Şimdi Ara

Kripto para sahiplerinin yüzde 20'si yatırım yapmak için borca girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Bitcoin'in artan değerine paralel olarak başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasına adeta yatırımcı akını gerçekleşmiş ve işlem hacimleri daha önce görülmemiş seviyelere yükselmişti. Kripto paraların değerindeki ani yükselişler yeni yatırımcıları cezbederken bir an önce yatırım yapmak ve değer artışları ile kazanç sağlamak isteyen pek çok kişi çareyi kredi çekmekte bulmuştu. Kripto paralara dair analizler ve fiyat verileri sunan New York merkezli CoinDesk'in geçtiğimiz ay yaptığı araştırma aslında kripto para sahiplerinin önemli bir kısmının kripto para almak için borca girdiğini gösteriyor.


     

    Kredi kullananların yarısı borcunu ödemedi 

    CoinDesk'in ocak ayının ortasında 3000 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankete göre kripto para sahiplerinin yüzde 20'si kripto para satın almak için borca girdiler veya kenarda zor anlar için sakladıkları mal varlıklarını kullandılar. Ayrıca rapora göre kredi çekip kripto para alan kişilerin yüzde 52'si yatırım yapmak için çektikleri kredi borcunu bankaya geri ödedi. 


     

    Geçtiğimiz hafta önce ABD'deki sonra İngiltere'deki bankaların büyük bir kısmı kullanıcıların kredi kartı ile kripto para yatırımı yaptıktan sonra borçlarını ödeyemediğini ileri sürerek kredi kartı ile kripto para satın alımını yasaklamıştı. CoinDesk'in raporu da kredi çeken kullanıcıların ciddi bir kısmının, bankaların iddia ettiği gibi, henüz borcunu ödemediğini gösteriyor. 




  • Bu hiç mantıklı gelmiyor bana zaten 1000 aldıysan 1400 geri vereceksin kar etmek için önce krediden yediğin kazığın üstüne çıkman lazım, tabi herkesin tercihine saygım var.

  • bedava para mantığı ile hiç bir işe girişmeyin.yani bunun uyarısının yapılması bile saçma.önce youtube ile sonra digital "para" ile.bakalım daha ne çıkacak.

  • Söylemesi ayıptır kripto para grubunda 10000 lira kredi çekip basanlar gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aynısını yaptım 20 günde param iki katına çıktı. krediyi ödemesi gelmeden kapattım. kazandığım kar ile oynuyorum. Batarsa da batsın mantığındayım havadan gelen para nede olsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptanos

    Bu hiç mantıklı gelmiyor bana zaten 1000 aldıysan 1400 geri vereceksin kar etmek için önce krediden yediğin kazığın üstüne çıkman lazım, tabi herkesin tercihine saygım var.

    Dogru ama zamaninda gunluk degerlemesi %50 nin ustunde oldugu icin 7-8 ay ve oncesi kredi cekenlerin hepsi kredisini kapatip ustune para kalacak kârdalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSHawk. kullanıcısına yanıt
    Bu kumar değilde nedir arkadaş? Sözüm sana değil genel kripto para sistemine. Böyle muallakta gereğinden çok aşırı yükselik düşen sistem aynen kumar oynamak gibi, ya batak ya çıkak tarzında. Dikkat edin ey insanlar.

  • o kadar tartışmamıza ve uyarmama rağmen bir tanıdığım aldı. Kredi kartından kullandığı 10.000 lira 15.500$ seviyesinden almıştı. Şimdi kart borcunu ötelemek taksitlendirmek ile uğraşıyor..

    Bu kripto paraları alanlar ile tartışılmıyor da.. O kadar eminler ki kendilerinden inanamazsınız.. Laf söylemeyin cahillik ve kıskançlık ile suçlanabilirsiniz.
  • Kriptokriz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İster 1000$ ister 10000$.. Alacaksanız kaybedince umursamayacağınız miktarda alın. O para gitmiş gibi bakın. 2 sene vadede bekleme süreniz olsun. Ama iki şeyi yapmayın bence;

    1) Burdaki gibi borç ile almayın.

