Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (598. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 596597598599600
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omarabi

    benim araçta hem direksiyon kolundan hem de dokunmatik ekrandan çalıştırdığım roadstar tv+navigasyon+cd+ radyo takılı. daha önceki sayfalarda da yazmıştım. tavsiye ederim. sorunsuz çalışıyor.


    Peki bu teybin direksiyondan kumanda edilebilmesi için ekstra bir aparat taktırdınız mı yoksa uyum sağlaması teybin kendi özelliği mi ?
    Birde model numarası nedir, kaça aldınız ?




  • Arkadaşlar bu sitenin kurucusu yöneticisi kim bilmiyorum ama az önce sayfanın başında bir reklam dikkatimi çekti. "TANRIYA İHTİCACI VAR MI ?" diye bir başlıktı. Merak ettim "tik" 'ladım Hristiyanlık propagandası olduğu çıktı.
    Aman DİKKAT ! diyorum. Benim imzamda Kuran'dan bir ayet var diye imzamı kural dışı sayıp kaldırdılar. Kendileri Hristiyanlık propagandasını reklam yapmışlar. Bunu yapanları Yüce Allaha (c.c) havale ediyorum.
  • Clio98 C kullanıcısına yanıt
    aldığım kişi taktırmış. ekstradan 150 tl vererek direksiyona bir kol taktırmış (kumanda) bundan işlem yapılıyor. modelini bilmiyorum. ama internet üzerinden rahat bulabilirsiniz. içine katlanan modellerin tamamı uygun çünkü. içeriye giren olması şart çünkü takılacak yeri sabit ekranlıların sığacağı şekilde değil.
    internetten baktım roadstarın RD serilerinden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omarabi -- 3 Temmuz 2015; 11:43:58 >
  • herkese merhaba,
    derslik, ilginç ve belki de sevimsiz bir hikayem var arkadaşlar, lütfedip okursanız belki yol gösterebilir yada en azından aklınızda bulunur ve kendinize pay çıkarabilirsiniz...

