Şimdi Ara

Core i7-8700K satış başarısıyla Intel'in yüzünü güldürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
2.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Uzun yıllar üzerinde çalıştığı Zen mimarisi ile işlemci pazarında adeta yeniden doğan ve Intel’e soğuk terler döktüren AMD, bir süredir yüksek seviyelerde seyrettiği pazarda bir Intel işlemcisi nedeniyle düşüşe geçti.


     


    Intel Core i7-8700K ezici üstünlük sağladı


     


    Satış gelirlerine yönelik olarak yapılan yeni bir analize göre Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım aylarında AMD yüzde 50 üzerinde bir gelir payı elde ederek lider olmuş. Özellikle Ryzen 5 1600 işlemcisinin büyük satışlar yaptığı görülüyor.


     


    Ne var ki Aralık 2017 ve Ocak 2018 aylarına bakıldığında Intel Core i7-8700K işlemcisinin adeta grafiği yıktığı görülüyor. Coffee Lake serisindeki en güçlü üye olan Intel Core i7-8700K, satışa çıktığı andan itibaren zirveyi yakalamış.


     


    Ayrıca Bkz.Kötü haber: İşlemciler de ekran kartları kadar sanal madencilik performansı verebiliyor

    Intel’in gelir payını bir anda yüzde 60 üzerine çıkaran işlemci AMD cephesini de yüzde 40 altına zorlamış. Intel Core i7-8700K yanında diğer K serisi işlemcilerin de iyi satışlar yaptığı dikkatlerden kaçmıyor. Aslında benzer bir tablo geçen yıl da yaşanmış. Intel Core i7-7700K etkisiyle firma yüzde 50 seviyesinin altına inmemiş. Genelde yeni nesil işlemcilerin çıkışı öncesinde mevcut nesle ilginin biraz azaldığı anlaşılıyor.


     


    Tablolara bakıldığında Intel’in hız aşırtmaya uygun K serisi işlemcilerin en fazla ilgi gören modeller olduğu anlaşılıyor. AMD tarafında ise R5 serisi ve R7 serisi pay anlamında en önde bulunuyor.


     


    Bu yıl içerisinde daha iyi performans sergileyen Ryzen 2 serisi piyasaya çıkacak. Muhtemelen benzer dönemlerde AMD yine iyi satışlar yapacaktır ancak 10nm sürecindeki Intel Canon Lake ailesi zirveyi kapabilir. 


     







  • Çekirdek ve kolamı alayım, birazdan iki tarafın fancıkları birbirlerine girmeye başlarlar, ahahaha.

  • Intel kullanıcısı olarak bumu senin haber editörlüğün?Neğin ezici üstünlüğü?Senin taraflılığının mı ezici üstünlüğü?
  • Son faciadan sonra artık alınmaz da bunlar.
    Sonra satarken sıkıntı olacaktır illa, yeni seriye göre.

  • Dağıttı mı ?

    O nasıl bir üslup öyle?

    Açık ara fark attı filan dersin dağıttı ne ?

    Ekrem71 ergen ağzıyla yazıyor.

    Ekrem71 yoksa ergen mi?

    Biz bir ergene mi sitem ediyorduk?

    Güncelleme:Ekrem71 başlığı değiştirmiş,sıkıntı kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 8 Şubat 2018; 9:38:21 >
  • Valla Core i5 2500k gibi güzel bir işlemciye anakart bulamadığım için AMD Ryzen 5 1600'e geçtim iyi ki geçmişim. Canavar gibi çalışıyor çokta ş.. de Intel.. Zırt bırt soket değiştiriyor adamlar işlemci geliştirmeyi bırakmış pazarlamacı olmuşlar. Şirket unvanı Intel Pazarlama Co. olsun :)

  • Bomb has been planted

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedik mi, hayır!

  • Özellikle şu başlıkları "abartmadan" ve "objektif" bir şekilde atarsanız seviniriz... Haber içerisindeki yazım yanlışlıklarına girmiyorum bile...

  • Dağıttı ,yok etti , içinden geçti başlığı okumak bile kimin yazdığını anlamaya yeterli editor engelleme yok mu kardeşim bu dh de

  • Nasıl bir ruh haliniz varsa hemen savunmaya geçmişsiniz "böyle başlık mı olurmuş"

    Dağıtmış işte 2 ayın grafikleri ortada. Aynı şeyi ryzenler yapsaydı ruhunuz okşanırdı, intel yapınca hemen goygoy başlamış. Bir gram samimi olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Şubat 2018; 22:53:25 >
  • Umrumda olmaz açıklar mimari bazında kapatıldığı zaman alırım anca yeni işlemci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALKaraca

    Dağıttı mı ?

    O nasıl bir üslup öyle?

    Açık ara fark attı filan dersin dağıttı ne ?

    Ekrem71 ergen ağzıyla yazıyor.

    Ekrem71 yoksa ergen mi?

    Biz bir ergene mi sitem ediyorduk?



    Hemen değiştirmiş başlığı, ben böyle kepazelik görmedim hayatımda. Adam resmen Intel, 8700k satışlarında AMD'yi dağıttı diye başlık atmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 8 Şubat 2018; 15:51:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meltdown? Spectre?

