Şimdi Ara

Maliye Bakanlığı: 'Elektrikli otomobilde ÖTV zammı yok'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  


    Basında çıkan haberlere göre, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba tasarının görüşmelerinde elektrikli otomobillerle ilgili kabul edilen vergi düzenlemesinin içerisinde kimsenin farketmediği fahiş bir ÖTV zammı bulunduğu iddia ediliyordu. Yapılan haberlerde, herkesin elektrikli otomobillere yalnızca MTV eklendiğini düşünürken, arka planda ÖTV oranlarının 10 katına çıkarıldığı belirtiliyordu.

     

    "1 kuruş zam yok" 


    Bunun ardından Maliye Bakanlığı’ndan haberlere ilişkin ilk yanıtlama geldi. Maliye Bakanlığı elektrik motorlu otomobillerin özel tüketim vergisine (ÖTV) bir kuruş dahi zam yapılmadığı bildirildi.


     


     

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, “MTV’nin dışında Torba’dan 10 katın üzerinde ÖTV artışı çıktı”, “Elektrikli otoya süper ÖTV zammı” başlıklarıyla haber yayınlandığı ifade edilerek, söz konusu haberin kamuoyunda yanlış anlaşılmaya sebep olmaması için bu bilgilendirmenin yapılmasını zaruri gördükleri belirtildi.


     

    Bakanlık, elektrik motorlu otomobillerde ÖTV’nin 2011 yılından itibaren Bakanlar Kurulu kararıyla ilk defa indirildiğini ve 7 yıldır da indirimli olarak uygulandığını belirtti. Açıklamaya göre yapılan yeni düzenleme içerisinde de herhangi bir ÖTV zammı bulunmuyor.











  • -Çocuk istismarı hat safhada. Her gün tecavüz haberleri var

    -Ülke savaşın eşiğine gelmiş. Mehmetçikler ölüyor

    -Tutuklu gazeteci sayısında dünya birincisiyiz

    -Dünya kadar yasaklı internet sitesi var

    -Kendi ülkemizde olan biteni öğrenmek için yabancı haber kaynaklarını okur olduk( bir bakıma iyi , yabancı dil gelişiyor )

    - dış borç nereye ulaştı bilmiyorum, takip edemiyorum artık, geleceğimiz refahımız satılmış kimsenin haberi yok, dış ticaret açığı kopmuş vaziyette

    -bir kısım Çerezlerin paket kg fiyatı 120-130 Tl olmuş , peynir , zeytin , et fiyatları uçmuş halkın büyük çoğunluğu açlık sınırının altında

    -ülkede ücretsiz sağlık hizmeti alamıyorsun , çocuğun iyi eğitim alsın diyorsan ana okulu kolejlerde 25 binden başlıyor yıllık

    - işsizlik ne oranda hatırlamıyorum ama eminim liderliğe oynuyordur



    39 yaşındayım. Çocukluğumdan beri bu ülkede adam gibi arabaya binmek her zaman çok çok zor oldu. Dibimizdeki Gürcistan , Bulgaristan da dahi satın alma , yürütme maliyeti ülkemize göre devede kulak

    -bütün dünya elektrikli otomobilleri teşvik ederken ülkemizde ekstra vergi alma peşine düşmüşler, bir de fosil yakıtta Dışa bağımlı olduğumuz halde



    -Halen 55-60 oy oranından bahsediliyor araştırma şirketleri tarafından.



    Bence olan olaylar ve olacaklar gayet doğal. Suçu kendinizde arayacaksınız biraz. Yol yabdı, oy verecek kimse yok demekle olmuyor bu işler. Bu standardı çoğunluk istedi ve gerçekleşti. İstemeye devam ettikçe daha da fazlası olacaktır
    Merak ediyorum boyle iddalı cümleler kurarken hiç araştırma gereği duyuor musunuz? Bu kadar rahat nasıl konuşuyorsunuz? Tüm memleketi yaşadığınız mahalleden ibaret mi sanıyosunuz?

    Araştırsanız japonya'da yılda satılan sıfır araç adedinin burada satılanın neredeyse 5 katı, almanyada satılanın 3.5 katı, ingiltere 3 katı olduğunu bulabilir, japonyanın dünyada en çok iphone satılan 3. ülke (amerika ve çinden sonra) olduğunu görebilirdiniz. Acaba kapaklı iphone yaptılar da biz mi bilmiyoruz?
  • İstanbulda nefes alınmıyor artık bu şartlarda elektrikli otomobil kullanana üstüne para vermesi lazım devletin. Gelir kaybı varsa diğer vergilere yayın zararı biraz nefes alalım.