    Scenic 1.6 RXE 2002 model aracımın silecek hortumu delindiği için sanayideki uzun yıllardır tanıdığım oto elektrikçiye götürdüm. bir süre önce arızalanan arka silecek çalışmıyordu, usta onu fark etti ve kendisinin bu sorunu birkaç saat içinde halledebileceğini söyleyince ustalığına güvendiğim için aracı kendisine teslim ettim. bu arada, normal şartlarda aracıma, devamlı yetkili serviste bakım yaptırdığımı da belirtmeliyim. söz konusu silecek arızası için manisa'daki servis danışmanım 2-3 gün aracın serviste kalması gerektiğini söyleyince, birkaç aydır bu arızayı sallamıştım. bu ayrıntıları dile getirdikten sonra tekrar konuya dönelim; aracı bıraktığım gün akşamüstü oto elektrikçi abiyi aradım ve durumu sordum. halen uğraştığını ve aracın yarına kalacağını söyledi. peki, madem öyle kalsın o zaman deyip kabul ettim. dükkanı kapatmaya yakın usta beni aradı ve yedek anahtarı istedi. nedenini sorduğumda, soketleri çıkarıp takarken immobilizerin kilitlediğini ve aracın çalışmadığını söyledi. anahtardaki çip üzerinden immo'yu iptal etmek ve aracı çalıştırmak için yedek anahtara ihtiyaç olduğunu söyledi. immo'yu iptal etmek dışında hiçbir çözüm olmadığını söyleyince yedek anahtarı da kendisine teslim ettim ve olayı çözmesini temenni ederek oradan ayrıldım. ertesi gün öğlen saatlerinde aradığımda halen immo'yu iptal edemediğini ve çalıştığını söyledi. nihayet akşam saatlerinde arayıp aracı çalıştırdığını ve teslim edebileceğini söyledi. bunca işin başıma açılmasına neden olan silecek hortumlarını tamir etmişti ama arka silecekteki arızayı tespit etmesine karşın tamiri mümkün görünmüyordu; zira direksiyondaki kumanda kolunda arka sileceğe komut ileten bir dekoder bulunduğunu ve bu parçanın arızalı olduğunu, değişmesi gerektiğini ve yaptığı fiyat araştırmasında 1500 lira gibi bir parça maliyeti olduğunu öğrendiğini söyledi. çok elzem bir parça olmadığı için bu masrafı ertelemenin uygun olacağını söyledim, talep ettiği 2 günlük işçilik ücretini ödeyerek ve aracı immo'su iptal edilmiş halde teslim aldım. zaten iptal edilmeseydi o dükkandan çalışır halde çıkması mümkün değildi. eve gelirken klimanın çalışmadığını fark ettim, oysa geçen yıl gazını yenilediğim klimam daha düne kadar sorunsuz çalışıyordu. işkillendim!...
    ertesi gün manisa'daki servisi arayıp aracın durumunu anlattım ve klimaya da baktırmak istediğimi söyledim. danışman arkadaştan aldığım randevuya istinaden aracı yetkili servise teslim ettim. immo iptaliyle sonuçlanan işlemin ne olduğunu tespit etmeleri 4 gün sürdü. enjeksiyon beyni devreden çıkmış ve immo'yu kilitlemiş. işin ilginci, aynı parça klimaya da komut verdiği için, gazı tamam olmasına rağmen klima da soğutma yapamaz hale gelip devreden çıkmıştı. servis, enjeksiyon beyninin değişmesi halinde herşeyin düzeleceğini söyledi. lakin parçanın fiyatı neredeyse aracın çeyreği kadar olunca işleme onay vermedim ve hiçbir işlem yaptıramadan aracı servisten 5. günde çıkardım.
    şehre döndüğümde malum oto elektrikçi ustamı aradım ve durumu anlattım. aracı kendisine getirmem halinde immo iptal vaziyette kalmaya devam edecek şekilde, klimayı çalışır vaziyete getirebileceğini söyledi. araya röle bağlantısı girip enjeksiyon beynini atlatarak klimaya soğutma komutu verdirebileceğini, immo iptali olan araçlarda bu işin böyle çözüldüğünü belirtti. henüz uygun zamanım olmadığı için aracı götürmedim ama açıkçası aracı tekrar o ustaya götürmek de içime sinmiyor!
    arkadaşlar zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim...

    şimdi sizlere sormak veya danışmak istediklerim var; fikri, bilgisi ve önerisi olanların tavsiyelerine kulak vermek isterim:
    - immobilizerin iptal edilmesi herhangi bir sorun yaratır mı? aracın değerini düşürür mü?
    - immo iptaline neden olan enjeksiyon beynini 4-5 bin lira masrafa girerek değiştirmek, immo iptal halde aracı kullanmaktansa akla daha yatkın olur mu?
    - klimayı kendi yöntemiyle çalışır hale getireceğini söyleyen ustaya (yada aynı işi yapabilecek başka bir ustaya) aracı götürerek tamir yoluna mı gitmeliyim?


    ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, velhasıl her tavsiye benim için çok kıymetli arkadaşlar, lütfen bildiklerinizi paylaşın...




