Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yalnız2007 kardesim RXT modeller daha ust donanım seceneklerine sahip modeller bildigim kadarıyla
    bu sebepten dolayı bence RXT yi tercih et derim ama aracın temizligi bakımlılıgı herseyden daha onemli
    umarım istedigin gibi bir arac bulursun
  • forumların amacı bilgi paylaşımı ve deneyimlerin diğer arkadaşlara aktarımıdır.neticede aynı marka ve model aracı kullanan arkadaşların buluştuğu bir yer burası. Downahar arkadaşımız da hiç karşılaşmamamıza rağmen lpg usta vs konularda bana çok yardımcı oldu.kendisine çok teşekkür ediyor ve yardımsever ve paylaşımcı yönü yerine küfür bile sayılmayacak bir kelimesinin forumda baz alınarak uzaklaştırılmasını kınıyorum. boş boş yok opel geçer vay toyota yener vs. geyikler çeviren yurdum gençliği yerine gerçekten konuşan ve faydalı bir bölümdü bu . ve bence yakışmadı.ezik toplumuz ki alınıyoruz. bütün eziklere selam olsun
  • Sayın yalnız2007,

    Bende 1 haftalık scenic kullanıcısıyım. Almadan önce bir ay kadar araştırma inceleme yaptım. Öncelikle size rxt modelini almanızı öneririm. RXT Scenic in en donanımlı modelidir. 2. elde rte ile rxt arasında ciddi bir fiyat farkı olacağını zannetmiyorum.

    Benim aracım otomatik vites ve lpg li. Henüz benzin tüketimini test etmedim. LPG de ise (klima kullanımına, trafik seyrine, ve yol eğimine göre) değişen durumlarda km için 180 kuruş ile 250 kuruş yakıt tüketimi var. Bu değerler otomatik ve klimalı bir araç için oldukça uygun. Şehir dışı tüketimini de henüz test etmedim. LPG li kullanımda klima açık iken rampalarda çekişi hayli düşüyor.

    LPG li, temiz kullanılmış, kilometresi düşük bir araç bulursanız hiç kaçırmayın. Ancak alacağınız aracın bakımlı olmasına ve kilometresinin orjinal olmasına çok dikkat edin. Masraflı bir araba alırsanız sizi hayli yoracaktır.

    Selamlar..


    quote:

    Orjinalden alıntı: yalnız2007

    selam arkadaşlar bende 1998-99 scenic rte 1,6 16v almayı düşünüyorum sizce nasıldır yorumlarınıza bakarak arabayı olumlu buldum ama yakıt konusunda nasıl bilmiyorum malum memur adamız aldığımız belli şehir içi ve şehir dışı ne yakııyor öğrenmem mümkünmü acaba teşekkürler cevaplarınız bekliyorum




  • yalnız2007 eğer temiz bulabilirseniz ben manuel vitesli rxi' yi de tavsiye ederim. 2.0 140 bg motor var ve tam anlamıyla full donanım. yakıt tüketimi benzinde beni bayağı ürküttü 350 civarı yakıyordu.ruhsatı üzerime almadan bir hafta içinde lpg montajı yaptırdım. şu anda üçüncü depo bitti ve 60 ytl ile net 300km yol yapıyorum.genelde de istanbul trafiği ve işyerim yakın olduğundan kısa mesafe kullanıyorum.500km sonra tekrar ayara girecek ve genel bakımı var.daha da düşeceğini tahmin ediyorum. yokuşta ve otobanda çekişi ve gücü muhteşem. asla yarı yolda bırakmam diyor. gerçekten temiz bir tane bulursanız ve lpg düşünüyorsanız 2000 motordan korkmayın vergisi benimki 2002 model650 civarı artık o kadar da değer diyorum.
  • teşekkürler arkadaşlar etrafımda rxt yi arayacağım
  • arkdaşlar klima sistemim çok az hava üflüyor nedendir acaba. polen filtresi tıkalıdır diye yeni değitirdim ama sonuç değişmedi. iç havalandırmaya çevirdiğimdede hız artmıyor.
  • klima gazıyla ilgili olabilir belki
  • arkadaşlar klimam çok az hava üflüyor nedendir acaba? polen filtresi tıkalıdır diye değiştirdim ama sonuç hiç değişmedi.
  • Klimanın az hava üflemesinin klima gazı ile ilgili olduğunu zannetmiyorum. Klima gazı bitmiş olsa da, iyi hava üfler ancak soğutmaz. Daha önceki aracımda aynı sorun olmuştu fakat polen filtresinin değişmesiyle sorun giderildi. Mehtemelen, havalandırma kanallarını tıkayan bir şey vardır. Küçük bir kağıt mendil parçası, böcek, sinek ölüsü, yaprak vs..

