Şimdi Ara

uTorrent'in güvenlik açıkları tartışma konusu oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  

    Dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcısı olan BitTorrent istemcisi uTorrent, yaklaşık 3 ay önce Google Project Zero tarafından uyarılmıştı. Google güvenlik araştırmacısı Tavis Ormandy, Aralık 2017'de uTorrent istemcisiyle ilgili güvenlik açıklarını şirkete bildirmiş ve bu açıkların kısa sürede kapatılmasının, kullanıcılar açısından iyi olacağını belirtmişti.

     

     

    Rapora göre uTorrent, uzaktan kod yürütülmesi ve indirilen dosyaların kopyalanması da dahil sayısız kritik güvenlik açığı barındırıyordu. Yaklaşık 2 aylık sessizliğini bozan uTorrent yetkilileri, kritik güvenlik açıklarını kapattıklarını ve kullanıcıların en kısa sürede yeni beta sürüme geçmeleri gerektiğini duyurdu.

     


    Kısa bir süre sonra kararlı sürüme geçilecek



    BitTorrent'in Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı David Rees, geçtiğimiz hafta yayınlanan beta sürümde her şey yolunda giderse, bu hafta kararlı sürüme geçeceklerini söyledi. Ayrıca beta sürümü Tavis Ormandy'nin de incelediğini ve açıkların kapatıldığını doğruladığını da sözlerine ekledi.

     

    Tavis Ormandy açıkların tam anlamıyla kapatılmadığını söylüyor


    uTorrent'in açıklamasının ardından Tavis Ormandy, güvenlik açıklarının tam anlamıyla kapatılmamış olduğuna dair bir tweet attı. Kafaları karıştıran ve kullanıcıları ikilemde bırakan bu gelişme sonrasında yeni beta sürüme geçip geçmemek tamamen sizin tercihinize kalmış. Bize sorarsanız bu mesele bir hayli su kaldıracağa benziyor.

     

     











  • Qbittorrent , Deluge , Tixati gibi kat be kat güvenli ve temiz , reklamsız , açık kaynak torrent istemcileri varken bunları hala kullananlar olması şaşırtıcı.

  • şirket bilgisayarında utorrent kullanıyorum, w10, başlangıçtan kapamama rağmen windows ile başlıyor ve hiç bir şekilde kapatamadımda..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AVCI_31

    şirket bilgisayarında utorrent kullanıyorum, w10, başlangıçtan kapamama rağmen windows ile başlıyor ve hiç bir şekilde kapatamadımda..

    Silip tekrar kur hocam. Tekrar kurarken Windows firewall ve başlangıçta açılması ile ilgili soru soracak baslatmayla ilgili olanin tikini kaldırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delugeyi başlattığım vakit 2 dakika civarı süre sonra açılıyor, bu sorunla karşılaşan başkası var mı? çaresini bilen eden var mı? İnternette geç açılıyor yavaş açılıyor diye arattığımda bu sorundan bahseden pek konu bulamadım soranlara da cevap gelmemişti. qBittorent kurdum ama Deluge düzelir ise Delugeyi kullanmak isterim.
  • utorrent full sürümünü kullanıyorum hala ben ,gayet reklamsız cr.ckli demeye gerek yoktur sanırım amaç zaten beleşe indirmek. Bu arada hızınız düşük sanırım ben 50 mbps kullanıyorum ve gayet stabil bu meret hala. Aynısını alternatifleriyle aynı hızda alamadığım için terk edemedim. Ayrıca Andorid sürümünü de kullanıyorum yine yamalı :)

    Edit ;transmission da fena değildi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 21 Şubat 2018; 20:48:36 >
  • Tixati gibisi varken Utorrent kullanmak nedir?

  • uTorrent ve JDownload 'dan iyisi yok bence
  • Çok kullanıldığı için açıklar daha kolay görülüyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben uzun yıllar bittorrent kullandım çok da memnundum. Qbittorrent ve Tixati de iyi programlar yalnız.
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Haberde bahsedilen sorun bu değil. Güvenlik açıklarının olması elbette normal. Güvenlik açığının Aralık 2017'de bildirilip hâlen tam olarak kapatılmaması asıl sorun.
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    İlk defa gmrdüm bu programları

    Bır deneyeyım bakalım hangs iyi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Tixati, galiba açık kaynak kodlu değil.
  • Evet , o değil. Reklamsız olanlardan o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Yazdığını okuyana kadar bilmiyorduk

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.