  • Yeni aldığım aracın her scenic II de kronik hale gelmiş olan ön panelin, kapı kol içlerinin ve cam açma düğmelerinin boyasının solması ve yapış yapış olan hoş olmayan bir görüntüyü düzeltmek için bugün kolları sıvadım ve belirtilen parçaları özenle söktüm. Su zımparası ile kiri, tozu v.s. adıktan sonra Polisan akrilik metal sprey boya ile 2-3 kat boyadım. Eskisine nazaren gayet temiz ve daha göz alıcı olduğunu söyleyebilirim. Yine kronik bir sorun olan sunroofdan gelen tıkırtı seslerini kesmek içinde 4 adet sunroof bademi almıştım. Fırsat bu fırsat deyip sunroof ayaklarında ki bademleri söküp yenilerini taktım ve kızakları silikon sprey ile temizleyip sıvı gres ile de yağladım. Ses falan kamadı çok şükür. Eski çıkan bademler resimde de görüldüğü gibi artık aşınıp bitme noktasına gelmiş. Anladım ki sunroof 3 ay da bir düzenli bakım istiyor. Artık geriye yine scenic lerde kronik bir sorun olan direksiyon simidinin derisi ve vites topuz derisinin soyulması kalıyor ki bunlar içinde birşeyler araştırıyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. Herşeye rağmen Scenic kullanmak bir keyifdir.








  • 32 ye kadar çıktıktan sonra privillage bakardım ben olsam. Üstelik ikisi de kapalı tavan. Scenicin keyfi cam tavanla çıkar asıl. Bir de kmlerini iyi sorgulatın. Km saati sorunu olduğundan doğru kmli bulmak çok zor. Benim bulduklarımın hepsi km düşürülmüştü. Zar zor iki tane bulup birini aldım.

    Düşünürseniz istanbul kartalda siyah var bi tane. Onun km orjinaldi. İçi biraz temizlik gerektiriyor diye temiz olan şimdiki aracı aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 5 Temmuz 2015; 11:15:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgilendirme için çok sağol. kartaldaki aracın linki var mı?
  • ilan numarası : 220381728

    Sağ ön lastiğin telinin kopmasından dolayı direksiyonda titreme var. Sunroof düğme çerçevesi kırık. Ön lastik basınç sensörleri ya yok yada arızalı. Bunların dışında araç sağlam. Km servis kayıtlarına göre orjinal. En son 32 ye inmişti bana.

    Araç detaylı iç dış temizlik gerektiriyor bi de. Sahibi aracı evin önünde yatırıyormuş. Zaten ben bakmaya gittiğimde arabanın üstü yaprak doluydu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 5 Temmuz 2015; 22:25:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selâmün aleyküm arkadaşlar 1999 model 1.6 boş modelinde klima ve abs varmi bilgisi olan soyleyebilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende aracımı satmayı planlıyorum.İmzamda yazdığı gibi 2006model 120binde otomatik vites. İsteyene plaka şase nosu verebilirim. Sorguda 3 kayıt çıkıyor. 2 parça boya değişensiz bir araç. Bayram sonrası bakımını da yaptırıp satmayı planlıyorum. Düşünen varsa haberi olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RONNIE

    Arkadaşlar bende aracımı satmayı planlıyorum.İmzamda yazdığı gibi 2006model 120binde otomatik vites. İsteyene plaka şase nosu verebilirim. Sorguda 3 kayıt çıkıyor. 2 parça boya değişensiz bir araç. Bayram sonrası bakımını da yaptırıp satmayı planlıyorum. Düşünen varsa haberi olsun.


    cam tavan varmı aracınızda en son satmayı düşündüğünüz rakam nedir? Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mericok

    quote:

    Orijinalden alıntı: RONNIE

    Arkadaşlar bende aracımı satmayı planlıyorum.İmzamda yazdığı gibi 2006model 120binde otomatik vites. İsteyene plaka şase nosu verebilirim. Sorguda 3 kayıt çıkıyor. 2 parça boya değişensiz bir araç. Bayram sonrası bakımını da yaptırıp satmayı planlıyorum. Düşünen varsa haberi olsun.


