Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (595. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omarabi

    telefonda vermiyorlar ama kendiniz gidince veriyorlar.

    Eğer anladığım gibiyse ilk defa duyuyorum bunu.
    Yani ofisten içeriye giriyorsun. Selamun aleykum şu kağıttaki plakanın geçmişini bana çıkarır mısın diyorsun, onlar da veriyor yani.
  • araç geçmişini ruhsat sahibine verirler sadece aslında.

    açıkçası maksimum 150-160bine kadar bir araç almak istiyorum. aldıktan sonra satma düşüncem yok çünkü. sağlamını bulmaktan öte elimdeki modusü satmakta zorlanıyorum. türk milleti tarafından kabul görmeyen bir kasa tipinde olduğundan anca benim gibi meraklısı gelip alıyor :)
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    alacağın arabanın sahibi de orda olunca aynen veriyorlar. ben birkaç defasında da aynısını yaptım.
  • Sanki çok fazla bir iş yokmuş gibi görünüyor gerçekten de.
    Geçmiş olsun diyelim. Arkadan çarpan araç tam kusurlu değil mi, siz mi karşılayacaksınız hasarı?
    Bu arada diğer arabanın resmini de koyabilseydiniz kıyaslama şansımız olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 12 Haziran 2015; 9:13:35 >
  • UberManS U kullanıcısına yanıt
    Geçmişolsun kardeşim. İçeride çocuğunuz var sanırım çok şükür ona bir şey olmamış. Allah daha beterlerinden saklasın. Yedek parça işine gelirsek benim araç 2008 katlanır yan aynalarım bozuk katlanmıyor ben alırken öyleydi bir değiştireyim dedim servise gittim bir tanesine 1750 TL para istediler haliyle değiştiremedim. Ön farlar zenon olan 1250 TL fiyat verdiler onuda temizletmek zorunda kaldım fena da olmadı. İşin özü araçlarımız çok güzel ama yedek parçaları ateş pahası gerçekten de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faenal -- 12 Haziran 2015; 9:24:48 >
  • Tekrar geçmiş olsun. Bu olay için belki değil ama bir başka zamanda bu tür kazalarda büyük sıkıntılar yaşamak olası.

    Bu durumlara karşı bu zamanda en güzel çözümlerden birisi araç kamerası kullanmak. Ben ön taraf için kullanıyorum arka içinde yeni aldım, gerçekten trafikte insana güven veriyor.
    Topu topu iki kameranın toplam maliyeti 150 $ + hafıza kartları + montaj.

    Sadece görüntü kaydı değil, GPS modülü olduğu için o anda nerede olduğun, anlık hız bilgisi, hareket sensörü, fotoğraf çekimi, 170 derece açıyla neredeyse yan tarafa kadar izleyebilme gibi olanaklar veriyor.

    İlgilenenler kameraların aracımdaki görüntüsü ve ilgili konuyu aşağıdaki linkten takip edebilir, OlguErhan beyden yardım alabilirler.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=106780843




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UberManS

    Teşekkür ederim. Arabayı eşim kullanıyordu ve iki kızımız arka koltuktaydı. Şükür ne arkadaki arabaya ne de bizde maddi hasar dışında bir sıkıntı yok.

    Bir kaç araçla konvoy olup okulun yılsonu pikniğine gidiyorlardı. Arkadaki bayan telefonda konuşurken (büyük kızım arkadaki araçta bulunan arkadaşına el sallarken görmüş) kaza olmuş.

    İyi insanlar ve biz de buna güvendik ve eşime o an tutanak tutmamasını, bir şekilde halledeceğimizi söyledim. Çocukları daha fazla üzmek hoş olmazdı. Zaten %100 kusurlu oldukları ve hasar da çok büyük görünmediği için sigorta tamamını öder diye düşündük.