  • bence tepikiyi ölçtüler

  • Zam yok indirimli guncelleme var, bakin esdeger icten yanmali aracin otv si %160 biz elektriklide %84 e dusuruyoruz nankorler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü şuan ülkede ulaşılabilir öyle bir araç yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında olay tam olarak şöyle olmuş: Bu bahsedilen ötvler kanunda var ama 7 senelik indirim olarak 3-7-15 benimsenmiş. Süre dolduğu için tekrar kanun yüksek olarak meclise gelip tekrar 3-7-15 indirimi uygulanacakmış. Prosedür gibi bir durum.

  • Zam bugün yok, zaten yeterince elektrikli otomobil de yok. Hele biraz yaygınlaşsın, şarj istasyonları artsın, araç alırken "elektriklilere bir baksak" diyenler artsın. Seçim telaşı geçsin, önümüz açılsın kafamız rahat rahat yaparız diyorlar. Şimdi ne gerek var ortalığı karıştırmaya.

    Bugün 10 kata kadar zam olmadı, yarın 5 kat zam olur, haberi ise şöyle yapılır. "10 kata kadar olan zam 5 kata düşürüldü" Yahu ortada zam yoktu, zam yapıyorlar birde 10dan 5e düştü diyorlar. (MTV 'de yaptılar bunu)


    Bu yıl aracın yaş aralığı bir düşük seviyeye geçtiği için daha az MTV ödeyen oldu mu (yanılmıyorsam olmadı) millet yaştan ötürü bu yıl MTV düşecek derken %25 zam yüzünden gelecek olan indirimi hissetmedi bile!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaa tabi, 150 bin tl lik otomobil, %37 mtv + %3 ötv + kdv + başka birşey yoksa
    Bize satışı 210 bin üzerinde olacaktır..
    150 bin'e 60 bin vergiyi makul görüyorsak problem yok..!!

  • 1600 TL ASGARİ ücret alan biri yemeden içmeden 48 ay çalışıp araba alabiliyorsa..
    Yani ölmez isek bu yerli elektrikli arabamız piyasaya çıktığında ben 80.000 tl ye bu aracı satın alabilecek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafman09 -- 20 Şubat 2018; 14:28:12 >
  • Hele bir yaygınlaşsın.... Vergiyi geçirmezlerse dişimi kırarım .



    Bize araba ne gerek! At eşek yeter.



    Hayır , vergiyi topladıktan sonra sobada yakmasalar . Naci AĞBAL'ın memleketi Bayburt'a , 300 milyona hava limanı yapılıyor !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yıldır indirimli fiyat geçerli. Zam yok. Sadece indirimi iptal ediyoruz diyorlar sanırım.
  • Beyler yalan inanmayın zam geliyor yurtdışı alışverişde de böyle olmuştu 70 euro yükseltilmesini beklerken 35 euro düşmüştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliye Bakanlığı: 'Elektrikli otomobilde ÖTV zammı yok'
  • Olmaması sevindirici ama bu haberin çıkması gelecek için pek hayra alamet değil, hani ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bakanlığın açıklamasından benim anladığım kadarıyla teknik bir düzenleme yapacaklar, ama bu zammı hemen uygulamayacaklar, sadece bakanlar kuruluna o limitlere kadar yükseltme yada komple sıfırlama yetkisi verecekler. Daha farklı yorumlayan varsa bizi bilgilendirsin lütfen
  • kayıp kaçak bedelinin arasında kitlerler sıkıntı olmaz.

    ya da etv gelir elektrikli araç tüketim vergisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraglises -- 20 Şubat 2018; 14:49:42 >
  • Hele elektrikli otomobiller yaygınlaşsın, ondan sonra görün zamları.

  • Yoklama çektiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zam gelecek gibi duruyor sadece zamanlaması ne olur orası belli değil.
  • Yalan rüzgarı adlı diziyi neden yayınlamışlardı? Tekrar, papağan modu ile yalan söylemek**izlediğini tekrarlamak*ezber / Yalanı anlamak analiz etmek ve buna göre eylemde bulunmak. 2 çeşit algı var. 1i tekrar biride ders. Hatta 1ncisi algı bile değil !

  • Ne kadar fakirsiniz hemen saldırıya geçiyorsunuz, halbuki normal arabalar çerez parası bile değil.

    Maliye Bakanlığı: 'Elektrikli otomobilde ÖTV zammı yok'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 20 Şubat 2018; 15:21:5 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.