Şimdi Ara

Bitcoin'deki ''gizlilik temelli'' çatallanma yaklaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz yıl Bitcoin'de çok sayıda çatallanma meydana gelmiş ve bu çatallanmalar sonucunda Bitcoin Cash, Bitcoin Gold ve Bitcoin Diamond gibi yeni kripto para birimleri ortaya çıkmıştı. Bu çatallanmalar sonucunda sadece Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold bağımsız bir kripto para birimi olarak yüksek işlem hacimlerine ulaşmayı başarırken bu iki çatallanmanın arka planında Bitcoin Blockchain'indeki SegWit yapısının ve blok boyutlarının yetersizliği yatıyordu. Yakın bir tarihte Bitcoin Blockchain'inde gerçekleşecek olan yeni çatallanma ise bugüne kadar Bitcoin üzerinde ciddi olarak tartışılmamış bir konuya odaklanacak: Gizlilik.


     
     

    Odak noktası gizlilik olan Monero ve ZCash gibi kripto paralar ile gizlilik kavramı kripto para dünyasında tekrar ele alınırken Bitcoin'in bu kavramı yeterince yansıtmadığı düşünülüyor. Günümüzde Bitcoin Blockchain'inde yapılan işlemler işlem sahibinin kim olduğu net bir şekilde belirlenemese de kolluk kuvvetleri, vergi daireleri veya güvenlik kuruluşları tarafından adım adım takip edilebiliyor. zk-Snarks olarak bilinen ve ZCash, ZClassic, ZenCash gibi Z-serisi kripto paralarda yer alan güvenlik artırıcı mekanizma ise bu takibe engel olabiliyor. 28 Şubat tarihinde gerçekleşmesi planlanan çatallanma ile zk-Snarks yapısı Bitcoin Blockchain'ine eklenecek.


     

    ZClassic ile birlikte gerçekleşecek 

    Çatallanma ZClassic'in yaratıcısı olan Rhett Creighton ve ekibi tarafından gerçekleştirilecek ve hem ZClassic ağında hem de Bitcoin Blockchain'inde etkileri görülecek. Bu durumun doğal sonucu olarak çatallanmanın ardından ortaya çıkacak olan Bitcoin Private(BTCP) isimli yeni kripto para çatallanma anında elinde Bitcoin veya ZClassic bulunduran kullanıcılara(ilgili borsaların veya cüzdanların desteklemesi halinde) ellerindeki miktarlar oranında dağıtılacak. Halihazırda dolaşımda olan 17 milyona yakın Bitcoin ve 3 milyonun üstünde ZClassic olduğu düşünülürse çatallanma sonrasında 20 milyon adetin üstünde BTCP'nin kripto para dünyasında yer alacağını söyleyebiliriz.


     

    Tek amacı Bitcoin'den ayrı bir kripto para birimi yaratarak kolay yoldan para kazanmak olan ve kripto para marketlerinde alt sıralarda yer alan çoğu çatallanmanın aksine BTCP, Bitcoin'deki önemli bir meseleyi ele alması ve arkasındaki güçlü ekibiyle iyi düşünülmüş bir çatallanma izlenimi uyandırıyor. Her çatallanma sürecinde olduğu gibi BTCP çatallanmasında da Bitcoin topluluklarında hararetli tartışmaların yaşanılması muhtemel ancak şu an için işaretler umut verici görünüyor. Öte yandan BTCP ekibinin kapsamlı kod testleri, BTCP cüzdanı için yapılan çalışmalar da Bitcoin Gold çatallanmasında yaşanılan hatalı cüzdan işlemlerinin aksine daha başarılı bir çatallanma sürecinin gerçekleşeceğini işaret ediyor.


     

    ZClasic gölgede kalabilir 

    Çatallanmayla ilgili önemli sorulardan biri ''Çatallanmanın ardından ZClassic'in geleceği ne olacak?'' sorusu. Rhett Creighton, ZClassic'in geliştirilmesine devam edeceklerini açıklasa da BTCP ile ZClassic'in güvenlik avantajının kaybolacağı ve insanların BTCP'yi tercih edebileceği düşünülüyor. Öte yandan ZClassic şu an sadece Bittrex ve Cryptopia borsalarında işlem görürken BTCP ekibi Binance de dahil olmak üzere çeşitli borsalarla BTCP'nin yer alması için görüşmelere başlamış durumda. Ekibin bu çabası BTCP'nin ZClassic'ten daha yaygın hale gelmesiyle sonuçlanırsa ZClassic geri planda kalabilir. 


