Şimdi Ara

Twitter ilk kez kâr etmeyi başardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır kullanıcı sayısında büyük bir artış göremeyen ve sürekli zarar eden Twitter, 2017 yılını büyük bir başarı ile kapattı. Geçen yılın son çeyreğinde firma ilk kez kâr açıklamayı başardı.

     

    Hissedarları memnun etti

     

    Özellikle günlük aktif kullanıcı sayısının artması reklam gelirleri olarak tablolara yansıyordu. Bunu iyi kullanan Twitter kâra geçmeyi bildi. Firma geçen Ekim ayında yılı karla kapatacağının sinyallerini vermişti.

     

    Tablolara göre aylık aktif kullanıcı sayısı yüzde 4 artışla 330 milyon oldu. Bu dönemde özellikle Rusya ile ilişkili hesapların ve sahte hesapların temizlenmesi süreci kullanıcı artışını sınırladı. Günlük aktif kullanıcı sayısında ise yüzde 12 artış yaşandı.

     

    Ayrıca Bkz.Tekken efsanesi mobilde

    Firmanın elde ettiği gelir 732 milyon dolar olurken analiz uzmanlarının beklentilerini aştı. Yıl bazında yüzde 2 artış yaşandı. Net kâr ise vergiler çıktıktan sonra 91 milyon dolar olarak gerçekleşti. Reklamlardan elde edilen gelir ise yüzde 7 arttı.

     

    Bu yıl firma yatırımlarını arttırırken reklam çözümlerini de genişletmeyi planlıyor. Ayrıca sahte ve zararlı içerikler üreten hesapların kaldırılmasına devam edilecek. Bu bakımdan yine büyük bir kullanıcı artışı beklenmiyor.

     







  • Bu kar zarar olayı tamamen sene sonu koyulan hedefe ulaşıp ulaşmamayla alakalı . Öyle bir başlık atmışsınız ki sanki twitter babasının hayrına çalışıyor .

  • Tall Man kullanıcısına yanıt
    Fakat o hedefe ulaşıldığında yani zarar ettiğinde yatırımcı uzak kalıyor bu da haliyle twitterın ayakta kalmasını zorlaştırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitterin arkasinda ABD var, zarar dokunmaz onlara.

  • 4x4 otomatik dizel olsa iyi bir kombinasyon olurdu.

  • Umarım daha güzel hizmetler ile karşısına çıkar kullanıcıların. Bunca kullanıma rağmen henüz yeni kâr etmeye başlaması ilginç. Facebook gibi reklam sistemi yapsalar daha çok gelir elde edilebilir aslında, fakat elbet bildikleri birşey vardır heralde. Yoksa hangi şirket, sıcacık paraya hayır der :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.