    Havalandırma kanallarını kontrol ettirmeni tavsiye ederim..


    quote:

    Orjinalden alıntı: ozgursa

    arkadaşlar klimam çok az hava üflüyor nedendir acaba? polen filtresi tıkalıdır diye değiştirdim ama sonuç hiç değişmedi.
  • galile teşekkür ederim dediklerine bakacağım hemen
  • inşalah bir scenic sahibi olup sizin yanınıza geleceğim
  • Yalnız2007, Sahibinden.com daki ilanları takip edebilirsin, ancak fiyatlar biraz abartılı, beğendiğin bir araba olursa sıkı pazarlık etmelisin.

    Kolay gelsin...



    Orjinalden alıntı: yalnız2007

    inşalah bir scenic sahibi olup sizin yanınıza geleceğim

  • Scenic kullanmak çok zevkli yav.Hem sedan araç gibi hem yüksek hem büyük ve konforlu istediğim her şey mevcut.
    Kullanırken zevk alacağımı biliyordum bu yüzden babama scenic aldırdım.
    Arkadaşlar sportway sahibi olan varmı aracın bilmediğimiz özellikleri varmıdır?
    Ben x neon far taktırdım çok güzel durdu araçta.
  • arkadaşım bu sportway ile privige arasında ne fark var ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Teknode

    Scenic kullanmak çok zevkli yav.Hem sedan araç gibi hem yüksek hem büyük ve konforlu istediğim her şey mevcut.
    Kullanırken zevk alacağımı biliyordum bu yüzden babama scenic aldırdım.
    Arkadaşlar sportway sahibi olan varmı aracın bilmediğimiz özellikleri varmıdır?
    Ben x neon far taktırdım çok güzel durdu araçta.
  • Herkese merhaba ben de 2004 Scenic II 1.6 Dyn.+S.roof+Tek.Pkt. ile 4 yıllık Scenic kullanıcısıyım.Uzun süren direnişime rağmen en sonunda ikna edilerek (iyi ki de ikna olmuşum:)) lpg taktırdım araçlarını lpg ile kullanan arkadaşlara bir sorum olacak; lpg taktırdığım usta bizim arabaların yakıt miktar göstergesinin yol bilgisayarından aldığı yol kat etme km sine göre gösterdiğini bu sebeple içinde benzin olsa da gidilen km ye göre bitmiş gibi göstereceğini söyledi.Ben de denedim ve gerçekten depoda benzin olmasına rağmen bitmiş gibi gösteriyor.Bu arada tekrar benzin alırsam içinde kalan benzini tekrar hesaba katıyor. Acaba bitmiş göstermesine rağmen depo içindeki kalan benzini (herhangi birşeyi resetleyerek vb.) tekrar göstermenin yolunu biliyor musunuz? Yoksa sürekli depoyu full tutmak mı gerekecek?
    Herkese kazasız sürüşler.
  • bende 99 megan var satıp scenic almak istiyorum. 16000-16500 ytl arası 2001- 2002 rtx bulunabilirmi .benimde çok hoşuma gidiyor scenicler.birde bunlarda sunroof sorunu varmı su geçirme açılmama gibi
  • bende lpg 2 gün önce taktırdırdım, bi yorumum yok o yüzden bendede göstergede azalma gösteriyor. kendi bekleyince düzeliyormu bilmiyorum. daha önceki sayfalarda bekleyince düzeliyor demişlerdi.
  • karamurat39 bende scenic II var sunroof'ta bi açılırken titreme problemi var, dikkat etmen gereken bir problem demişlerdi ben yağlayarak düzeleceğini tahmin ediyorum. rxt'lerde tam olarak bilmiyorum ama standart sunroof olduğunagöre çözülmeyecek bir problemi olmadığını tahmin ediyorum.
  • SENEDE BİR YAĞLARSAN-TEMİZLERSEN HİÇBİR PROBLEM OLMAZ....
    Bİ DE YÜKSEK HIZDA AÇMAMAK KAYDI İLEEEEE.....
    UNUTMAKİ NE KADAR ELEKTRONİK O KADAR PROBLEM...........

    quote:

    Orjinalden alıntı: karamurat39

    bende 99 megan var satıp scenic almak istiyorum. 16000-16500 ytl arası 2001- 2002 rtx bulunabilirmi .benimde çok hoşuma gidiyor scenicler.birde bunlarda sunroof sorunu varmı su geçirme açılmama gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker3838 -- 20 Haziran 2008; 12:12:16 >
  • Karamurat, o fiyatlara rahatlıkla 2001-2002 rxt bulabilirsin. Ancak, 2003 ler 2001 lerden biraz daha yüksek ve hacmi geniş, kasada bazı farklılıklar var. 2002 ler konusunda emin değilim.

    Soonroof konusunda ben açılma kapanma, su geçirme sorunu yaşamıyorum. Ancak, soonrooflar tam açılmıyor. Acaba özelliğimi budur, yoksa tam açılabiliyor mu? Bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum (2003 Scenic rxt için)

    Selamlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: karamurat39

    bende 99 megan var satıp scenic almak istiyorum. 16000-16500 ytl arası 2001- 2002 rtx bulunabilirmi .benimde çok hoşuma gidiyor scenicler.birde bunlarda sunroof sorunu varmı su geçirme açılmama gibi
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.