Şimdi Ara

Honda Civic sahipleri araçlarının hatalı üretildiği gerekçesiyle fabrika önünde eylem yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Honda Civic FC5’in C sütunlarında kendi kendine göçük oluşması sorunu hâlâ daha çözüme kavuşmadı. Üretici firma herhangi bir kronik sorun olmadığını açıklasa da bu problem ile yüzleşen araç sahibi sayısı her geçen gün artıyor.

     

    Araçların hatalı üretildiğini iddia eden Honda Civic FC5 sahibi yaklaşık 50 vatandaş Ankara’dan yola çıkarak otomobilin üretildiği fabrikaya yani Kocaeli’nin Çayırova ilçesine kadar gelerek fabrika önünde eylem yaptı. Araçlarının fabrika çıkışı hatalı olduğunu yazdıkları kâğıtları camlara yapıştıran sürücüler, TEM Otoyolu’nda yaklaşık 400 kilometre yol aldı.


     


    Yetkililere sesini duyurmaya çalışan Cengiz Acıerik, aracın C sütunlarında kendi kendine oluşan göçükler olduğunu vurgulayarak, "Maddi imkânlarımızı zorlayarak, gerek kredi çekerek, gerekse birikimlerimizi dönüştürerek, 100 binlerce lira vererek aldığımız araçlarda yapılacak hiçbir tamir ve onarım işlemini kabul etmiyoruz. İşin daha da komik olan kısmı da bu tamir işleminin garanti kapsamı dışında tutulmasıdır. Araçlarımızda göçük bulunan bizler, sorun olmadığını kabul ettiğiniz araçlar ile değiştirilmesini istiyoruz” dedi.


     

    Bir başka araç sahibi ise aracı ilk aldığında kaportada bir sorun olmadığını ancak ilerleyen zamanlarda neden olduğu belli olmayan dalgalanmaların meydana geldiği ve bu sorunun giderek arttığını belirtti.


     

    Fabrika yetkililerine göre araçların fabrika çıkışında sorun yok


    Fabrika yetkilileri ise, "Hâlihazırda kullanımda olan sınırlı sayıdaki Honda Civic FC5 modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen ve sebebi tespit edilemeyen minik kaporta göçükleri hakkında yapılan inceleme sonucunda, ilgili araçların fabrika çıkışlarında hiçbir sorunu olmadığı, gerek teknik ekiplerimizce, gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerle kayıt altına alınmıştır." ifadelerini kullandı.


     


    Honda Civc FC5 modelinde pek çok kullanıcının dert yakındığı C sütunu deformasyonu ile ilgili DonanımHaber Forum’da açılan bu konudan araç sahiplerinin yaşadığı problemleri ve yetkililerden aldıkları yanıtları okuyabilirsiniz.


     








  • Geçen yaz sonu gibi bende gittim hondaya.
    Test sürüşü yaptım, aracıda özellikle tasarım anlamında beğendim ( otomatik vites hariç) pazarlığımı yaptım.
    Biraz daha düşüneyim öyle alırım diyerekten sonra bu mevzudan haberim oldu.
    Facebooktaki gruba falan girdim ne oluyor ne bitiyor.
    Arabada bugüne kadar gördüğüm göçük haricinde kopartada ayrı hatalar var.
    İç malzemede deri koltuk, direksiyon, multimedya ekranı gibi hatalarıda mevcut bazı araçlarında. İnternette var paylaşanlar.
    Gelgelelim facebook grubunun ismi değişti team falan oldu. Millet bu olayı değil artık yeni araba alanların arabalarını paylaştığı diğerlerininde oo hayırlı olsun süper makina vb. gibi cümlelerle alkış tuttuğu yer haline geldi.
    Honda şimdi niye sahip çıksınki arabalara. Sorun olduğunu bile bile gidip alanlar var.
    Olay tamamen komedi.
    Bir zamanların kaliteli hondası kalitesizlik abidesi haline geldi. Hayır inkar etmeseler amenna ama bir de inkar ediyorlar. Bariz belli, showroomda duran araçta bile var. Kağıttan kartondan yapmışlar sanırım, kalkıp çolukla çocukla nasıl güvenli seyahat edebilir sahipleri bilemiyorum. Opel astra, renault megane en iyi alternatifler. Egea bile belki daha saglamdir yeni civic ten ??
    Ülkemizde maalesef bilinçli tüketici sayısı çok az bazı kesim var futbol takımı tutar gibi marka tutuyor.. Be kardeşim bu adam sana kârdan pay mı veriyor bu kafada olan 3 arkadasım gitti benim göçük sorunu olsun kapı trim aralık sorunu bagaj sorunu kaput dalgalanma sorununu multimedya ekran sorununu dile getirmeme rağmen aldı Honda’yı üçününde aracında sorunlar oluşmaya başlayınca mahkemeye vereceğim vs demeye başladılar ama bilinçli kesim öyle değil gene 12-13 kişiye sorunları anlattım ve araç alırken Honda’ya uğramadılar bile.
    Açıkçası bu arabada fabrika çıkış LPG olmasa yüzüne bakan olmaz. Akraba, eş, dost kimi görsem (özellikle 40 yaş üstü) arabanın fabrika çıkış LPG'sine tapıyorlar, hiç test sürüşü vs yapmadan direk 100 Bin küsür TL'yi veriyorlar. Anlatıyorsun vs ama nafile! Japonlar sağlam, göçme olayları sahte diyerek geçiştiriyorlar.