    cam tavan varmı aracınızda en son satmayı düşündüğünüz rakam nedir? Saygılar

    Cam tavan yok düz dinamik aracım. Fiyat olarakta 30 bin düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taksonomist T kullanıcısına yanıt
    Gecen kış 98 benim araba anahtarlarım arizalandigi için immobiliser i iptal ettirdim hiç bir sorun yaşamadım senin usta fiyasko bence fiyatı da düşürmez bence iptal ettir bence hemde daha iyi uzaktan kumanda taktir 100 tl ye mal immo iptali ve kumanda klima olayına bisey diyemiyorum kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FelixCrail kullanıcısına yanıt
    Eski bir Scenic II kullanıcısı olarak size bir kaç bilgi vereyim. Bu arabaların Lastik Basınç Sensörleri (LBS) 10 senelik bir ömre sahipmiş. Çünkü içindeki pil bu kadar dayanıyormuş. Pilin değişme şansı yok. Yenisini alacaksınız. Serviste tanesinin 200 TL gibi bir fiyatı vardı. Ben İstanbul Aksaraydan tanesini (orijinal ve yan sanayisi yok SIEMENS marka) 90 TL 'ye aldım. Size tavsiyem 4 tamesini de birden değiştirin aksi halde diğerleri de hemen akabinde sorun çıkartacaklar. Benim başıma geldi.
    Aracın 50 küsür binde olması iyi. En azından otomatik olduğu için rahat Şanzımanı 100 bin km daha sorunsuz kullanabilirsiniz. En kötü ihtimalle Selenoid valf arızası çıkar o da 300-500 TL dir. Ben geçen sene Kasım ayında 155 bine gelen şanzımanımı revize ettirdim 3200 TL ödedim.
    Birde bu modellerin km gösterge sorunu vardır. Klasik. Başınıza gelebilir. Sizden önceki kullanıcısı değiştirtmiş mi bir sorun. Ben km. az diye 2 sene önce servisten ücretsiz değiştirtmiştim.
    Aracınız şimdiden hayırlı olsun.




  • En son sorunumla ilgili hiç bir arkadaşın bilgisi yoktu herhalde.sorunum marşa basıyorum.sol alt taraftan tırrrrrkkk diye ses geliyordu ve araba çalışmıyordu.üç beş kez aynı şekilde oluyordu.sonra çalışıyordu.marş dinamosu ndaki dişli olabilir diye ekektrikciye götürdüm.volan dişlisi problemi varmış.sıyırmış.değişecek dediler.dişli orijinal fiyatı 900-1200 tl.usta ankarada bir cikmacidan 400 liraya ayarladı.300 lira işçilik.motor ve şanzıman altindaymis dişli.şanzıman söküldü yagi değişti.yağ 100 lira.50 lira marş dişlisi falan derken 930 lirayı çıkardık motordan.arabayı aralıkta aldım şimdiye kadar ettiğim masraf tüp ile birlikte 3500 lirayı buldu.
    Şimdi cevap verileceğini umut ederek bir sorum var.arabanın farları hep aşagiyi gösteriyor.1 metre önümü göremiyorum.arabanın kutup başları sökülmüştü.ondan önce de tüp takıldı.bunlardan önce bir sorunum yoktu.ekektrikçinin biri de sigortaları kontrol etmek için sigortaları söküp takmıştı.bir başka konuda megane 2 için çare olarak sol ön tekerin arkasındaki kutunun temizliğinden ve sigorta kutusundaki kabloların çıkmış olabileceğinden bahsedilmiş.Bilgisi olan ve cevap verme hassasiyetine sahip arkadaşlardan cevap bekliyorum.Ne önerirsiniz?buradaki ustalar benim arabayı görünce öcü görmüş gibi oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuckydi -- 6 Temmuz 2015; 20:23:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracınız zenon farlı ise sigortası atmıştır ve motor çalışmıyordur. . Benim aracın 2 yıl önce ampullerini değiştirirken sigorta atmış ilk olarak çocuk sigortaları kontrol etti sağlam deyince 3 gün arıza aradılar bylmadılar. Usta sigortaları kontrol edince gördü. İçerde direksiyonun altında çekmeceyi sökün onun altında sigortalar var iki katlı orsı far motoruna ait sigortayı değiştirin. İçerideki direksiyonun sol altında iyi kontrol edin biraz zor bir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracımın (2007 benzin-manuel Scenic-II) 140 bin ağır bakımı yaklaşıyor. Normal bakımlarını yaptırdığım yetkili servise sordum, 1100 TL civarı fiyat verdiler.
    Bu çok yüksek geldi bana. Yoksa normal mi bilemiyorum.

