Şimdi Ara

Amazon artık Microsoft'tan daha değerli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz yıl piyasa değerini yüzde 70'in üstünde artırarak inanılmaz bir başarıya imza atan e-ticaret devi Amazon, 2018'e 570 milyar dolarlık piyasa değeri ile giriş yapmıştı. Şirketin hisse ve piyasa değerinin artmasıyla birlikte Amazon'un kurucusu ve aynı zamanda en güçlü hissedarı olan Jeff Bezos, 100 milyar doları aşan serveti ile Bill Gates'i geçip dünyanın en zengin insanı olurken Amazon, dün bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Gün içinde hisse değeri yüzde 2.5 civarında artan şirket 702.5 milyar dolarlık piyasa değeriyle Microsoft'tan daha değerli bir şirket olmayı başardı. 


     

    Bulut sektöründe rekabet halindeler 

    Geçtiğimiz yıl Amazon'a benzer şekilde piyasa değerini ciddi oranda(yüzde 40 civarında) artıran Microsoft ile Amazon aslında temel olarak birbirlerinin rakibi konumunda değiller. E-ticaret devi Amazon ile donanım ve yazılım tarafında kendisini gösteren Microsoft'u buluşturan ortak nokta ise bulut teknolojileri. Özelikle Amazon'un son dönemde bulut servisine ağırlık vermesiyle birlikte iki şirket bu alanda karşı karşıya geldi. Microsoft bu alanda hâlen Amazon ve Google'ın önünde olsa da Amazon'un yaptığı yatırımlar bulut servisini, şirketin önemli bir gelir kaynağı haline getirmiş durumda. 


     

    Amazon'un piyasa değeri itibariyle Microsoft'u geçmesiyle birlikte piyasa değeri Amazon'un üstünde olan sadece iki adet halka açık şirket kaldı: Google'ın çatı şirketi Alphabet ve Apple. Bugün itibariyle Alphabet 743 milyar dolar, Apple ise 849 milyar dolar piyasa değerine sahip. Bu ayın başında ABD borsalarında yaşanan düşüş öncesinde ise iki şirketin piyasa değerli şu anki değerlerin yaklaşık 60 milyar dolar üstünde bulunuyordu.








  • Amazon is coming, mi?
  • Microsoft u geçmesine sevindim. Çünkü Microsoft bunu hak etmiyor. Aç gözlü bir şirket.
    Apple ve Google'ı da geçeceğine inanabilirim. Çünkü Google bir süredir innovasyon yapmıyor. Apple ise yaptığı bir çok işte falso vermeye başladı. iPhoneX hayal kırıklığı vs derken Amazon her şeyde kendini geliştirmeye devam ediyor. Bu yüzden de yükseliyor. Helal olsun valla. Yakışır...

  • Gelecek yildan itibaren MS, Win10'u mobile platformlarda, ozellikle cep telefonlarinda yayginlastirabilirse yukselebilir. Tabii oncelikle 64bit performansi konusunu halletmeleri lazim. Tabletlerde oldugu gibi dual boot cihazlar gormeye basliyabiliriz cep telefonlarinda da. Dual boot olmasi onemli, cunku MS alti ay sonra canim sikildi, birakiyorum dese bile Android ile devam edersiniz yolunuza.

  • Microsoft Bill amcanın ekmeğini yemekten başka birşey başaramayan vasat bir firma. Keşke xbox'ı da Amazon satın alsa doğru dürüst rekabet olurdu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.