Şimdi Ara

SpaceX, yüksek hızlı internet uydularını yarın fırlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  


    Elon Musk’ın popüler uzay şirketi SpaceX, Dünya yörüngesinden küresel ölçekte yüksek hızlı internet bağlantısı sağlama projesi Starlink’in ilk prototip uydularını yarın uzaya fırlatmaya hazırlanıyor. Şirketin aslen geçtiğimiz Pazar günü için planladığı kalkış, bazı ekstra denetlemelerin yapılabilmesi adına 21 Şubat’a ertelenmişti.
      

    SpaceX’in Çarşamba günü çıkacağı görevin asıl amacı İspanya devletine ait olan "Paz" isimli bir uyduyu yörüngeye yerleştirmek olacak. İspanya'nın ilk Dünya gözlem uydusu olan Paz, ulusal güvenlik ve bilimsel araştırma gibi çeşitli konularda işlev görecek. SpaceX'in Starlink projesi dahilinde yörüngeye yerleştireceği uydular ise görevin ikincil kısmı. Paz ve Starlink uyduları, Kaliforniya'daki Vanderberg Hava Kuvvetleri Üssü'nden havalanacak olan Falcon 9 roketiyle birlikte uzaya taşınacak.

      

    Daha önce fırlatılmış bir roket kullanılacak

      

    SpaceX, yarın Türkiye saatiyle 17.17’de başlayacağı “Paz & Microsat-2a, -2b” görevinde aynı zamanda daha önce kullanılmış bir Falcon 9 roketini tekrar uzaya fırlatacak. Hatırlayacağınız üzere şirket ilk kez geçtiğimiz yılın Mart ayında kullanılmış bir roketi tekrar fırlatmış ve “roketlerde tekrar kullanılabilirliği” tam anlamıyla hayata geçirerek uzay sektöründe büyük bir devrime imza atmıştı.

      

     

    Proje 2019'da başlıyor 

      

    Elon Musk'ın popüler uzay şirketi SpaceX, uzun bir süredir gündemde olan Starlink projesini 2019 itibariyle resmi olarak başlatmayı planlıyor. Ancak uzaydan internet bağlantısı sağlama fikrinin gerçekte uygulanabilirliğini tam olarak görmek isteyen şirket, projeye başlamadan önce elbette bazı testlerde bulunacak. Cumartesi günü fırlatılacak olan prototip uydular da işte bu testlerin ilk aşaması.

     

    Bu hafta yörüngeye yerleştirilecek olan uydularla birlikte ilk testlere başlamayı planlayan SpaceX, 2018'in önümüzdeki dönemlerinde ikinci bir prototip uydusunu daha uzaya göndermeyi planlıyor. Bu testlerden olumlu sonuçlar alınması halinde ise kullanılmaya hazır ilk uydular 2019'da yörüngeye yerleştirilecek.

      

    SpaceX'in 4425 uydudan oluşan devasa Starlink uydu ağı Yeryüzü'nden yaklaşık 1100 ila 1300 kilometre yükseklikte, alçak Dünya yörüngesinde konumlanacak. Bağlantı kaynağının uzayda olması nedeniyle gecikme, yani ping değerinin yüksek olacağı düşünülse de şirket yetkilileri gecikme değerlerinin 25ms-35ms gibi oldukça düşük sayılabilecek bir düzeyde kalacağını ifade ediyor. SpaceX ayrıca uyduların zamanla teknolojinin gerisinde kalması gibi bir durumun olmayacağını ve uydu ağının müşterilerinin ihtiyaçlarına göre yenilenebileceğinin de sözünü veriyor.

      




    Projenin gelirleri Mars planlarına gidecek

      

    Starlink projesinin SpaceX'e maliyetinin ise yaklaşık 10 milyar dolar civarında olacağı düşünülüyor. Ancak hayatı boyunca "kaz gelen yerden tavuk esirgenmez" düşüncesini benimsemiş olan CEO Elon Musk, bu projede de büyük potansiyel görüyor. Starlink projesiyle birlikte kısa bir süre içerisinde büyük gelirler elde edebileceklerini söyleyen Musk, projeden sağlayacağı kazançları ise tabiki nihai hedefi olan Mars planlarına yatıracak.

