Şimdi Ara

Kraliçe Nefertiti'nin yüzü 3D görüntüleme teknolojisiyle yeniden oluşturuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Bristol Üniversitesi'nden araştırmacılar, Mısır'ın en güçlü kadınlarından biri olan ve MÖ 1353 - 1336 yılları arasında Mısır'ı yöneten Kraliçe Nefertiti'nin yüzünü 3D görüntüleme teknolojisiyle hayata geçirmek için uzun bir süredir çalışıyordu. Kral Tutankhamun'un annesi olduğu düşünülen ve büyüleyici güzelliğinden dolayı Nefertiti olarak isimlendirilen kraliçenin yüzünü oluşturmak için 3400 yıllık mumyanın üzerindeki koruyucu cam, yetkili kurumların izni alınarak, kaldırıldı ve 3D görüntüleme teknolojisi ile kraliçenin yüzünün dijital bir haritası oluşturuldu.
     
     

    Cilt rengi tartışmalara neden oldu 

    Araştırmacılar dijital haritası çıkarılan yüzü gerçeğine olabildiğince benzer bir şekilde üç boyutlu modele işlerken Nefertiti'ye ait mücevherlerin bir benzeri de ünlü mücevher üreticisi Dior şirketi tarafından yeniden tasarlandı. 500 saat süren çalışmanın sonucunda Nefertiti'nin yüzü hazır hale geldi ve Bristol Üniversitesinden Eski Mısır Bilimcisi Aidan Dodson'un da modelin, Nefertiti'nin yüzüyle tutarlı olduğunu onaylamasının ardından model sergilenmeye başladı ancak modelin cilt rengi yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.


     

    Şarkıcı Jon Ogah'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler Kraliçe Nefertiti modelinin cilt renginin Nefertiti'yi yansıtmadığını düşünüyor. Bu düşünceyi savunanlara göre Nefertiti modeli olması gerekenden daha beyaz ve bu durum siyahi bir cilde sahip olan Nefertiti ile aykırılık teşkil ediyor. Öte yandan Bristol Üniversitesi'ndeki uzmanlarla birlikte Mısır tarihi hakkında önemli çalışmalar yapan sunucu Josh Gates de modelin, Nefertiti'nin yüz hatlarını yansıttığını düşünüyor.








  • Çok suratsız kadınmış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tstctstc

    Çok suratsız kadınmış.

    Bütün gün köleleri kırbaçlamak insanı suratsız yapar tabi. Nüfusun %99 u nefret edince otomatik suratsızlık vuku bulur.

    Yoksa o dönemde kölecilik yok muydu?

    O zaman bilerek suratsız çizmişlerdir :D politik amaçlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 13 Şubat 2018; 22:49:4 >
  • Son firavun bükücü :d harbi çirkim

  • Yapmalarına gerek yokmuş. Boşuna uğraşmışlar. Ahan da Gülse Birsel işte...

  • Tüm Mısır tarihi; eserler, yazıtlar, mücevherler hatta kral ve kraliçelerin mumyalarına kadar ingiliz ve abd müzelerinde...

  • Her 5 yılda bir çizerler, dönemin dizilerinde ki ortaya karışık kötü şirket yöneticisi kadın yüzü verirler bknz eski çizimler...

  • Zenciler ve zenci meraklilari yine tarihi kirletme pesinde. Misir kraliyet ailesinin günümüzdeki en yakin akrabalari Britonlar, yani yaklasik olarak ingilzlerdir. Eski misirlilar koyu tenli degildi zaten. Ama post-modernizmin yalanlari bitmek bilmiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspoor

    Zenciler ve zenci meraklilari yine tarihi kirletme pesinde. Misir kraliyet ailesinin günümüzdeki en yakin akrabalari Britonlar, yani yaklasik olarak ingilzlerdir. Eski misirlilar koyu tenli degildi zaten. Ama post-modernizmin yalanlari bitmek bilmiyor.

    ben donanımlı biri değilim tarih konusunda. Ama sonuçta mısır büyük bölümü çöl olqan bir ülke. Burdan hareketle mısırlıların koyu tenli olması mantıklı. finlandiya dolaylarında da esmer adam oolması mantıksız olur. Ben yanlış bişey görmedim burda. Ten rengi de gayet normal.
  • Bende güzel bir şey sandım Nefertiti deyince.

  • tam bir israil yahudisini andırıyor demek illuminati dedikleri binlerce yıllık ataları diye tapındıklarının sıfatı böyle birşeymiş

  • ne var çölde yaşamış bir cilt rengi tam mısırlı.norveçli gibi beyaz olacak değilya.

    yalnız güzelliği ile medeniyetleri birbirine katmış bir kadın için hayal kırıklığı çıktı
  • aşk-ı memnudaki nebahat çehre uleyn bu :)

  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    Hırsızlık adamların genlerine işlemiş.

  • Keske yapmasalarmıs tarihin en guzel ve en güçlü kralicelerinden birisi ama sohretindeki guzelligi olusturamamislar. Tek tanrili dine gectigi icin halk tarafindan dislanmis ve kayip mumyasina bile saygi duyulmadigi soyleniyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalanların sonu gelmiyor, doğrusunu ben söylemedikçe! Sahte Nefertiti büstü , ne kadar da çirkin. Çünkü Kraliçe Nefertiti'nin gerçek görüntüsünü görmek isteyen soylu, uzaylı, efsanevi, güzelliğin sembolü olan Venüs'e bakmalı. Kraliçe Nefertiti, güvenliği için en güzel surette yaratılan Venüs olduğunu gizlemiştir. Onun gerçek değerinin yeterince anlaşılamamış ve ona ait olanların yağmalanmış olması üzücüdür. Dünya' ya güzel eserler ve adalet getiren yüce bir şahsiyettir, Kraliçe Nefertiti.

  • vallahi hiç benzemiyor, anası veya halası olmasın...?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.