    Malum, burası Türkiye... Trafik sigortasının da 9 ay önce dolduğunu bu kazayla öğrendiler. Kasko da yok. Aynı gün sigorta yaptırdılar; ama sigorta şirketleri bu gibi durumlarda ödemeyi reddediyormuş.

    Hasılı, para ceplerinden çıkacak.

    Arkadaki aracın hali de aşağıda. Aracın bu haline rağmen hava yastıklarının açılmadığını da düşününce... Scenic araçlarınızı bir kere daha sevin.

    @nokmen @faenal


    Geçmiş olsun ciddi frensiz vurmuş belli. Çocuklarınızı allah korumuş ciddi boyun - çarpma gibi durumlar olabilirdi. Bir hastanede kontrol ettirseydiniz. Arkadan vuran aracın halini görünce sizin araca hiç birşey olmamış gibi görünüyor.

    En düşük maliyetle 43 $ dan bile uygun fiyatlı bir kamera edinmenizi öneririm ( Türkiye'de satılan kalitesiz cihazlardan değil )




  • Arkadaşlar merhaba. 2005 otm. vites Scenic aldım. Lpg taktırmayı düşünüyorum marka model tavsiyesi verir misiniz? İkinci olarak aracım dinamik versiyon ve cd changer bulamadım. Bu normal mi ve orijinal teybin yerine takılabilecek teyp var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Ben de yarın 2006 model otomatik privillage alıyorum. Bugüne kadar 2 farklı aracımda brc kullandım ve hiç sorun yaşamadım. haftaya cumartesi bu scenice lpg bağlatmayı düşünüyorum. Gönlüm brcden yana ama 300 tl ucuz olması nedeniyle sorun çıkarmayan lovato da aklımı karıştırıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FelixCrail

    Hayırlı olsun. Ben de yarın 2006 model otomatik privillage alıyorum. Bugüne kadar 2 farklı aracımda brc kullandım ve hiç sorun yaşamadım. haftaya cumartesi bu scenice lpg bağlatmayı düşünüyorum. Gönlüm brcden yana ama 300 tl ucuz olması nedeniyle sorun çıkarmayan lovato da aklımı karıştırıyor.

    Teşekkürler, size de hayırlı olsun arabanız. Atiker obd 1000 lira, atiker golt 1200, lovato 1600 lira. Ben de karar veremedim. Brc fiyatını ne verdiler size?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Candan muhendisliğin sayfasından baktım fiyatlara. Genelde o listedenki fiyatın dışına çıkmıyorlar. Daha önce orda sorunsuz olarak dönüşüm yaptırdığım için tercihim gene ora olacak. Şahsen ben aracıma atiker takmam. Kit ucuz ama arıza çıkarma durumu daha fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 15 Haziran 2015; 3:38:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FelixCrail kullanıcısına yanıt
    Ben de son anda Atiker'den Lovato'ya karar kıldım. 400 lira fazla vereceğim, inşallah beni üzmez güvenli ve ekonomik bir şekilde arabamızı kullanırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtoga -- 17 Haziran 2015; 1:52:39 >
  • kurtoga kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güle güle kullan , aynı arabadan 4 ay önce aldım bir ay benzinle bindim baktım olmuyor uzun araştırmalar sonucu tereddüt ederek atiker fast (gerçekten fastmış araba 10 m gitmeden gaza geçiyor bazen hareket etmeden bile gaza geçtiği oluyor) sıralı sistemi 2 ay önce 1000 tl ye taktırdım yaklaşık 1000 km yaptım bi sıkıntı yaşamadım rampada çekiş falan benzin gibi olmasada iyi. daha önceki arabama 3,5 sene önce 1500 tl ye brc taktırmıştım 1,5 km sonra gaza geçiyordu gerçi o zamandan bu zamana teknoloji gelişmiş bayağı, uzun lafın kısası ben bile bu kadar pinpirik olamama rağmen atiker taktırdıysam herkes taktırabilir boşuna 500,600 lira fazla vermeye gerek yok hepsi zaten 2 yıl garantilli 500 tl ye 2500 km yol yaparsın ustaya dikkat etmek lazım o kadar mümkünse takarlarken başında dur arabayı bırakıyorsun veriyolar çırağın eline Allaha emanet. CD CHANGER bendede yok başka teyp taktırırsan direksiyondan kumanda çalışmaz hoş çalışsa ne olurki zaten teyp elinin altında illa çalışsın diyorsan 180 lira verip kart okuyucu taktırman lazım..