     

    Çatallanma sonucunda kimlerin BTCP sahibi olacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Bitcoin borsaları çatallanmaları desteklemeleri halinde kullanıcılara yeni kripto para birimini verebiliyor ancak BTCP için henüz herhangi bir borsa açıklama yapmış değil. Bittrex ve Cryptopia'nın ise ZClassic karşılığında BTCP verebileceği düşünülüyor ancak bu tahmin borsalar tarafından resmi olarak onaylanmadı. Şu an için sadece kripto para cüzdanı Coinomi, kullanıcılara ZClassic ve Bitcoin karşılığında BTCP dağıtacağını onaylamış durumda. İlerleyen günlerde borsaların çatallanmayla ilgili net açıklamalr yapması bekleniyor.


     

    Çatallanma sonrasında BTCP; Bitcoin Cash gibi çıkış yapabilir ya da Bitcoin Gold gibi durağan bir değer aralığında yer alabilir ancak çatallanmanın en çok ZClassic sahiplerine kazandırdığı aşikar. Aralık ayında 4$ civarında değere sahip olan ZClassic, çatallanmanın resmi olarak duyurulmasının ardından 224$ değerine ulaşmayı başarmıştı. Şu sıralar 95$ değerinde olan ZClassic, sahiplerine Bitcoin sahipleriyle aynı oranda BTCP sağlayacak. Yani 1 Bitcoin sahibi olan kişi de 1 ZClassic sahibi olan kişi de çatallanma sonrasında(borsaların ve cüzdanların desteklemesi halinde) 1 BTCP alabilecek. Bu nedenle BTCP ile ilgilenen yatırımcıların ZClassic'e yönelmesi ve ilerleyen günlerde ZClassic'e olan talebin artması bekleniyor.








  • Bu gidişle milleti de çatallayacaklar.

  • Bukadar saçma birşey olamaz ortada ne mal var nede degerli bir tür taş. 1 saat elektrikk kesilse kimse varlığını ispat edemez gözle görünmeyen bir virüs girse görünmeyen paraları yiyip bitirebilir.

  • Geleceğin teknolojisi için geç bile kalındı.

  • Caizlik temelli bir çatallanma bekliyoruz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu gizlilik sayesinde daha fazla hirsizlik goruruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herhangi bir tarih var mı btcp çıkışı için?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 şubat fork tarihi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan bu adam hep aynı algıda seçicilik dayıyor digital para haberlerini hep

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tstctstc

    Bukadar saçma birşey olamaz ortada ne mal var nede degerli bir tür taş. 1 saat elektrikk kesilse kimse varlığını ispat edemez gözle görünmeyen bir virüs girse görünmeyen paraları yiyip bitirebilir.

    İnsanoğlunun en eski özelliklerinden biridir. Aklının almadığı, zihninin algılayamadığı şeye üç türlü tepki verir;

    1- Mistik bir anlam (Tanrı, cadı, büyü vs.) yükler.
    2- Saçmalık der, kabul etmez.
    3- Ne olduğunu anlamaya çalışır. (Bilim)

    Bu yazıdan benim bu kripto para olayını tam anlamı ile özümsediğim anlaşılmasın. Onca araştırmaya rağmen benim de aklımda bir ton soru var. Ama şundan eminim; Basılı para işi eninde sonunda bitecek. Kağıt veya madeni para karşılığında tutulan altınlar bu sefer de kripto paralar için tutulacak. Karşılığında altın olan kripto paralar bugünki USD, GBP, EUR gibi çok stabil olup çok yavaş şekilde değerlenip değer kaybedecekler. Ancak karşılığında herhangi bir meta olmayan kripto paralar ise tamamen popülaritesine göre son derece dengesiz bir şekilde yükselip alçalmaya devam edecekler. Birileri yine bu işten zengin olacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 12 Şubat 2018; 11:12:19 >




  • Gencler hangi borsa hediye vericek şimdi ?? Crytopiada zcl var benim coinomi wallete aktarmam şart mı ? Coinomi wallet herhangi bir ücret alıyor mu ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    En mantıklı yorum
  • Matias12 M kullanıcısına yanıt
    Hangi borsaların destek vericeği açıklanmadı henüz. Ama coinomi wallet kesin btcp alacak cüzdanda tutarsan zcl coinini. Tabi oradaki dezavantajda şu, depositleri durdururlarsa mesela geçici olarak, elindeki zcli satamazsın exchange'e aktarıp. Exchangede bekleyenlerinde, btcp'yi geç alma ihtimalleri var. Yada cryptopia hiç desteklemiyorum derse ordakilerin kaçırma ihtimalleri var. Bittrex forkları hep destekledi, yine destek bekleniyor btcp için. Binance'e btcp listing için başvuru yapıldı, desteklerse sürpriz olur ve erkenden de açıklar, onun haricindeki bi exchange desteği tamamen belirsizlik ve sürprizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahi_13 -- 14 Şubat 2018; 0:52:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.