Şimdi Ara

Venezuela'nın kripto parası Petro için ön satışlar başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz yıl aralık ayında ABD'nin yaptırımlarını aşmak, ekonomik kriz ortamından kurtulmak ve Venezuela bolivarındaki değer düşüşünün önüne geçmek için ülkenin kendi kripto parasını oluşturacağını açıklamıştı. Petro adı verilen bu kripto paranın ülkedeki petrol rezervlerinin yanı sıra altın ve elmas gibi emtialarla da destekleneceğini açıklayan Maduro, Petro aracılığıyla Venezuela'nın finansal işlemler gerçekleştirebileceğini ve Batı ülkelerinden yatırım alabileceğini de vurgulamıştı. Bugün itibariyle ön satışların başladığı Petro'ya Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden yatırım bekleniyor.


     

    Her Petro'nun arkasında bir varil petrol olacak 

    Ülkede ''kripto para müfettişi'' olarak görevlendirilen Carlos Vargas, her bir Petro'nun bir varil petrol ile destekleneceğini ve Petro'nun değerinin petrolün fiyatıyla bağlantılı olacağını açıklasa da Petro aslında Venezuela'nın içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamından çıkması için son çare olarak görülüyor. Ortalama asgari ücretin 5 euro civarında olduğu ve insanların temel gıdalara ve ilaçlara ulaşmakta güçlük yaşadığı Venezuela'da 2018 sonunda enflasyon oranının yüzde 13.000'e ulaşmasından endişe duyuluyor. Petro aracılığıyla ülkenin nakit sıkıntısının bir nebze olsun giderilebileceği belirtiliyor.


     

    Latin Amerika merkezli haber kaynaklarından Telesur'a göre şu an toplam 82.4 milyon adet Petro joteni(token) bulunuyor. Nicolas Maduro daha önceki açıklamalarında toplam değeri 6 milyar doları aşan 100 milyon Petro üretileceğini açıklamıştı. Şu an için toplam değeri 38.4 milyon dolar olan Petro'ların(yaklaşık 640 bin adet) ön satışı başlamış durumda. Ön satış ve henüz tarihi belirlenmeyen halka açık satış süreçlerinin tamamlanmasının ardından bir miktar daha Petro üretilecek ve 100 milyon hedefine ulaşılacak. Bitcoin ve Ether gibi bazı kripto para birimlerinde olduğu gibi Petro için herhangi bir madencilik çalışması ise söz konusu olmayacak. Yani Petro'ların sayısı 100 milyon ile sınırlı kalacak.


     

    Türkiye'den de yatırımcılar var 

    Venezuela Cumhurbaşkanı, Petro ile dış borçların kapatılabileceğini ve ülkenin ekonomik sıkıntıları aşabileceğini belirtse de ülkedeki muhalif gruplar, bir kripto paranın ülkenin petrol rezervlerine bağlanmasını ve diğer ülkelerin bunu satın almasını son derece sakıncalı buluyor. Hükümetin, Petro ihracatı ile petrol üzerinden borçlanacağını vurgulayan muhalifler, ayrıca hükümetin dışarıdan borç almak için oluşturulan yasal düzenlemelere de aykırı hareket ettiğini belirtiyor. Carlos Vargas'ın açıklamalarına göre ise bu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Vargas ayrıca Türkiye, Katar, Avrupa ve Amerika'dan pek çok yatırımcı ön satış sürecinde Petro satın almak için sıraya girdiğini ifade ediyor.



    Tabi Petro'nun geleceğini şu an için kestirmek zor ancak Venezuela'nın, bu hamleyle birlikte kendi kripto parasını çıkaran ve satışa sunan ilk ülke olarak tarihe geçeceği kesin. Petro'nun, Maduro'nun beklediği gibi Venezuela'yı yaptırımlardan koruyan ve ülkenin ekonomik refahını tesis eden bir para birimi mi olacağını yoksa muhalif grupların altını çizdiği gibi ''Venezuela petrolünü satmanın farklı bir yolu'' mu olduğunu ilerleyen günlerde Petro'nun kullanıma geçmesiyle birlikte göreceğiz. 








  • Kripto para, Petro'nun karşılığı petrol, altın ve elmas olursa ülkenin MB bastığı para daha çok değer kaybetmez mi?

    Yoktan varlık, değer, para elde edemez. Sadece basılı , bankalar aracılığıyla kontrol edilen bir para yerine merkezi banka olmayan devletin bir para birimi gibi kullandığı dijital bir para.

    Asgari ücretli (5€) yine tam bir Petro'yu alamayacak, 0,000x Petro şeklinde alacak. Muhaliflerin dediği gibi Petro ihraç ederek, aslında ülke petrolünü satacaklar.(Petrolü çıkartmadan önceden önceden "karşılığını" satmak) 300bin Petroyu bugün alan yatırımcı yarın 300bin Petro'yu artan petrol fiyatı sonrası nakde çevirmek isterse nasıl ödenir.

    Ekonomiden çok anlamasam da Venezuela Petro yüzünden patlayabilir, ya da yatırımcılar elinde Petrolar ile kalırlar bir süre..

  • Venezuela'nın parası tutmaz ancak Tayland'da Pattaya vs diye sex kulüpleri vs var bolca yurt dışından turist çekiyorlar. Paralarını kriptoya çevirirlerse fena iş yaparlar :D

  • Venezüella'nın parası iş yapmaz diyen akıllı var, söyleyin arkadaşlar kendisine şu anda PetroCoin'in değeri 60 USD ;)

  • İşin içinde bir bit yeniği var gibi. İçimde Venezuela hükumeti paranın değeri yükseldiği gibi elindeki coin stoğunu satarak vurgun yapacakmış gibi bir his var.

  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Venezuela patladı daha ne kadar patlayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Venezuela patladı daha ne kadar patlayacak.

    Her zaman daha kötüsü vardır.



    Çıkarmadığı petrolü bugünün fiyatıyla satıyor, yarın petrol fiyatı yükselince Kripto paraların karşılığı olan paraları ödemek zorunda kalabilir. Zaten para yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venezuela'da o hükümet gitmediği sürece istediği kadar para çıkarsın gene ülke düzelmez. Otobüs şöfürünün gitmesi şart...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.