Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (406. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.356.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kadırgalı evet o araç, vazgeçtim araç pert olmuş nerdeyse, donanım iyi ancak kaza çok.
    Varsa elinde temiz scenic olan otomotik alayım:)
  • Arkadaşlar sizlerden acil olarak tecrübelerinize dayanarak bilgi talebinde bulunuyorum.


    Otomotik araç almam gerekiyor arada kaldım.

    Meriva 1.6 Easytonic lpg'li 2007 model tavsiye edersiniz ? Yoksa
    Scenic 1.6 Otomotik LPG'li 2007 model mi tavsiye edersiniz ?

    Meriva 24000 bin TL, Scenic 28000 bin TL Kmler aynı.

    Çok arada kaldım arkadaşlar hangisi sizce sorunsuzca beni götürür ve lpgde ve güçte iyidir.

    Şimdiden görüş beyan eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • Zafira olsa düşünülür ama Meriva ile Scenic arasında kaldım dersen SCENIC 'i tek geçerim....
  • meriva bi kere tipten kaybediyo Çok yuvarlak Hatları var sanki virajda hemen yana yatacakmıs gibi duruyo bana göre...
  • Bu araçlar 115 beygir çok hantal diyorlar ne düşünüyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istceko

    Kadırgalı evet o araç, vazgeçtim araç pert olmuş nerdeyse, donanım iyi ancak kaza çok.
    Varsa elinde temiz scenic olan otomotik alayım:)


    Aynı aracı ben de sordum hanım için acemi şöför,dolayısıyla boyalı olması benim için çok önemli değil aracı baktırttım hatta ekspertiz raporunda değişen olmadığı muhtelif yerlerinde boya olduğu ortaya çıktı motoru ,şanzımanı yürürü 10 numara çıktı .24500 e kadar inmişmiydi fiyatı sana ,bana en son 25400 e veririm dedi aracı ....
  • 22500
  • Kardeşim arabaya 20 bin tl sigorta para ödemiş pert olsa bu kadar para yemez araba :))

    2 kapı değişmiş airbağlar değişmiş arabada tavan hariç ön arka yan tamponlar degişmiş :)
    Valla banada düştü galerisi 24.500 e ama bana temiz araba lazım ayrıca lpgli lazım almadım o yuzden dusunmedım.
    dun bır tane kaçırdım halen pısmanım delı gıbı

    2007 model idi orjinal tertemiz idi 30 bin km brc takılı otomotik 28 e gitti çok iyi gitti bence.
    alınırdı şahsen
  • 25400 e aracı aldım.Hayırlısı artık....
  • Arkadaşlar rx4 e brc taktırmaya karar verdim..istanbul da ikamet ediyorum..hangi brc servisini önerirsiniz?? bana en yakın ikitelli brc..burada işçilik nasıldır bilgisi olan varmı??
  • Hayrını Gör 2008 Model idi degilmi ? Kmsi falan kaç itdi ben unuttum doğrusu aracı ama tramer sorgulattım berbat çıktı birde Lpg yoktu sanırım 25400 + BRC 27'ye mal oluyor az değil doğrusu.

    Dün kaçan aracı görseydın 2007 model 30 bin camlar film siyah manyak bir araba idi adamlar anında kaldırdı :)

