtilen seride işlem performansı 3.6 TFLOPS seviyesine kadar çıkıyor.


     


    16PCIe hattı ve çift 10GbE desteği bulunan Ryzen işlemcilerde üst düzey güvenlik için bir yardımcı işlemci de yer alıyor. Yeni serinin hedefi küçük yapıdaki bilgisayarlar, dijital oyun makineleri, medikal görüntüleme gibi sektörler.


     


    EPYC Embedded 3000 neler sunuyor?


     


    EPYC Embedded 3000 yine sunucu tarafındaki serinin biraz daha kırpılmış versiyonlarını barındırıyor. 16 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen işlemciler 30W-100W arasında ısıl tasarım gücüne sahip.


     


    Maksimum 32MB Seviye 3 önbelleğe çıkabilen işlemcilerde 64 PCIe hattı, 4 kanal bellek, 8 kanala kadar 10GbE bağlantı desteği gibi özellikler bulunuyor. Yine hata bulma, düzeltme, kurtarma gibi temel sunucu desteklerinin yanında güvenlik amaçlı bir yardımcı işlemci de yer alıyor.


     


    EPYC Embedded 3000 serisinin ana hedefi sanallaştırma, yazılım tabanlı ağ, ağ tabanlı depolama gibi çeşitli uygulamalarda yer alabilmek. AMD şimdiden Seagate gibi pek çok firma ile ortaklık yapmaya başladı.


     







  • Anlaşılan vega gpu larını önümüzdeki 1-2 yıl içinde heryerde göreceğiz. AMD sağlam adımlarla geri dönüyor gibi
  • honneur H kullanıcısına yanıt
    İnşallah kalkıpta gereksiz bir hata ile U dönüşü yapmasınlar, böyle ilerlemeye devam etseler...

  • Tekel e son vermek için yola çıkıp kendisi tekel olmasın amd ? dahili sistem ve grafik biriminin kullanılacağı her alanda böyle bir olasılığa doğru gidiyor gibi.
  • Sıçtı Intel, bez getirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.