Şimdi Ara

Mehmet Şimşek’ten sanal paralara gönderme: “Para basmak devletin işi”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Mehmet Şimşek, kripto para ve blockchain teknolojisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

     

    “Kripto paralar Türkiye’de legal değil”


    Mehmet Şimşek, blockchain teknolojisinin kripto paralardan tamamen farklı bir konu olduğunu ve blockchain teknolojisini önemsediklerinin altını çizdi. Kripto para birimlerinin Türkiye’de legal bir karşılığının olmadığı belirten Şimşek, “Kripto paralara ilişkin Biz en son Finansal İstikrar Komitesi toplantısında bu konuyu ele aldık, bir çalışma grubu oluşturduk, kripto para konusunu incelemeye aldık. Bahsedilen bu para birimleri Türkiye'de legal değil, legal altyapısı yok" açıklamasında bulundu.


     


    “Para basmak devletin işi”


    "Çalışma grupları raporlarını bize getirecekler. Bitcoin konusunda uyarılarımızı zamanında yaptık. Aman dikkat edelim diye, ben hala aynı fikirdeyim. Para basma meselesi devletlerin işi. Kayıtsız değiliz, ama kripto para konusu karışık bir konu. Türkiye olarak çok detaylı bir şekilde bu konuyu çalışıyoruz" diye konuştu.


     


    Mehmet Şimşek, katıldığı programda trafik sigortası, enflasyon ve işsizlik oranı konularına değindi. Trafik sigortasına yeni model getirileceğini duyurdu.


     








  • "Mehmet Şimşek, katıldığı programda trafik sigortası, enflasyon ve işsizlik oranı konularına değindi. Trafik sigortasına yeni model getirileceğini duyurdu."

    Zam geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman ne güzel çok çalışıyorlar bu konuda. Afferin onlara. Burada her zaman olduğu gibi bir ürüne karşılık değer var aslında. Yani altın gibi değerlendirseler ve altın basmak da devletin işi olarak mı değerlendirilmeli? Yani kişi kendi altınını çıkarsa bahçesinden olmuyor mu? İlla düz kağıt paralarla karşılaştırıyorlar ve komik geliyor. Ne olursa olsun ortada bir hizmet ve bunun karşılığında maddi değeri yüksek olan bir ürün var. Kolay yoldan ya da değil bunlar ayrı noktalar ama yapılan işleme karşılık elde edilen kazancı anlamlandıramıyorlarsa boşuna kasmasınlar.


    Kısacası, ben 1 bitcoine karşılık (varsayalım ki 1 sayfa dolusu bir kod karşılığı) bildiğimiz parayı elde ediyorum. O 1 sayfa dolusu kodu ise özel aletlerimle üretiyorum. Bildiğimiz parayı basmıyorum ürettiğim şeyi satmış oluyorum.

  • Mehmet Şimşek'i ne zaman Tv'de konuştuğunu görürseniz hemen banyoya ağda yapmaya gidin, çünkü akşam fantazi var demektir.

    Siz bilirsiniz, tecavüz kaçınılmaz ise zevk almaya bakacaksınız.

    Hadi eyvallah ben banyoya gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok normal vergi alamadıkları için böyle konuşmaları.

    İlla vatandaş paraları vergiye harcıyacak, eğer bir bitcoin kendine 2 bitcoin devlete alsaydın o zaman çok başka konuşurlardı.
  • Bizden aldığın parayla böbürlenerek yaptığın hizmetten bile ücret talep eden harikulade bi devletimiz var.

  • Ben de bakkalın işi zannediyordum.

    Vergi alınamadığı için bu tarz konuşuyor.Vergi alınsa kutsal bile sayılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 15 Şubat 2018; 16:57:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimden geldiği kadar az vergi vermeye çalışıyorum.
    Kaçırmıyorum.

    NEdeni Bize harcanıcak paraları gidip suriyelilere harcamaları. Resmen 3 . sınıf vatandaş olmuşuz doğduğum doyduğum vatanımda.

  • Mehmet Şimşek’ten sanal paralara gönderme: “Para basmak devletin işi”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 15 Şubat 2018; 17:08:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Elimden geldiği kadar az vergi vermeye çalışıyorum.
    Kaçırmıyorum.

