Şimdi Ara

İkinci el araç satışına belge zorunluluğu getirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 13 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de yayımladığı “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliği” ile birlikte ikinci el araç satışında yepyeni bir döneme geçilmişti. Bu yeni dönemin getirdiği değişikliklerden bir tanesi de mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu oldu.
     

    İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik ile birlikte motorlu kara taşıtı ticareti yapan işletmelerdeki pazarlama ve satış personeline meslekli yeterlilik belgesi zorunlu hale getirildi. Böylece ikinci el araç satışı yapılan galerilerde pazarlama ve satış danışmanı olarak çalışanlar veya yeni işe başlayacak olanlar ilk olarak mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak zorunda kalacak.

     
     

    Pek çok konuyu kapsıyor 

    Mesleki yeterlilik belgesi kapsamında ikinci el araç satıcılarının iş sağlığı ve güvenliği, müşteri ilişkileri, alım-satımı yapılacak araçlara ilişkin değer tespiti yapabilme, Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi’ni (ASBİS) kullanabilme ve satış sonrası memnuniyetin değerlendirilmesi gibi konularda yapılan teorik ve pratik sınavlardan başarılı olması gerekecek.

     

    Yaklaşık olarak 65 bin satıcıyı ilgilendiren bu yeni düzenlemeyle birlikte, bir yıl sonra hala belge sahibi olmadan satış yapanlara cezai işlem uygulanacak. Ayrıca böyle bir zorunluluğun emlakçılık için de gelebileceğinin altı çizildi.

     








  • Dostlar alışverişte görsün. Tek derdimiz kayıtsız ikinci el satışını tam olarak denetleyelim. Malum para lazım kanka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahlâk testi falan varsa onuda yapsınlar ilk olarak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ussuz

    Ahlâk testi falan varsa onuda yapsınlar ilk olarak

    ahlak mı? o da ne? alınıp satılmayan bişeyse önemi yok bizim için
  • Yeni vergiler lazım diye ortaya çıkan bir proje daha, bakalım başka neye yeni vergiler eklemek için çalışacaklar merakla bekliyoruz...

  • Belgelendirme olsa ne olur, bu ülke aynı renk/marka/model kaza li iki arabanın (biri önden diğeri arkadan) birleştirilip hatasız diye satıldığını gördü.



    Ussuz nickli arkadaşın dediği gibi toplumumuzun en büyük sorunu ahlak, namus, haysiyet, onur, adalet eksikliği.

  • ölücülük belgesi de lazım
    malum site ölücülerle dolu
  • Sınavmı herkes bir şekilde o belgelerden elde edecek muhtemelen parayladır o belgelerde,yeni gelir kapısı.Sonra aynı tas aynı hamam,sonra muayyer araç diye sahibinden ilan açmaya devam bakarsın araç komple boyalı :)

  • Yotubede bir video var japonic diye bir kanal . Orda Japonyadaki ikinci el araçların satışını gösteriyor . Aracın en ufak ciziği bile yazılırken bizim burada adam sıfır araç alırken boyalı çıkıyor.

    Belgeymiş garantiymiş hikaye. Adam gibi denetleme lazım. Zaten avrupanın hurdaya çıkardığı araçları biz bir servet ödüyoruz hem ötv hemde döviz kuru sayesinde. İhtiyacımız olan bir araç alacağız resmen daire parası veriyoruz.

    Eski arabaya binmeye devam taki bozulana kadar artık. İkinci elde almak istedim ama kimseye güvenilecek gibi değil. Önüne gelen araç alıp satıyor ne garantisi var nede adamın doğru bir lafı.

  • Ne olacak bu halimiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tek amaçladıkları şey para işleri güçleri kolpa. nefret ettirdiler artık vergisinden zamından

  • Bugün arabamı sattım ohhhh kafam öyle rahat ki. Yok baba yok bu ülkede araba falan alınmaz, alınırsa aylık-yıllık giderleri adamı duman eder.

    Sigorta, kasko, kazık benzin, ücretli otoban, ücretli Avrasya baba tüneli, mtv, ctv, ktv, rtv,....

    Ağanın mokunun üstüne mok yapılır mı? Bence yapılmaz.

  • Ben hep sıfır araç satıyo.. yanlış oldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.