    Peki izlenimlerin neler araç çok hantalmı degilmi?
  • Teşekkürler,istceko kardeş ,araç 2008 model sunroof hariç en full olanı,59 binde ve 52 binde bakımı yapılmış lastikleri iyi durumda 3 ayrı kazası var ama pert kaydı yok 1 yetkili servis bir özel servis olmak üzere 2 ayrı servise detaylı gösterildi içi çok temiz,motoru ve yürüyeni,şanzımanı sorunsuz,yapılan değişim ve boya işlemleri serviste yapılmış ve 10 numara yapılmış dışardan normal birinin anlaması imkansız ancak kaporta ustası anlayabilir.Ama dışında boya var ayrıca 2 kapı değiştiği söyleniyor ama baktırdığım iki serviste bunu anlayamadı ve teyit etmedi.Aracın yapıldığı servis kayıtlarında da kapıların değiştiği gözükmüyor.(Bu durumu ben de anlayabilmiş değilim.)
    Dediğim gibi bu araç benim hanımın acemilik aracı olacak muhtemel küçük sürtmeleri ve kazaları olabileceği için dışının temizliğine çok önem vermedim.Bir süre benzinli kullanıp bende lpg düşünebilirim ki bu durumda araç bana dediğin gibi 27000 tl ye gelir ama muadil çok temiz araçlar 31-32 bin civarında ,dolayısıyla 4-5 bin tl uygun almış oldum. Uygun alınan aracı da uygun satacaksın,sonuçta bir iki sene kullanıp satmayı düşünüyorum.Bu arada ben de daha önce çok temiz ve fiyatı da uygun bir iki aracı pazarlık yapalım derken kaçırdım.Nasip değilmiş.Eğer kaçırılmayacak araç bulursan balıklama atlayacaksın çünkü hemen satılıyor.Araç tam bir aile aracı,içi çok rahat ve konforlu donanımı oldukça yüksek yol tutuşu güzel,içeri çok ses almıyor,bozuk yollarda da sürdüm herhangi bir yerinden ses gelmiyor sakin kullanımda tatminkar ama aşırı performans bekliyorsan bu araç sana uygun değil.Ben henüz fazla uzun mesafe kullanamadım yakıt konusunda daha sonra detaylı bilgi veririm.Bu arada illaki lpg takılmış araç arama bence sonuçta sonra sen de istediğin yerde taktırtabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadırgalı -- 22 Haziran 2011; 19:38:34 >




  • aracınız hayırlı olsun...İhsallah mennun kalırsınız(kalıcanızdanda eminim aslında)

    millet nedense kazalı araba lafını duydumu Hemen kaçıyor Hiç araştırmadan bizim milletide bu sarmış nedense Korkudan..
    Oysaki Kazası Önemli degil önemli olan kazanın Boyutu önemli.
    Bende arabayı alırken Sağ ön camurluktan kazası vardı ve araba komple boyalıydı.Bende 3 tane ayrı yere gösterdim
    Hepside Sorunsuz dedi Zaten Adam Bütün agır bakımlarını yeni yaptırmıstı Triger , açı kaydırıcı , motor yağı , lastikler hepsi sıfırdı..Üstelik sahibide 1,000 tlye sıralı sistem lpg de taktırmıs 1ay olmus taktıralı satıyordu arabayı
    ve araba 48,000 km dedi.Bende sorunsuz Diyince ALdım 1.5 senedir biniyorum.Allaha şükür Daha hiç masraf etmedim.Hiçbir sorunuda yok 60,000 bakımına kadarda olacagını sanmıyorum.




  • Katılıyorum lewel123,bizim millette bir orjinallik hastalığı var arabanın dışında çizik olmayacak ,insanlar kendilerine bakmadığı kadar arabalarına bakıyor,hatta bunu hastalık derecesinde yapanlar var oysa araç bir maldır ve kullanılmak için vardır.Temiz yapılmışsa kazalı veya boyalı olmasının hiçbir mahsuru yok bence ama millet daha aracı almadan nasıl satarım diye düşünüyor,bu sebeple illaki hatasız araç bulmaya çalışıyor değerinin 3-4 bin fazlasını bile vermeye razı olaraktan.
  • Hatasız araç takıntısını ben de gereksiz buluyorum ama fazla değişeni olan aracı şahsen ben de almam.
    Ben de Scenic'imi 2.el aldım, almadan önce de benim seçtiğim bir yetkili serviste ekspertiz yaptırdım. Araçta 5-6 parça boya vardı ve servis kayıtlarında sürücü kapısı değişmiş görünüyordu. Ama servisin kaporta ustası biraz detaylı bakıp kapının aslında düzeltildiğini ve muhtemelen kaskodan fazla para almak için değişmiş gösterildiğini söyleyince almakta bir mahsur görmedim. Ama açıkçası 5-6 parça değişen çıksaydı arkama bakmadan kaçardım.