    NEdeni Bize harcanıcak paraları gidip suriyelilere harcamaları. Resmen 3 . sınıf vatandaş olmuşuz doğduğum doyduğum vatanımda.

    Hocam sanki sadece suriyelilere harcıyorlar, kendilerine de bol keseden harcıyorlar elbet
  • bekir bozdağ ve bu heriften o kadar nefret ediyorum ki anlatamam
  • Adamlar bu işin kaymağını yiyemediler dertleri bu aslında eee yani hırsızlığında bir sonu var.
  • zaten para değil o işin sonunda gerçek paraya dönüştürene kadar millet 40 takla atıyor korkma tahtın sallanmadı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ses1

    Elimden geldiği kadar az vergi vermeye çalışıyorum.
    Kaçırmıyorum.

    NEdeni Bize harcanıcak paraları gidip suriyelilere harcamaları. Resmen 3 . sınıf vatandaş olmuşuz doğduğum doyduğum vatanımda.

    Hepi topu 30 milyar dolar harcandı Suriyelilerle, bu kadarcık paranın lafı mı edilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların para yerine başka bir takas aracı kullanmasını engelleyemezsiniz.eninde sonunda bu köhnemiş düzenin saltanatı zayıflayacak.
  • Ölmek mi yoksa devletin para basmasına vergi almasına ve bunları çar çur edip seni yoksul bir yaşama mahkum etmesi mi? İkisi arasında insanlar tarih boyu bir seçim yaptılar. Üçüncü seçeneği yaratabiliriz teknoloji sayesinde. Kripto para birimi ifadesi yüzünden bakan böyle diyor ama adlandırma cahilce. Kripto ödeme yöntemidir adı. Ortada bir para birimi yok. Saçma olur zaten. Ancak bir marka değeri ve ortada yazılımsal bir teknolojinin doğurduğu bir sektör var. Kripto ödeme yazılımları sektörü. Ancak en baştan beri tanıtımlar çok hatalı. Devlet adamlarının konuyu araştırarak açıklama yapmaları önemlidir. İnsanların bu tür bir sektöre yatırım yapmaları da bir piyasa yaratıyor ister istemez. Ama insanların kripto para madenciliğine yönlendirilmesi devletler tarafından denetim altında alınmalı. Kayıt dışı ekonomi ile her türlü sosyal hizmet aksar. Çünkü devlet henüz bunlardan vergi alamıyor. Hindistan almaya başladı bilginiz olsun. Yani son söyleyebileceğim şu ki kripto para birimleri ifadesi çok yanlıştır.





  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    Devletler bir otoriteyi ve yaptırım gücünü temsil eder. Çok başları sıkışırsa kapatırlar bütün sistemleri. O konuda bir değişime izin vermezler. Devletin bastığı para da o otoriteyi temsil eder. Sen hem o ülkenin vatandaşı olup hem de para birimini reddedemezsin. Şikayetçi olma hakkın var. Düzelmesini istersin ama reddetmek otorite ile sürtüşmek anlamına gelir. Ödeme yöntemleri değişse de ekonomik faaliyetler yine yaşadığımız toprak üzerinde yapıldığı sürece anlamlıdır. O toprak parçası da hangi devletin otoritesindeyse ona uyum sağlamaktan başka yolun yok. Ama devletin denetlediği para ekonomi vergi düzenini sorgulama hakkın var. Kripto ödeme sistemleri ne kadar takip edilemez ise devletin sistemi de o kadar karmaşıktır. Devletlerin kurduğu para basma ve vergi toplama sistemleri de kendi halklarını kandırmak üzerine kurulu zaten. Cebinizden vergi olarak alınan paranın tümüyle sizin iyiliğiniz için harcanmadığına o kadar eminsiniz ki bu sizi artık deli etmeye başlıyor.





  • Yaawww YUSUF AKBAŞ. Sanal para nedir açıklar mısın?

  • TLyi, pul değerine düşürmek de sizin işiniz Sayın Şimşek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanEnginizm -- 15 Şubat 2018; 20:22:44 >
  • "Kripto paralardan uzak durulması gerektiğini ifade etti."

    "ama kripto para konusu karışık bir konu. Türkiye olarak çok detaylı bir şekilde bu konuyu çalışıyoruz"

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.