Şimdi Ara

Japonya kripto para yatırımcılarından yüzde 55'e varan oranlarda vergi alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
     
    Kripto paralara yönelik yasal düzenlemeler konusunda dünyanın geri kalanından çok daha erken adımlar atan ve hem sanal madencilik hem de kripto para ticareti noktasında esnek yasal düzenlemeler hazırlayan Japon yetkililer şimdi de kripto para ticaretini vergilendirmek için harekete geçti. Son dönemde küresel pazardaki Bitcoin ticaretinin yaklaşık yüzde 40'ının Japon yeni ile gerçekleştirildiğini tespit eden yetkililer kripto para ticaretiyle elde edilen gelirden yüzde 55'e varan oranlarda vergi alınmasını talep ediyor.
     

    Kazanca göre vergi 

    Japon Ulusal Vergi Dairesi tarafından hazırlanan yeni mevzuata göre kripto para ticareti ile kazanç elde eden Japon yatırımcılar 16 Şubat ile 15 Mart arasında vergi beyanında bulunurken kripto para ticareti ile elde ettikleri kazancı da yetkililere bildirmek zorunda. Kripto para ticareti ile elde edilen kazancın vergilendirilmesi ise ülkedeki hisse senedi ya da döviz ticaretinde olduğu gibi belli bir yüzde(hisse senedi için yüzde 20) ile gerçekleşmeyecek. Yatırımcılar kazançları oranında kazançlarının yüzde 15'i ile 55'i arasında vergi ödeyecek. Yeni düzenlemeye göre yıllık bazda 40 milyon yen(yaklaşık 367.500$) ve üstünde kazanç sağlayanlar kazançlarının yüzde 55'ini vergi olarak ödeyecek.
     
    Bununla birlikte Bloomberg'ün haberine göre yeni vergi düzenlemesinin sıkı bir şekilde uygulanması için Japon Ulusal Vergi Dairesi kripto para yatırımcılarının veri tabanını oluştururken Tokyo ve Osoka şehirlerinde, kripto para ticaretinin takip edilmesi için ekipler yerleştirmeye de başlamış durumda. Öte yandan yeni düzenlemenin kripto para yatırımcıları tarafından kabul edilmeyeceği ve yatırımcıların Singapur gibi henüz kripto para ticaretinden vergi almayan ülkelere kayabileceği de düşünülüyor. 







  • Turkiye dekiler elleri armut mu topluyor :D

  • Yasal düzenleme için örnek alınacak ülke bulundu :D

  • yüzde 55 az bence direk ellerindeki coinleri alsınlarki yatırımcılarda hafiflesin,japonyada rahatlasın

  • Japonlarda da Türklük varmış demek ki :D

  • % 55 yatırımcıları daha da crypto arayishlara itecek.
  • "ey japonya ne yapmak nereye varmak istemektesin?"

  • oha klipto para çıkartırken devlet elektrik parasını alıyor üstüne birde %55 vergi. adam klipto para üretmek için bir sürü ekrankartı öte berisini alıyor sistemi kuruyor para.
    ee bu işi yapanların daha ne karı var bu işten. herkes bırakır bu işi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    oha klipto para çıkartırken devlet elektrik parasını alıyor üstüne birde %55 vergi. adam klipto para üretmek için bir sürü ekrankartı öte berisini alıyor sistemi kuruyor para.
    ee bu işi yapanların daha ne karı var bu işten. herkes bırakır bu işi

    Okumadan yorum yazarsan boyle olur. Oku be oku! Ticaret diyor uretmek degil!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumda mutlaka uretenler vardir, yazdiklarim ya da yazacaklarimdan dolayi kusura bakmasinlar ama keske tamamen bitse su kripto para birimleri... ekran karti fiyatlarinin yukselmesi, gereksiz elektrik harcamalari (hani kuresel isiniyoruz tarzi bir yaklasim yaparsak) ve insanlarin afedersiniz hic bir halt yapmadan iki sistem kurup zengin olma hayalleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 10 Şubat 2018; 13:51:36 >
  • Cebinde paran var. Diyor ki sana: Cebindeki parayı harcarken vergi veriyorsun amaaa, cebindekinden de bir de vergi alacağım..
    Çüşşş...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08
    oha klipto para çıkartırken devlet elektrik parasını alıyor üstüne birde %55 vergi. adam klipto para üretmek için bir sürü ekrankartı öte berisini alıyor sistemi kuruyor para.
    ee bu işi yapanların daha ne karı var bu işten. herkes bırakır bu işi

    Kızdığım da o. Devlet ben kazım yaparken bende elektrik parası normal bir bireyden çok kazanıyor. Normal bir ev 150 lira öderken ben 1500 lira elektrik parası ödüyorum.
    Bana özel bir indirim yapmıyor. Veya ben kazım yaparken yaşadığım zorluklarla ilgili hiçbir katkısı olmuyor. Ayrıca kazandığım parayı harcarken aldığım Limonataya bile KDV
    hariç bir de ekstradan ÖTV ödüyorum. Ama bunun üzerine kazandığından da vergi istiyor. İyi de bununla ilgili benim yanımda olmadın ki.
    Sen çok elektrik ödüyorsun, sana elektriği indirimli vereceğim demedin ki. Sen kazan parayı bana ver. Ohhh ne güzel dünya be...




  • Kapitalizm de bu işler böyledir. Kapitalizm aracılık yapmadan ayakta duramaz. Emek harcamadan emek harcayanların sırtından geçinmek zorundadır.

  • Bazı arkadaşlar devlet denen kurumun nasıl döndüğünü kavrayamamış. Elbette sen kazanç sağlıyorsan vergi vereceksin. Asıl isyan etmen gereken ödediğin vergi değil. Ödemeyenlerin affedilmesi olmalı. Bizden keriz silkeler gibi alıp devasa firmalara, kulüplere, derneklere af getiriyorsa karşı çıkmalıyız.

  • hadi Allah rahmet eylesin onu gören bizimkilerde yakında yapar piyasa yakında kartlarla dolar

  • Konu vergi oldu mu bizimkiler de örnek alır kesin.
  • Hala yanlış açıdan bakıyorsunuz, BTC nin ve kripto paraların büyük bir hedefi gerçekleşmiş oldu, artık devlet tarafından kaale alınıp yasal yatırım olarak görülüyorlar, daha güzel bir haber olamazdı, ABD de aynı düzenlemeyi yaptığı anda olay bitmiştir,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fashionality

    forumda mutlaka uretenler vardir, yazdiklarim ya da yazacaklarimdan dolayi kusura bakmasinlar ama keske tamamen bitse su kripto para birimleri... ekran karti fiyatlarinin yukselmesi, gereksiz elektrik harcamalari (hani kuresel isiniyoruz tarzi bir yaklasim yaparsak) ve insanlarin afedersiniz hic bir halt yapmadan iki sistem kurup zengin olma hayalleri...

    Ekran kartı fiyatlarının yükselmesi şuan için mining ile alakalı değil. Fırsatçılar ve üreticiler miningi bahane edip fiyatları 5-6 e katlıyorlar. Eh, millet alınca da fiyatlar haliyle düşmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.