    Aracın kazalı olmasındaki esas sorun şasenin zarar görmüş olması ihtimalidir. Şaseye zarar gelecek kadar ciddi bir kazada ister istemez değişen de olacaktır. Hem kaskolu, hem de yetkili servis bakımlı (benimki öyleydi, garanti dolduktan sonra da yetkili servise gitmişler) bir araç ciddi bir kaza yaparsa illa ki parça değişimi olur, çekiçle boyayla geçiştirilmez. Yani kapı değişmişse sürtmedendir demek biraz fazla iyimserliktir.

    Neticede benim aracımda 5-6 parça boya var. Bir ufak kaza da ben yaptım, bir Octavia'ya arkadan çarptım. Ön tamponda amblemin olduğu yerde ufak bir yırtık oluşmuştu, biraz da kaput-tampon birleşimleri açılmıştı. Kaza tam Ankara'ya doğru yola çıkarken oldu, hiç istifimi bozmadan gittim, 3 gün kaldım. Orada da kimse arabanın kazalı olduğunu bile anlamadı. İstanbul'a dönünce yıllardır tanıdığım bir özel servise gittim, niyetim pek fazla tutmazsa cepten yaptırıp kaskoyu bozmamaktı (malum %30 indirim 400 TL falan tutuyor) ama ustam tampon haricinde farların kulaklarının koptuğunu ve tamir olursa ayar sorunu yaşayabileceğimi söyleyince hasarsızlığı boşverip hem tamponu hem de her iki ön farı değiştirttim. Farlar xenon olduğu için de 3.000 TL gibi bir fatura çıktı.

    Neyse lafı uzattım ama demek istediğim hasarın tutarı da çok önemli değil. Önemli olan kazanın oluş şekli. Ama tekrar söyleyeyim, 3-5 parçası, hava yastıkları vs değişmiş araç alınır ama ancak çok çok ucuzsa alınır. Çünkü satarken de öyle satılacaktır. Gerçi aldım demişsiniz ama cayma imkanınız varsa cayın bence. Tüm bunların yanında sunroof da yokmuş ki sunroofsuz bir Scenic bence Scenic değildir. O ayardaki bir aracın temizinin 27-28'e bulunabileceğini düşünüyorum.




  • Önceki mesajı uzatmayayım diye yeni mesaj yazayım dedimi zaten konu da alakasız.

    Bir süredir Scenic'i değiştireyim diye bir niyet oluştu kafamda. Allah'a şükür 2 senedir neredeyse hiç başımı ağrıtmadı. Normal bakım masraflarının dışında bir kez egzantirik dişlisi mi, açı kaydırıcı mı her neyse o arızayı yaşadım. Bir kez de kalorifer rezistansı değişti. Bir de LPG kiti taktırttım (ki onun masrafı fazlasıyla çıktı bile). Ama yine de araba 7 yaşına geldi ve biraz maddi imkanım da varken daha üst model bir araç alayım istedim.
    İmkan var derken max 10 bin TL falan eklerim, fazlasına girmem (zaten evi ödüyoruz, başka kredi falan almam).

    Neticede sürüsüyle araba baktım ama Scenicten sonra hiç birini beğenemedim. Neticede elimdeki Scenic'in yerine daha üst model bir Scenic almaya karar verdim. Benimkini 22-23 civarına versem (internetteki 24-25 fiyatlara itibar etmiyorum, gerçekçi bakıyorum) max 6-7 bin TL ilave edip 2007-2008 otomatik Scenic alabilirim.

    Elindeki üst model Scenic'i benimkiyle takasa girmek isteyen veya doğrudan alıcı / satıcı olan varsa görüşebiliriz. Yukarıda söylediğim gibi araç (11 ay - 15 bin km.dir) LPG'li, 5-6 parça boyası ve tampon değişimi var. 112 bin km.de yani yakında ağır bakım isteyecek, bir teklik gider.

