Şimdi Ara

Apple News uygulaması haber platformları için büyük bir avantaj sağlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın iOS 9.3 ile belirli bölgelerde kullanıma sunulan News uygulaması büyük ilgi görüyor ve haber platformları sürekli artan bir trafik almaya başladı. Yayıncılar yeni uygulamadan bir hayli memnun olmuş durumda.


     


    Önemli trafik getirisi var


     


    Apple News üçüncü taraf uygulamalarda gördüğümüz magazin tadında haber okuma imkânı sunuyor. Kullanıcılar sürüklemeler yaparak haberler arasında kolay bir şekilde gezinebiliyor. Popüler içeriklerin yanı sıra editör seçimleri de serviste ön plana çıkarılıyor.


     


    Servisin getirdiği trafik bir makalenin okunmasının yarısından fazlasına denk gelebiliyor. Örneğin Vox Media trafiğinin yarısı Apple News üzerinden geliyor. Başka bir TV platformu da yüzde 60 oranında Apple’dan trafik alıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Soyağacı sorgulama hizmeti yeniden kullanıma açıldı

    Apple bu servise çok büyük önem verdiği için eski gazetecilerden kurulu ve tecrübeli isim Roger Rosner’in liderlik ettiği bir editör ekibi kurdu. Ekip yayınlanacak haberleri detaylı değerlendirirken ayrıca ön çıkacak makaleleri de özenle seçiyor.


     


    Ayrıca ekip özel bir Slack kanalından yayıncı kuruluşlar ile irtibat halinde ve yeni haberler, seriler, ilginç raporlar buradan aktarılıyor. Editör ekipleri ABD, Avustralya ve İngiltere’de çalışmalar yapıyor.


     


    Elbette bu durumdan herkes memnun değil. Orta ve küçük ölçekli medya kuruluşları Apple’ın büyük firmalarla iş birliği yaptığı eleştirisinde bulunuyor. Böylesine büyük bir trafikten pay alamamak dezavantaj haline dönüşebiliyor.


     


    Diğer taraftan Apple News için medya kuruluşlarının önemli bir reklam geliri olmuyor. Apple’ın bu konuda Google ile iş birliği yaparak DoubleClick platformunu servise entegre edeceği belirtiliyor.


     







  • Apple ovmece haberi diye gozume carpti ... haberi yapan yine yeniden ekrem

  • Smybian platformu kan ağlıyorlarken böyle haber yapmanızı yadırgadım
    Symbian nokia’nın Yazılımı

    http://www.anadoluplatformu.org.tr/ Dahil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yillarca Apple'i yalayan SDN hakki bile cark etti Ekrem71 etmedi. Amma dirayetli cikti adam, apple kazikladim sizi diyor, adam olsun ama o apple diyor. :D

  • Ne ekremı tanırım ne de apple fanıyım ama her apple haberının altında ekrem yorumu gormekten ben sıkıldım, o adamı dusunemıyorum. Bir ürüne yada firmaya sempati duyabilir. Siz tamamen tarafsızmısınız ondan aynı seyı beklıyorsunuz? Sizin sempati duydugunuz bir şey yokmu? Pfff

  • Nerede Apple'ı özel olarak öven bir cümle var? Gayet normal bir haber işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple: Ekrem hediyemiz olan iphone X hangi adrese gonderelim :D



    Arkadas su sitede o kdr editor var. Ama nedense neredeyse Apple haberlerinin %90 ekremde cikiyor. Birde enterasandir tum negatif Samsung haberlerinide ekrem yaziyor, galiba gecen sene 2 veya 3 tane Samsung olumlu haberine denk gelmisimdir ondanda emin degilim.

  • Appleın reklamı olmuş ancak bu uygulamayı kim ne kadar kullanıyor ya

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.