    2) "Sanal para balondur" diyip bu işin boş olduğunu düşünmeyin.

    Kaç tane ülke bu teknolojiyle ciddi ilgileniyor. Inşallah bizim ülkemizde bu treni kaçırmaz diyecem ama, diyanetinin "haram", yorumcusununda "YPG neyse sanal parada odur" dediği bir ortamda zor gibi..

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    aynen bu kumardır zaten. Yatırım aracı değil zaten bu ya batarız ya çıkarız mantığı ile oynanır.
  • Kripto paraya yatırım yapın ama borçla kesinlikle yapmayın. Belki ilk başta kazanırsınız ama sonrası zarar olur. Ben Kasım ayında başladım ve maalesef bu hatayı yaparak başladım. İlk ay iyi kazandım ama ikinci ay kar sıfırlandı bir de üstüne zarar ettim. Neyse ki toplam tutar 3000 TL civarıydı. Zararı toparlayınca param artarsa az az alım yapacağım bundan sonra.
  • Hahahah zaten bu bitcoin projesinin amacı bu. :)


    Çok güzel, plan tıkırında işliyor demek... 20% den çok daha fazla oranları da görmek isteriz.

  • Nasıl bir şey bu bitcoin alanda pişman almayan da :D

  • borsa da diğer borsalar gibi akilli adamlarin kazanabilecegi iş. şahsen bu krizleri degerlendirerek 2 basamakli paralari 4 basamaga cikarttim. en onemlisiyse eskiden oyun icin aldigim bitcoinin tavan yapmasi sayesinde guzel bir arac alacak para elde etmemdi yuzde 20 de bu kısımdan hariç olsun zaten. forumda da görüyoruz ki, yine yatirim yapmayip ilk seyde kötülemek için hazır tayfa ortaya çıkmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitcoin için borca giren duymadım fakat çiftlik bank için kredi çeken bi dünya insan tanıyorum.
  • Bence büyük risk, bir altın veya emlak gibi stabil yatırım aracı değil. Büyük risk büyük kazanç, kaybetmeyi göze almanız da lazım kaybetmek
    sizi çok zor duruma sokacaksa bu işe girmemek lazım.
  • Ben kriptoda yüzlerce alım satım yaptım. Blockchain teknolojisinede inanıyorum büyük devrimdir. Ama aşırı spekülatif bir borsada senin olmayan paralarla ticaret yada yatırım yapmak korkunç bir yanlıştır. Kriptoya kısa ve net şekilde : KAYBETMEYI KABULLENECEĞİN, GÜCÜN YETEBİLECEK paradan fazlasını koymak ahmaklığa girer. Yatırım yapacak ek kaynağın varsa ufak ufak kendi çapında koyarsın ama öbür türlü çok kötü, aman arkadaşlar, gençler gaza gelerek yakmayın kendinizi, bilmeyene ateşle oynamaktır kripto ticareti.

  • valla donanımhaber o kadar çok iştah kabartan haberler yaptı ki bende 2500 lira kredi çekip aldım. şuan zararda görünsemde alım satımlardan % 3-5 kazandığım için aldığım paraya gelse bile kardayım. artarsa daha fazla kardayım. ama yakın arkadaşım da aldı. o kaybetti. yanlış coinlere yatırım yaptı. sonrada iyice düştü. belkide aylarca yükselmesini bekleyecek ya da zararına satacak. at yarışı iddia gibi bağlayıcılığı var. bence hiç girmeyin bu işlere..

  • Şimdi arkadaşlar bir yatırım aracını mahalle bakkalından, alakasız insanlara kadar herkes konuşuyorsa o işten ayrılmak gerekir. Piyasayı iyice şişirip sonra düşürüyorlar. Zaten küçük yatırımcı olarak spekülatörlerle başedilmez.
    Bitcoin tavandayken deli gibi reklamı dönüyordu herkes bu işe girmeye çalışıyordu. Aynı şekilde borsada aselsan hisseleri herkesin dilindeyken birden 1/3 değer kaybetti.
    Sanal paraya yatırım yapılır ama aynı borsa gibi hangi seviyeden girdiğin ve ne zaman çıkacağını bilmek gerekir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.