  • Wr girişi olan her teype direksiyondaki kol çalışır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar temiz düşük km de 2005-2006 veya makyajlı kasa 2007-2008 model otomatik scenic arıyorum. Cam tavan mutalaka olmalı. Aracını satmayı düşünen arkadaşlar benimle irtibat kurabilirlerse sevinirim. İyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurtoga


    quote:

    Orijinalden alıntı: FelixCrail

    Hayırlı olsun. Ben de yarın 2006 model otomatik privillage alıyorum. Bugüne kadar 2 farklı aracımda brc kullandım ve hiç sorun yaşamadım. haftaya cumartesi bu scenice lpg bağlatmayı düşünüyorum. Gönlüm brcden yana ama 300 tl ucuz olması nedeniyle sorun çıkarmayan lovato da aklımı karıştırıyor.

    Teşekkürler, size de hayırlı olsun arabanız. Atiker obd 1000 lira, atiker golt 1200, lovato 1600 lira. Ben de karar veremedim. Brc fiyatını ne verdiler size?

    Ben aldıktan 1 ay sonra aralıkta 1800lıraya brc my11 taktırdım. Şu ana kadar sorunsuz kullandım. Aldığımda BRC önerdiler ama bu işte asıl önemli olan montaj...




  • 1 ay iyi dayanmışsınız :) ben dün aldım, cumartesi lpg taktırcam hemen :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FelixCrail kullanıcısına yanıt
    LPG de önemli olan ustadır. Önceki aracıma zavoli taktırdım ustam iyi değildi sorunlar yaşadım. Şimdiki aracıma atiker taktırdım ustam iyi çıktı sorunsuz kullanıyorum. Malzeme kalitesi sorunu ülkemizde aşıldı artık, sorun işçilikte.
  • evet lpg de işçilik en önemli nokta fakat 2 sene önce aracıma lpg takılırken sabah 9 dan akşam üstü 6ya kadar arabanın başında bekledim.
    her gelen araca yapılacak işlemleri bir deftere not alıyorlardı. deftere bir baktım ki sayfalarda atiker markanın yok enjektör değişimi, yok regülatör değişimi, yok sensör değişimi vs idi. aralarda diğer markaların sadece bakımları vardı tektük. o defteri gördükten sonra atikere yanaşmam açıkçası. haa son çıkan gold serisi o zamanlar yoktu. gold serisinde bu sorunlar çıkmıyorsa bilemem ama eski ekipmanları görüldüğü üzere çok sık arıza vermiş.
  • Merhaba arkadaşlar iki gün önce 2001 model otomatik vites Scenic 1.6 16V RXT araç satın aldık. Aracı uzun vadede ablam kullanacak. İlk önce aynı model clio almıştık ama o çok küçük gelince onu sattık ve scenic almaya karar verdik. Araç lpg li 118000 km de rengi yeşil fiyatı 21.000 TL. Aracın tek kusuru sunroof arızası var mesela ön sunroof açılıyor açılmasına ama tamamen açarsanız kapanmıyor telinde mi ne bir sıkıntı varmış. Arka sunroofunda motoru arızalanmış aldığım adam motorunu yaptırmış ama taktırmamış. Sunfroofların bu sorunları ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Yani tamiri zor mu kolaymı ne kadar masraf olur nerde yaptırılır. ? Umarım araçlarımız hakkında faydalı paylaşımlarımız olur.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 16 Haziran 2015; 19:57:06 >




  • 
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.