      







  • Elon abi umudumuz sensin. parasıyla bile istediğimiz hizmeti alamıyoruz Türkiye de.
    Türktelekom interneti sadece dowload olarak görüyor. upload hızına bak 2mbps

  • Umudumuz...

    SpaceX, yüksek hızlı internet uydularını yarın fırlatıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A new hope

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunda taahhütname varmı , bizimkilere rakip firma geldi desenize, ben hemen bunun tescil ettireyim ELONTİP APARAT (uzaydan gelen internet datası) ,üretimine başlayayım zaten 2019 yazında internet hazır...

  • Artik uzaydanan uydu vurmanin zamani geldi.

  • Benim bildiğim Falcon Heavy Fırlatmasında kullanılan ve geri dönen Falcon 9 (side boosters) roketler tekrar kullanılmayacaklar

    Elon Musk sadece roketin yönlendirilmesini sağlayan Titanium Kanatcıkları kullanacak geri dönen roketlerin

  • Evet xfinity yok comcast yalan baglatmiyorum gelsin beles wifi 😜😎 bu arada ciplak gozle gorebilcez cali tarafina bak yarin gokyuzunde gorursun roketi px ten gorunur mu bilemem ama sfo dan gozukur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • igetsky kullanıcısına yanıt
    evet cox xaten bıktırmıştı beni gelsin uzay net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam bu projeyi yapar,yaptığı diğer projeler gibi de başarılı olur ama bizim ülkeye gelirse vergiyi yapıştırırlar ya da kota filan koyarlar biz her türlü yararlanamayız gibime geliyo artık hiç umudum yok ne internet hızının gelişmesinden yana ne de genel anlamda ülkemizin gelişmesinden yana.

  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Evet kartele son yasasin k

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ücretsiz değil miydi ya :D delikanlı fakir fukarayı bilir tanır derdik elon yapmaz para göz değildir derdik eee noldu şimdi? yalan mıydı tüm bunlar....

  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Adam 10 milyar dolar harcayacak nasıl ücretsiz olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Adam 10 milyar dolar harcayacak nasıl ücretsiz olsun.

    haklı adam bir şey demiyorum, ama bir ara facebook ücretsiz sağlayacağız vs diyordu, belki elon da öyle yapar diye umut ettim :D
    gerçi parası sorun değil zira şu an binamda telekom hattı yok ayda 198 tl türkcell vınn parası veriyorum, elon hazırlasın paramı ona basarım :D
  • mevcut tarifelerin yarı fiyatını verse dünya bu adama çalışır... 10 milyar dolarıda 3 ayda çıkartır.... :D

  • projenin olası getirisine bakıldıgında 10ml dolar cok uygun bir maliyet...bide baz istasyonununda değilde kendi uydularına bağlancak telelefonlar uretseler..dunyadaki telekom dengelerini altust ederler.1.5 ml telefon satar ustune birde kullanım ucreti yerine aidat ucreti adı altında bir ucret alsa tabiki operatorleri bypas ederek hersene darpane gibi para basar..onun dısında haritalama hizmeti ve otonom arac ları dusunuldugunde hakkaten asrın projesi bu olsa gerek..bizim hukumetde anca stad yapsın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 21 Şubat 2018; 9:58:4 >
  • Adam uzaydan 25 ms le internet veriyor bizde 10 metre ötedeki kutudan en az 100ms. Cs oynamak falan hayal oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • modifci kullanıcısına yanıt
    2019 yılında Türkiye'ye gelirse efsane olur. 25+25 ms olursa 50 ping ile her türlü online oyun sıkıntısız oynanır. Türktelekom tekelinden kurtulmuş olurum.
  • Nediyelim amerika bedavaya günahını vermez vardır bir it yeniği ama bekliyoruz. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    2019 yılında Türkiye'ye gelirse efsane olur. 25+25 ms olursa 50 ping ile her türlü online oyun sıkıntısız oynanır. Türktelekom tekelinden kurtulmuş olurum.

    Valla benim bugüne kadar Türkiye'de gördüğüm en düşük ms 60 falan. O da 2-3 saniyeliğine

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.