    Aracını önerecek varsa da fazla değişeni olan veya boş araç almayı düşünmüyorum. Sunroof mutlaka olacak, yağmur-far-park sensörleri de olsun, xenon çok şart değil.

    Zaten şu ara değiştiremezsem 1-2 sene bekleyip 2.0 TDI Passat Variant alacağım. Zaten aklımdaydı, geçen kullandım ve hasta oldum. Ne kaçıyor mübarek, Scenic kağnıymış meğer :)




  • Arkadaşlar araç 115 Beygire göre çok hantal geldi bana doğrusu ondan dolayı biraz soğudum ama aracı babama alacağım o yüzden hem ferah olsun hemde rahat olsun diye düşünüyorum yani araç mütiş lüks dolu herşey on numara, rahat etmek için resmen yapılmış araba o yüzden ben 28 bin TL'ye dün bir arkadaşla anlaştım 2007 Model Otomotik Lpg takılmış 45 000 BİN KM'de birkaç sağdan ufak sürtmesi var onun dışında kazası değişeni yok.Lastikler normal idi yani 1 sene sonra araba lastik ister ona göre takılır lastikleri. Çocuk çok samimi geldi bana hatta servise bile sokmam belki çocugun o temiz halini gördükten sonra.Bakalım işte daha almadım birkaç ufak işleri var dün biraz test sürüşü yaptım çok hantal geldi ve Opel Merivaya göre yakıtı fazla imiş..Merivada aslında babama gider kasa çok önemli degil belki meriva daha seridir diye düşündüm malum oda easytonic ve lpgli ancak easytonic kullanmakta dert sanırım ondan dolayı pek hevesli olmadım.

    Yani durumlar böyle. Bakalım hayırlısı

    Servise sokunca ne baktırayım sokayımmı ne tavsiye ediyorsunız ? bu araç ile ilgili.




  • Full ekspertiz yaptır takribi 75-150 tl arası birşey isterler servise göre değişiyor.Bu devirde kimseye güvenilmez malesef.Ayrıca adamla baştan konuş eğer ekspertizde söylediğinin dışında birşey çıkarsa parayı ona ödettir.Scenic merivaya göre her açıdan üstündür özellikle de güvenlik açısından.
  • Herkese merhaba,

    1998 model scenic almaya karar verdim ve sahibinden.com üzerinden bir vatandaşımızla anlaşarak satın aldım. biraz güneş yanığı var ama olsun.

    Motor 10 dakika geçene kadar (ısınana kadar) dikkat etmezsem stop ediyor. Voltran Lpg de var.

    benzinde de aynı şeyi yapıyor, LPG de de.

    Yolda giderken pat diye duruyor.

    Isındıktan sonra sorun yok.

    Kazık mı yedim acaba, Başına gelen var mı ?

    Bol Scenic li günler....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baykanbelirdi


    Herkese merhaba,

    1998 model scenic almaya karar verdim ve sahibinden.com üzerinden bir vatandaşımızla anlaşarak satın aldım. biraz güneş yanığı var ama olsun.

    Motor 10 dakika geçene kadar (ısınana kadar) dikkat etmezsem stop ediyor. Voltran Lpg de var.

    benzinde de aynı şeyi yapıyor, LPG de de.

    Yolda giderken pat diye duruyor.

    Isındıktan sonra sorun yok.

    Kazık mı yedim acaba, Başına gelen var mı ?

    Bol Scenic li günler....


    Aracınız hayırlı olsun. İlk yapmanız gereken şey Voltyran marka kiti değiştirmek. Çünkü ayar yapan yer yok gibi bir şey. Arkadaşımın polasunda takılıydı dediğiniz sorunları yaşıyordu ve ayar yaptıracak yer bulamıyordu. Atikerle değiştirdi bütün sorunları hallodu. Sizde LPG kitinizi değiştirin derim.




  • 
Sayfa: önceki 404405406407408
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.