  • Daha önce oldumu bilmiyorum ama bu editör arkadaşın ilk defa bir tepkiye hızlıca reaksiyon gösterdiğine şahit oldum :) Genel itibariyle yazar ve kimseyi de iplemezdi..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Nasıl bir ruh haliniz varsa hemen savunmaya geçmişsiniz "böyle başlık mı olurmuş"

    Dağıtmış işte 2 ayın grafikleri ortada. Aynı şeyi ryzenler yapsaydı ruhunuz okşanırdı, intel yapınca hemen goygoy başlamış. Bir gram samimi olun.

    Kardeş dağıttı ne demek, sen onu söyle bi hele? Adam resmen pornogragik bir dil kullanmış. Sokak ağzı bu; dağıttı, parçaladı, içinden geçti vs vs... Ayıp bir şey ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 8 Şubat 2018; 15:49:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce FX serisinde başladı herşey benim için core2duo e6550 kullanıyordum upgrade gerekiyordu makinaya artık. dedik napalım intel alalım fiyatlar uçuk tabi o zaman ama intel cidden uçuyor piyasada.. ne yapsak ne etsek deli gibi forumları karışlıyorum orada biri intel diyor biri amd savaş kılıçları çekilmiş saplayan saplayana.. çaresizce o test senin bu benchmark benim. intel alsam diyorum.. diyorlar ki o paraya yazık değilmi aynı performansı AMD veriyor AMD FX 8350 8 çekirdek yeni oyunlarda artık çoklu çekirdek desteği olacak 2-3 seneye canavar olacak....
    biri diyor intel tek çekirdek uçuyor fps ler çok üstte diğeri diyor amd çoklu işlemde mükemmel oyunlar uçacak. v.s v.s

    o kadar sene geçti AMD FX 8350 almıştım ne çok çekirdek destekleyen oyun gördüm nede FPS de intel in önüne geçebildik. 8 çekirdeğin bana tek yararı anca windows olmuştur belki daha çok pencere daha çok explorer sayfası v.s ama oyunlarda hep intel kullananlar daha mutlu oldu alan arkadaşlarımda görmekten sinirim bozuluyordu.

    o kadar sene geçti şimdi yeni bir upgrade zamanı geldi ve yine klasik o kelime klişe o söz önümde Yeni nesil oyunlar yeni çıkacak oyunlar arkadaş bu oyunlar ne zaman çıkacak? kim üretecek?
    böyle birşey yok. 1 tane bilemedin 2 tane özel anlaşma varsa destek veriyor yoksa yok işte. nerede bu oyunlar? şimdi ryzen diyoruz e tamam fx e göre gelişmiştir elbet ama yine o dönemle aynı
    sıkıntı neden İntelin gerisinde? neden tek çekirdek gücü düşük? niçin? yani hep aynı düzlemde gidiyorlar sanki kardeşim yok yani oyun oynayan biri olarak banane render dan başka şeylerden..
    FPS olarak neden böyle bunu anlamıyorum

    Zaten özür dileyerek söylüyorum ama iğrenç fiyatlar söz konusu herşey uçmuş ve bazı büyük firmalara bakıyorum öyle kurnazlar ki öyle ayarlanmış ki herşey ya çok para bayılacaksın ya da güya az para verdiğini sanıp pişman olacaksın.

    8400 neden yok mesela stokta?
    1600 ile 1700 arası fiyat neden uçurum? verdiği farka ne kadar değiyor?
    ucuz 8.nesil neden yok anakart? yeni nesiller gelcek hala nasıl gelmiyor bunlar?
    soğutucusuz işlemci yalanı ne zaman biter tamamen düzenbazlık 30 kuruş etmeyen soğutucuz modelin mantığı nedir? yani sanki fiyat daha da pahalı olacakmış ta iyilik mi yapmışlar?

    bilemedim gitti psikoloji bozuldu..

    8100 e bakıyorum tek çekirdek ve çift çekirdekte 1600 den hızlı ama çoklu işlem de 1600 on kat fark atıyor.. fiyatlara bak gelde karar ver?
    oyun oynuyosun 1080p de piyasa da 10 15 tane oyun olsa bari multi thread destekleyen de desem ki tamam ok. ama yok kardeşim. oyunların alayı tek yada çift bilemedin belki birkaçı 4 çekirdek destekliyor ve alayında intel 8 ila 20 arası fark koyabiliyor.

    göz göre göre yine AMD desem ve o oyunlar multi threadli gelmese yine keşke demekten bıktım vallahi. ancak 6-7 yılda yeniliyorum ama görüyorum ki herşey aynı şekilde devam etmiş fark yok..

    bu sefer galiba intel diyeceğim.




  • Ryzenboylar neden rahatsız oldu ki? Bir render al sinirin geçer? Ahahah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte rekabet bu!



    Bir intel, bir amd öne geçecek ki biz müşteriler daha ucuza, daha performanslı ürünler kullanacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten 8. nesil V2'de en favori işlemci kendisi daha da satar Maximus X Formula'da kullanmayı düşünüyorum bu ay sonu sistemi toparlar isem.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.