Şimdi Ara

7 milyar insanın bulunduğu dünyada bir yılda 1.9 milyar telefon üretildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Hiç şüphe yok ki Çin, diğer sektörlerin olduğu gibi akıllı telefon üretiminin de kalbi durumunda. 1.3 milyar insanın yaşadığı dünyanın en kalabalık ülkesi konumunda bulunan Çin'de 2017 yılında tamı tamına 1.4 milyar telefon üretildi. Bu rakam, tüm dünyada üretilen telefonların dörtte üçüne tekabül ediyor. 
     
    Çin'de büyüklü küçüklü birçok akıllı telefon üreticisi faaliyet gösteriyor. Apple, Samsung ve LG gibi dünya devleri akıllı telefonlarının büyük çoğunluğunu Çin'deki fabrikalarda üretirken Çinli Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo, ZTE, Meizu ve OnePlus gibi yerli markalar da üretim hattında büyük role sahip. Çin Sanayi ve Enformasyon Bakanlığı, Çin'in akıllı telefon üretim ve ihracatının hızlı bir büyüme kaydettiğini ve bu eğilimin 2018 yılı boyunca devam edeceğini söyledi. Raporda dünya genelinde toplam 1.9 milyar adet telefon üretilmekle birlikte bunların %74.3'ünün tek başına Çin'de üretildiği dikkatlerden kaçmıyor. 
     

    Çinli markalar sınırları aşıyor

     
     
     
    Çin halihazırda akıllı telefon ticareti için oldukça rekabetçi bir piyasa. Xiaomi ve Huawei gibi Çinli markalar hızla büyürken dünya devleriyle rekabet eder hale geldi. Çin menşeli firmaların başarılarının altında yatan en büyük güç ise kar marjını düşük tutmalarının altında yatıyor.
     
    Büyük telefon üreticilerine göre nispeten daha ucuz fiyat etiketini benimseyen Xiaomi, OnePlus, Honor ve Vivo gibi markaların başta akıllı telefonları olmak üzere çoğu ürünü, ülkemiz dahil birçok ülke tarafından bir hayli rağbet gördü.  
     







  • adamlar dünyanın en güçlü ekonomisine doğru hızlı adımlarla ilerliyorlar. Bizde şeker fabrikalarını satalım

  • Seker fabrikasini satmak sorun degil yerine yuksek teknoloji uretebilen fabrika acabiliyorsak. Bir kilo şeker kaç para bir kilo telefon kaç para?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    nasıl sorun değil? bizde yüksek teknoloji falan da yok. eldekileri sattığımızda dımdızlak ortada kalıcaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lg02561 -- 22 Şubat 2018; 14:50:28 >
  • Devlet bu atılımları desteklemeli şekerde üretilmeli ve teknolojide atılım yapılmalı. Hepsinin yeri ve önemi farklı biri ucuz diğeri pahalı diye değil ihtiyaç var tarıma,bilime ve sanata. Tarım ürünlerini dışardan getirmek zorunda olan bir ülke değiliz biz Türkiyede ihtiyacımız olan tüm sebze ve meyveler yetişiyor ama ülke dışardan getiriyor yani anlamak mümkün değil sadece şununla bununla olacak iş değil organize bir şekilde bütün alanlarda ilerleme gerekiyor.

  • mega çöplük çin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • almayın aldırmayın kardeşim, olmasa da olur dediğimiz şeylerin ihtiyaç gibi yutturulmasına izin vermeyin... ben istemiyor muyum SD 835'li telefon ama 410 la gittiği yere kadar devam edeceğim.