    1- Mutlaka serviste mi yaptırmalıyım ?
    2- Anadolu Yakasında işinin ve bu modelin ustası olup, uygun fiyata yaptıran, usta tavsiye edebilecek var mıdır?


    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 7 Temmuz 2015; 10:15:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokmen

    Arkadaşlar aracımın (2007 benzin-manuel Scenic-II) 140 bin ağır bakımı yaklaşıyor. Normal bakımlarını yaptırdığım yetkili servise sordum, 1100 TL civarı fiyat verdiler.
    Bu çok yüksek geldi bana. Yoksa normal mi bilemiyorum.

    1- Mutlaka serviste mi yaptırmalıyım ?
    2- Anadolu Yakasında işinin ve bu modelin ustası olup, uygun fiyata yaptıran, usta tavsiye edebilecek var mıdır?


    Teşekkürler.



    Çengelköy nato yolunda özel renault servisi emir oto var. Sahibi osman usta renault konusunda yetkili servis ustasından daha fazla deneyimli ve bilgilidir. Gözünüz kapalı aracınızı emanet edebilirsiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clio98

    Eski bir Scenic II kullanıcısı olarak size bir kaç bilgi vereyim. Bu arabaların Lastik Basınç Sensörleri (LBS) 10 senelik bir ömre sahipmiş. Çünkü içindeki pil bu kadar dayanıyormuş. Pilin değişme şansı yok. Yenisini alacaksınız. Serviste tanesinin 200 TL gibi bir fiyatı vardı. Ben İstanbul Aksaraydan tanesini (orijinal ve yan sanayisi yok SIEMENS marka) 90 TL 'ye aldım. Size tavsiyem 4 tamesini de birden değiştirin aksi halde diğerleri de hemen akabinde sorun çıkartacaklar. Benim başıma geldi.
    Aracın 50 küsür binde olması iyi. En azından otomatik olduğu için rahat Şanzımanı 100 bin km daha sorunsuz kullanabilirsiniz. En kötü ihtimalle Selenoid valf arızası çıkar o da 300-500 TL dir. Ben geçen sene Kasım ayında 155 bine gelen şanzımanımı revize ettirdim 3200 TL ödedim.
    Birde bu modellerin km gösterge sorunu vardır. Klasik. Başınıza gelebilir. Sizden önceki kullanıcısı değiştirtmiş mi bir sorun. Ben km. az diye 2 sene önce servisten ücretsiz değiştirtmiştim.
    Aracınız şimdiden hayırlı olsun.

    Aracın sağ tarafındaki lastik sensörlerini sökmüşler benim arabada. O yüzden arıza veriyor. Sadece sol tarafta var şuan. Aciliyeti olmadığı için ilerleyen zamanlarda sensörleri alıcam.

    Aracım 50 değil 121bin kmde. Km saati kronik biliyorum ama benim aracın hiç değişmemiş. Araç 2006 model. 2006 dan 2013 e kadar hep servise bakıma gittiğinden araç geçmişini öğrendim servisten.

    Scenic 2 ve megane 2 nin 2005 9. Aya kadar üretilenleri kronik sorunlu. Bu zamandan sonraki üretimlerde iyileştirilmiş parçalar kullanıldığından km saati çok nadir arıza veriyor.

    Açıkçası otomotiv sektöründe olduğumdan ve renault gibi garanti desteği iyi olan bir marka kullandığımdan çıkabilecek sorunları hiç dert etmiyorum. Üstüne üstlük özel serviste çok iyi bir ustam da var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 596597598599600
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.