    Tamam malum fiyatlar dolayısıyla LPG benide cezbediyor ama bu kadarda cahillikte fazla.
    Honda zaten uzun süredir yenilikçi teknoloji ortaya koyamayan bir firma. Bu olaylar ile de sabit kullanıcı kitlesini kaybediyor. Şahsen civic almayı düşünen bütün çevreme bu konuları gösteriyorum, direk kafadan eliyorlar . FD6 ve FB7 aktif kullanıyorum, FC5 ilk çıktığında ciddi ilgilendim ama bu konuları okudukça kafadan sildim. Ciddi müşteri kaybediyor, zaten sıfır faiz kampanyaları da bunun göstergesi .
  • Japon’lar onurlu insanlardı hani. Harakiri falan ne oldu değiştiremiyor musunuz araçları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu göçük yüzünden gittim Opel Astra aldım.

  • Bu konu baya uzadı çözüm bulunmalı. Arıza olduğu açık herkes mağdur japonlar sorumluluk kabul etmiyorsa mahkemede hak aranmalı.

  • Japon güveni sarsıldı. Kesinlikle devlet kanadından bir şeyler yapılmalı bu konuya. Mağduriyet büyük.

  • Emisyon skandalına yakın bir skandal haline geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumdaki honda sahipleri halinden memnun gözlemlediğim kadarıyla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insan neden kendini zorlayıp, kredi çekip, borçlanıp, 100 binlerce lira vererek araba alır?

  • Bir zamanların kaliteli hondası kalitesizlik abidesi haline geldi. Hayır inkar etmeseler amenna ama bir de inkar ediyorlar. Bariz belli, showroomda duran araçta bile var. Kağıttan kartondan yapmışlar sanırım, kalkıp çolukla çocukla nasıl güvenli seyahat edebilir sahipleri bilemiyorum. Opel astra, renault megane en iyi alternatifler. Egea bile belki daha saglamdir yeni civic ten ??

  • Benim anlamadığım tüketici kanunu açık. Ver mahkemeye. Bilirkişi atansın, kronik değilse de bireysel olarak al paranı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nikony kullanıcısına yanıt
    tr de hava çarptı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bağımsız ve tarafsız otoriteler de kimmiş, nereleriyle bakıyorlar

  • Yahu bir suru aracta olan bir sey nasil kullanici hatasi oluyor ? Hem bunlardan henuz sifir km olanlar da var ...vatandas bilincli avukatlar insafli olsa da millet hakkini arayabilse yargi onunde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gediklii kullanıcısına yanıt
    Almış adam; memnun taklidi tapmaktan başka ne yapsın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30-35 bine satılan üstün güvenlikli ies modelleri olduğuna göre hondacılar halinden memnun isterse yolda giderken kaput kopsun honda en iyi arabadır diğer arabalar cırttır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dün forumda millete aldırmaya çalışan ve sorun kalmadığını iddia eden arkadaşlar nerede?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış yerde eylem yapılıyor. Japonya ya duyurmak lazımki sesi el atsınlar duruma. Markamıza nasıl leke sürersiniz siz diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezalet bir durum. Daha önce bir yıllığına jazz kullanmıştım ama bir daha asla honda almam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Almış adam; memnun taklidi tapmaktan başka ne yapsın?

    eğer memnun taklidi yapıyorlarsa en zararlı kendileri çıkar. bir şekilde haklarını aramaları lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araçlar ikinci elde sıkıntı yaratır çünkü alıcı ekspertize aracı soktuğu zaman kaportada işlem yapıldığını gördüğü zaman ya almaktan vazgeçecek ya da büyük meblağ fiyat kıracak. Sadece kaportayı ücretsiz tamir yapmak yetmez, aracın değer kaybının da ödenmesi gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.