  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    Kıtlık zamanlarında da telefon yersiniz artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSHawk. kullanıcısına yanıt
    Eee satacak başka birşey kalmadı. Neyse biraz sonra seni fetöcü ilan ederler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeamBeam kullanıcısına yanıt
    Alıntı yaptığın arkadaşı tenzih ederim, yandaşlar için şunu söyleyebilirim, onlar aç kalmaz bol bol kul hakkı yerler. Olan yine bize olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeamBeam kullanıcısına yanıt
    Japonya kore telefon mu yiyor? Paran var ise yüksek teknoloji gerektirmeyen herşeyi rahatlıkla satın alirsin. Ben tarım yapmayalım demiyorum öncelik tarım olmasın yoksa bizim dedemden kalma 80 dönüm tarla var Farming similator oyunun belki 80 dakikalık kazancı o tarlalardan daha coktur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    tam tersine türkiyenin kısa vadeli kurtuluş yolu tarım ve hayvancılıktır. illa yüksek teknoloji üretmemize gerek de yok para olması için. bkz. hollanda. ha tabi uzun vadede illaki uzay araştırmaları- işlemci teknolojileri vs. giriş yapmamız gerekiyor.
  • lg02561 L kullanıcısına yanıt
    Tarım ve hayvancılık ile sadece işsizlik azalır. Sonra japonyaya 1tane tosun verirsin 1tane telefon alirsin. 100 ton fındık verir bir araba alirsin. Sen ürün sattık tarım gelişiyor diye sevinirsin adamlar robot konusunda arşa cikar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    uzun vadede zaten teknolojiye önem verilmeli yazmışım orda görmedin mi. ayrıca hollanda örneğini tekrar bi incele derim. bütün türkiyeden daha fazla tarım ihracı yapıyorlar. sence japonyaya 1 tosun verip 1 telefon mu alıyorlardır. verdiğin fındık örneği falan da bizim saçma sapan tarım ve ihracat politikamız yüzünden. doğru akıllarda olsa ülke bu durum zaten baştan böyle olmazdı.
  • insanlar olarak verimlilik seviyemiz doğaya kıyasla çok düşük. lityum, kimbilir daha bilmediğimiz hangi sonraki nesil teknolojiler için kullanım alanına sahip.

    milyarlarca telefon bataryası için kullanılan bu hammaddeyle biz napıyoruz peki, daya abi lityum ionu, kökle mAh'ı. bu şekilde bataryada kullanılmış lityumun ne kadarı geri kazanılabiliyor?

    tamamen para odaklı çin tarzı bodozlama çarçur ederek üretimle teknoloji devi olunacaksa ben almayım. birim alana daha az lityum kullanımıyla da yeni pil teknolojisi bulduk diye gelmesinler. her bir element o kadar değerli ki..

    hedefimiz 2 3 börtü böcek yiyip kilometrelerce uçan kuş ya da 0.1 mm^3 kan içip tüm mahalleyi gezen sivrisinek olmalı.

  • Ondan sonra ram fiyatları niye yükseliyo? Aha bu nokta nokta çocuklarının yüzünden yükseliyo. 1.9 milyar ne ulan! Ananızın nikahına mı yapıyorsunuz o kadar telefonu, hadi siz yaptınız, millet napıyo alayı mevcut telefonları çöpe atıp yeni telefon mu alıyo? Alın o 1.9 milyar telefonu da münasip bi yerinize...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gbzlim

    Seker fabrikasini satmak sorun degil yerine yuksek teknoloji uretebilen fabrika acabiliyorsak. Bir kilo şeker kaç para bir kilo telefon kaç para?

    Teknoloji üretimi konusunda haklısınız.

    Ancak bunları yaparken şeker fabrikası ne ki deyip kapatır, üretimi düşürürseniz yarın gıda fiyatları teknoloji gibi pahalı bir noktaya çıktığında kontrol edemezsiniz.
    Tarım ne ki, buğday, mısır, mercimek ne ki, 1 adet telefon parasına 1 ton buğday alırım demek için önce o 1 telefonu üretmiş olmak gerek.
    Besicilik yapma, tarımla uğraşma aç mı kalacaksın, dışarıda kaç para olursa kalitesi ne olursa mecbur alacaksın.
    Tarımda zirveye oynamak, en verimli üretimi gerçekleştirip dünyayı doyurmak(ihracat) gibi fırsatları silip bir kenara atarsak elde bir şey kalmaz.

    Teknoloji; tarım ve besicilikten maddi anlamda daha değerli fakat kriz anında teknoloji satın alımı dursa bile gıda tüketmeye mecburuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ortalama tanesi 400 dolar olsa 560 milyar dolar adamlar neredeyse Türkiye ekonomisi kadar sadece telefon üretmiş.

  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    telefon ile şekerin kilosu arasında bağlantıyı çözemedim.
    bir kilo altın bir kilo taş gibi birşey herhalde senin dediğin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gbzlim

    Seker fabrikasini satmak sorun degil yerine yuksek teknoloji uretebilen fabrika acabiliyorsak. Bir kilo şeker kaç para bir kilo telefon kaç para?

    2002'den beri kaç tane fabrika açıldı sayarmısın lütfen ? elimizde ne varsa sattılar telekoma kadar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.