Şimdi Ara

Yapay zeka ile oyunlardaki ve filmlerdeki hayvanlar daha gerçekçi görünebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Gerçek dünyadaki görüntüleri analiz edip oyun evrenleri oluşturabilen veya görüntüleri başarılı bir şekilde düzenleyebilen yapay zeka çalışmaları yakın gelecekte oyunların, gerçek dünyayı daha iyi yansıtabileceğini gösteriyor. Oyunlarda yer alan hayvanlar ise henüz gerçek dünyadakine benzeyecek şekilde başarılı yansıtılamıyor. Normal hayatta hayvanların tüylerinin parlak ve yumuşak göründüğünü belirten Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, oyunlardaki donuk ve sert görünümlü tüyleri düzenleyebilecek bir yapay zeka geliştirdi.


     

    Mevcut modellerden daha hızlı  

    Hayvan tüylerini tasarlayan mevcut modellerin aslında insan saçını oluşturmak için geliştirildiğini ve bu nedenle tüy tasarlama konusunda yeterince başarılı olmadığını belirten araştırmacılar; geliştirdikleri yapay zekanın, mevcut modellerden 10 kat daha hızlı olduğunu ve çok daha başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirtiyor. Halihazırda oyun dünyasında kullanılan modellemelerin hayvan kürklerindeki merkezi kesimi hesaba katmadığını ve ışığın tüylere yansıması esnasında her bir tüyden diğerine sıçrayan ışığı ayrı ayrı hesaplamak zorunda olduğuna dikkat çeken ekip bu durumun hem zaman hem de görünüm anlamında eksiklik olduğunu açıkladı.


     

    Bu modellemelerin yerine yapay zekada ''yüzey altı saçılım'' denilen bir konsept kullanan araştırmacılar, konsepti, karanlık bir odada akıllı telefonun feneriyle parmağı aydınlatmaya benzetiyor. Böyle bir durumda ışık parmağın çevresine ve arkasına doğru dağılırken ekibin geliştirdiği yapay zeka da ışığı tüylerin etrafında, karanlıkta kalan kısımların da fark edileceği şekilde dağıtıyor. Tabi ekibin geliştirdiği konsept ışığı başarılı bir şekilde dağıtsa da yine ciddi hesaplamalar ve makine öğrenmesi gerektiriyor. Bu nedenle sinir ağlarını gerçek hayvan görüntüleriyle eğiten araştırmacılar, yapay zekanın ışığın tüylerin arasındaki dağılımına odaklanmasını sağlamış. Bütün çalışmanın sonunda ise yapay zeka başarılı hayvan kürkleri tasarlayabilir hale gelmiş durumda.


     

    Yapay zekanın oyunlarda ve animasyonlarda çok daha başarılı hayvan görüntülerinin üretilmesi için kullanılabileceğini belirten ekip, şimdi tüylerdeki ve insan saçındaki renk dağılımını daha başarılı bir şekilde gerçekleştiren sistemler üzerinde çalışıyor. 

     
     
     







  • pek başarılı görünmedi bana aydınlatıyor işte, bazı yönlerden iyi ama kontrast kalmamış pek gerçekci görünmedi bana

  • Gerçekten çok iyi bir yapay zeka olursa filmlerde oyunculara bile gerek kalmaz

  • Bu "yapay zeka" tabiride iyice ele ayağa düştü sanki.. Bunun ögrenebilen makinalar için kullanılması gerekmiyormu? Burdaki biraz geliştirilmiş, yapılmış gibi.

  • Herşeye yapay zeka diyorlar olan yada olmuyan bunu ayırt edici bir tanım gerekli. Yazılan kodlara karşılık verenede yapay zeka diyorlar ki bence değil , birde yazılan kodun kendi kodunu üreterek tepkimede bulunması bence bu yapay zeka.

    Bu işlere daha vakıf kişiler daha iyi açıklar. Olayın içinde olmasamda dışardan bana böyle geliyor.

  • yapay zeka diye isimlendirdikleri çoğunlukla mevcut verilerden bilgilerden makine öğrenmesi demek.
    bir çeşit gelen verilere göre şekillenen bilgisayar hafızası. İnsandaki nöronlar ilham alınarak yapıldığı için ona bir nebze benzediği için machine learning ismi veriliyor.
    Birbirine bağlı ağ gibi düşünülebilir. Ağ noktaları gelen veriye göre geçiş fonksiyonu olarak devamlı parametreleri değiştirilerek ayarlanıyor. Yeni bilinmeyen bir veri geldiğinde eski verilere göre şekillenen ağdan doğru netice almaya çalışılıyor.
    Böylece ayrı bir program yazmadan bu programla bazı problemler çözülebiliyor.
    Fakat bunun bir kısmında çok fazla örnek data gerekiyor.
    Otomatik arabalardaki görüntü tanıma veya ses tanıma gibi veya bu yazıdaki gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.