Şimdi Ara

Fotoğraflardaki boşlukları tamamlayan yapay zeka geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zekanın fotoğraf ve videolar üzerinde başarılı oynamalar yapabildiğine daha önce pek çok kez şahit olmuştuk. Japonya'nın Waseda Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ise bu kez, fotoğraftaki ayrıntıları yapay zeka yardımıyla değiştirmek yerine fotoğrafta olmayanları başarılı bir şekilde eklemek için yapay zeka geliştirdi. Profesör Hiroshi Ishikawa ve ekibi tarafından geliştirilen yapay zeka, sahip olduğu sinir ağları aracılığıyla görüntülerin eksik yanlarını tamamlayabiliyor.


     
     

    Yapay zekayı eğitmek için ilk etapta; manzaralara, insanlara ve diğer objelere ait toplam 8 milyon görüntüden oluşan bir veri tabanı oluşturdu. Daha sonra bu görüntüler üzerinde özel bir yazılım ile oynayan araştırmacılar, farklı renklerde ve boyutlarda boşluklar oluşturdu. Yapay zekayı görüntüler ve görüntülerin eksik halleriyle 3 ay boyunca eğiten araştırmacılar, yapay zekanın tamamladığı boşlukları, yapay zekaya verilen görsellerle özdeş olmasını sağladı.


     

    İki adımda sonuca ulaşıyor 

    Tüm bu çalışmanın sonucunda boşlukları nasıl dolduracağını tahmin edebilir hale gelen yapay zeka iki adımlı bir sistem ile görevini yerine getiriyor. İlk olarak görsellerdeki boşlukları tespit eden ve bu boşlukları dolduran yapay zeka daha sonra doldurulan kısmın, görselin orijinal haliyle ne derece uyumlu olduğunu inceliyor. İnceleme esnasında ise ilk olarak orijinal görsele eklenen kısım kenarlardan incelenip orijinal kısım ile sonradan eklenen kısım arasındaki geçişin dikkat çekici olup olmadığı tespit ediliyor. Sonrasında ise bütün görsele adeta tepeden bakan yapay zeka görseldeki uyumsuzlukları bulmaya çalışıyor. İşte tüm bu çabaların sonucunda görseldeki boşluklar, sanki orijinal görselin bir parçasıymış gibi tamamlanmış oluyor.


     

    Geliştirdikleri yapay zekanın fotoğraf düzenleme uygulamalarında işe yarayacağını düşünen ekip, yapay zekanın; gerçek iki boyutlu görüntülerden yapay üç boyutlu görüntüler elde etmek için de kullanılabileceğini belirtiyor. Ayrıca yapay zekanın çocukların fotoğraflarında da değişiklik yapabildiğini ve yüz özelliklerini farklı şekillerde tamamladığını belirten araştırmacılar, çocuklarının fotoğraflarını orijinal bir şekilde sosyal medyada ya da doktorlarıyla paylaşmak istemeyen ebeveynlerin de yapay zekadan faydalanabileceğini belirtiyor. 




  • Vay be hep böyle bir şey olsa süper olur diye düşünüp ama yok artık o nasıl yapılabilir ki derdim. Adamlar yapmış

  • Photoshop un böyle bir özelliği uzun zamandır var

  • fotoğrafçılar için güzel birşey olabilir

  • Photoshopta sizde yapabilirsiniz ama zor tabi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar iyi sonuç almak pek mümkün değil photoshopta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle böyle diyorlar da şunu bir uygulama haline getirebilseler ya. Daha önce de sahilde çekinilmiş fotoğrafta arkadaki insanları otomatik kaldıran ve yerlerini arka planı bozmadan dolduran bir şey göstermişlerdi; ne oldu ona? Biz hala boşluğa piksel piksel yama yapmaya uğraşalım.

  • Çok yapay olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • osmanerol kullanıcısına yanıt
    Sadece otomatize edilmis ki yakindan bakarsaniz cokta basarili degil zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obsesoz

    Çok yapay olmuş

    Yaa evet, sen daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.. Geçmiş 18 yılda buna benzer ne fotoğraflarla uğraştığımızı bilseniz, biraz tebrik edersiniz bu kodları yazan insanlara...
  • Az çok photoshopu bilen adam bunu yapabilir zaten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.