Şimdi Ara

iOS ve Android'in yeni emojileri belli oldu: Nazar boncuğu geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Emojipedia tarafından bu yılın yeni emojileri açıklandı. Unicode 11.0 ile eklenecek yeni emojiler yıl sonuna doğru Android ve iOS platformalarının güncel sürümlerinde kullanıma sunulacak. Diğer güncel işletim sistemlerinde de kullanılması bekleniyor.

     


    Yeni emojilere baktığımızda nazar boncuğu, Ninja, tavus kuşu, kanguru, yengeç, diş, kemik, tuvalet kâğıdı, süpürge, piyon gibi yeni nesneler ekleneceğini görüyoruz. Bip, Tambu gibi yerel yazılımlarda nazar boncuğu emojisi bulunuyordu.


     


    Yeni yüz ifadeleri olarak üşüyen, sıcaktan yanan, kızıl saçlı, bonus saçlı, beyaz saçlı ve kel suratın eklendiğini görmekteyiz.


     


    Unicode Konsorsiyumu tarafından 157 adet yeni emoji onaylandı ve Emoji 11.0 standardı oluşturuldu. Emoji 11.0 standardının final sürümü Haziran ayında belirlenecek. Yeni emojiler yılın ikinci yarısında Android ve iOS cihazlara eklenecek.


     




  • Tek derdi bunlar olan kesime selam olsun.

  • 2 gülme, 1 üzülme, 1 kızgın ve 1 öpücük haricinde neredeyse hiç emoji kullanmıyorum. Çok nadir yani. O yüzden bu tarz haberler çok boş geliyor bana, ama emoji delisi olan da çok fazla insan var. Onlar için yenilik olmuş oluyor sanırım.
  • Konuşmayı dinlemeyi hislerimizi öldürdüler bu aptal gerizekalı simgelerle kodladılar. Söyleyince ”hadi lan” diyip gülüyorlar ama gerçekten robotlaştık farkında değiliz.

  • Nerede o eski ASCII'ler... Noktasını, virgülünü, apostrofunu, parantezini çembere oya işler gibi satır satır telefon ekranlarına işlerdik; ayıcıklar, kalpler, yunuslar, kelebekler gönderirdik. Görenler de isterdi, onlara da forward çekerdik. Vah gençlik, vah nesil... Sanat yitmiş, hayal gücü yok, yaratıcılık bitmiş, ne arzu ne azim. Vah azizim!

  • cok az kaldi bu sekilde yazmaya baslayacagiz yakinda
    iOS ve Android'in yeni emojileri belli oldu: Nazar boncuğu geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 8 Şubat 2018; 14:25:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraxus

    Konuşmayı dinlemeyi hislerimizi öldürdüler bu aptal gerizekalı simgelerle kodladılar. Söyleyince ”hadi lan” diyip gülüyorlar ama gerçekten robotlaştık farkında değiliz.

    Tek para birimi, tek dil, tek din yolunda, dil olayını bu şekilde hallettmeye çalışıyorlar, japonya da bir kitap yayınlandı (sanırım roman) ve sadece emoji/görsel lerden oluşuyor. 2050 de doğan çocuklar mal gibi bir şey olacak, ama bu onların değil dedeleri olarak bizlerin suçu (olacak), önümüze ne konulursa koyun gibi tüketirsek, seçici ve eleştirel olmaz markalara taparsak, zavallı "gelecek nesil" ne yapsın, aralarından düşünme muhakeme yeteneğine sahip olanlar çıkabilirse bizlere çok küfür ederler.
  • 4-5 tane emoji haricinde pek kullanmıyorum ama sevenler çok.

  • okadar saçma ve kullanılmayan emojiler var ki 20 yılda bir ihtiyaç olur yada olmaz.boşuna kalabalık yapıyor.
    çoğu kişi bu karmaşadan dolayı 3-5 tane emoji kullanıyor.

    en azından istemediğimiz emojileri kaldırabilmeliyiz,bu şekilde çok kullanışsız.
    sonu nereye gidecek belli değil,5-10 yıl sonra binlerce olacak sanırım.

  • şu dh nin gifli emojileri favorim her zaman


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.