Şimdi Ara

ABD istihbarat şefi: Huawei'in telefonlarını satın almayın [Huawei vs. CIA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    2015 yılında yaşanan bir olayın aydınlatılması için saldırganın iPhone 5C telefonunun şifresini açıp açmama konusunda Apple ile FBI arasında uzun soluklu bir gerginlik yaşanmıştı. Apple, cihazın şifresini açmamak da kararlı olup güvenlik nedeniyle ABD hükumetiyle ters düştü. Benzer bir durum Çinli firma Huawei ile de yaşanabilir.  
     
    Altı üst düzey ABD istihbarat şefi Salı günü Senato İstihbarat Komitesine verdiği demeçte, Amerikalılara Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'den ürün veya hizmet satın almamaları konusunda tavsiyelerde bulundu. CIA, FBI, NSA ve ulusal istihbarat başkanları da dahil olmak üzere üst düzey yöneticiler kamu görevlileri ve devlet kurumları için Huawei ile birlikte Çinli telekom şirketi ZTE'ye olan güvensizliklerini dile getirdi. Yöneticiler, Çinli şirketlerden ürünler kullanılmamasını rica etti. 
     
     
    FBI Direktörü Chris Wray, " Değerlerimizi paylaşmayan yabancı hükümetlerin, telekomünikasyonumuzda güç pozisyonları kazanmasına izin veren herhangi bir şirkete veya varlığa izin verme riskleri konusunda derin endişe duyuyoruz." açıklamalarında bulundu. Wray sözlerine bu durum, telekomünikasyon altyapımız üzerinde baskılara sebebiyet verip bilgiyi kötü niyetle değiştirme veya çalma kapasitesini sağlıyor ve tespit edilmemiş casusluklara imkan tanıyor, diyerek eklemelerde bulundu.
     

    Huawei iddiaları yalanladı

    "Huawei'in ABD pazarındaki satışlarını engellemeyi amaçlayan bir dizi ABD hükümet faaliyetinin bilincindeyiz. Huawei, dünya çapında 170'i aşkın ülkede hükümetler ve müşteriler tarafından güvenilir, yaygın küresel bir tedarik zincirine sahiptir. Huawei, diğer ICT satıcılarından daha yüksek bir güvenlik riski taşımayan, ortak kaynak zinciri ve üretim özelliklerini paylaşan bir üreticidir." diyen Huawei, iddiaları yalanladı. 
     
    ABD hükumeti ile Huawei arasındaki bu husus adli mercilere intikal eder mi bilinmez ancak geçtiğimiz günlerde Huawei CEO'su Richard Yu; Amerikan GSM operatörlerini, kullanıcıları Huawei cihazlardan yoksun bırakmakla suçlamıştı. 
     







  • HUaweinin hızlı büyümesi amerikanyalıları bayağı strese sokmuş anlaşılan. Zaten kendisi de diyor, global şirketlerin ameraki pazarında bu denli güçlenmesine karşıyız, ülke güvenliğini tehdit ediyor. SAmsunga karşı yürttükleri operasyon ( note 7 zamanında ) belli bir başarıya ulaşmıştı ama halen daha cihaz anlamında memnuniyet anketlerinde samsung açık ara 1. çıkıyor, appledan bile önde.

    Huawei de geçen yaz, appledan çok cihaz sevkiyatı yapmıştı ve bu dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Zaten amerika pazarına istediği gibi giremiyor huawei. Best buy skandalı da bu bariyeri aşmak için bulunmuş çok amatörce bir yoldu. Amerika yer mi hiç bu oyunları, sen kendin ol yeter. Cihazların güzel, altyapın iyi, müşteri memnuniyeti konusunda müthiş bir ivmelenme içindesin. gerek yok kendini sahte hesaplarla övdürmeye. Sen adam akıllı yoluna devam et, merak etme millet seni istemediğin kadar över.

    Ülkemizde bile, huaweinin marka algısı son 1 yılda müthiş gelişme gösterdi. Millet eskiden marka adını bile duyar duymaz, bu ne derdi, şimdi kulak aşinalığından mütevellit, gidip özellikle cihazlarını inceliyorlar. Ama halen huaweiyi bilen satın alıyor. Biraz daha bilindik yerlerde olması lazım. Reklam ve pr çalışmalarına hız vermesi lazım.

    Sonuç olarak, huaweiye yardırın dostlar. Amerikanyalılar kazanacağına çinliler kazansın
  • huawei geçen sene başarılı oldu. indirecekler galiba

  • Ne korkmuşlar be. Isırmaz amerikacım merak etme :)

  • Amerikan telefonlarinida almayalim ne dersin :)

  • Huawei nin de pilleri patlamaya başlar.

  • Ha anladık, Amerika masum, Çin kötü. Bizde yedik! Amerikanın bütün istihbarat pislikleri ortaya saçılmışken bir de üstüne utanmadan Çin'e kötü diyebiliyor.



    Acaba Çin Suriye konusunda bende varım dedikten sonra mı kafasına dank etti Çin kötü diye yorum yaparak düşünmeden edemiyorum.

  • Huawei,zte,xiaomi almayın Apple alın Çinliler gümbür gümbür geliyor.

  • Çakallar iPhone 2. el piyasasına darbe vurmasından korktu yemezler Satın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen PKK’ya 550 melyon, sen... 550 yardım yaparkene iyidi
    Alın Satın, en kötü Huwa’ya(Hava) atın
    Amarika çatlasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook,twitter, instagram abd ye çalışıyo bir tane şirket de çin istihbaratına çalışşsın ne olcak.

  • huaweiye yüklenin beyler. adam açık açık sizi iyi dinleyemiyoruz huawei marka telefonlardan, işimizi zorlaştırmayın demiş.
  • Hem Amerika hem çin herkesi dinliyor.

  • Dünyanın en büyük terör devleti amerika

  • Tabi Huawei almayın, her dakika log tutup yollayan Apple,Google,Microsoft değil Huawei zaten.

  • Apple pazari kaygi olsaydi huawei'e gelene kadar samsung icin bu aciklama yapilirdi.amerika'da en sok satilan ikinci marka samsung yillardir.kore'li uretici degil de çin'li uretici denmesinin arkasinda baska sebep olmali.marka savaşına hic benzemiyor bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni niye taklit ediyorsun, benim yaptığımı niye yapıyorsun, ben yapacağım, başkası yapmasın :D

  • Açık açık almayın şunları sizi dinleyemiyoruz bizi uğraştırmayın gidin Apple alın demişler :D

  • Huawei kullanmak için bir neden daha çıktı :-)
  • yüksek teknoloji üretmek için gereken nadir elementleri alayı çin topraklarından çıkıyor. çin'de vermiyorum size bunları der geçer.

  • Hemen Huawei'ye geçiyorum

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.