Şimdi Ara

Kripto paralarda çöküş hızlandı, pazar değeri 300 milyar doların altına indi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıl yatırımcılarını en fazla sevindiren enstrüman olarak görülen ve ekran kartı pazarında kıtlığa yol açan kripto paralarda çöküş sürüyor. Toplam pazar değeri 300 milyar doların altına inmiş durumda.


     


    Son 4 ayın dibi


     


    Yatırımcılarda büyük endişe oluşturan düşüş toplam pazar değerini adeta eritti. 7 Ocak itibariyle 835 milyar dolara ulaşan kripto para pazarı bugün itibariyle 280 milyar dolara gerilemiş durumda. Yaklaşık 4 ay sonra kripto paralar ilk kez bu kadar dip değere düştü. 

     

    Son dönemde 20 bin dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin şu anda 6 000$ altı seviyelerini zorlamaya başladı. Son olarak 1 Eylül 2017 tarihinde 4300$ seviyesinde olan Bitcoin başladığı hızlı yükselişinde ilk kez bu kadar düşük seviyeye gerilemiş oldu.

     
    Yılın en gözde para birimi olarak gösterilen Ethereum, 1400$ seviyesinden 500$ bandına doğru düşüşe geçmiş durumda. 4$ seviyesini zorlayan Ripple ise artık 0.5$ altı seviyesine inmeye çok yakın.

     


    Ayrıca Bkz.Kötü haber: İşlemciler de ekran kartları kadar sanal madencilik performansı verebiliyor

    Dünya çapında pek çok ülkenin kripto para birimlerini denetim altına almak istemesi en büyük etken gibi görünüyor. Hindistan hükümetinin gerçek isimle para aktarımı yapma zorunluluğu getirmesi, ABD’de büyük bankaların kredi kartı ile kripto para alımını yasaklaması, Çin’in uluslararası kripto borsalara erişimi yasaklaması gibi pek çok etken yatırımcıyı kaçırmış durumda.


     


    Peki bundan sonra ne olacak? Bildiğimiz altın veya döviz gibi bir değere bağlı olmayan ve ülke veya global bazlı gelişmelerden etkilenmediği bilinen kripto paraların yarın ne olacağını kestirebilmek zor. Bununla birlikte belirli bir direnç noktasından da aşağıya düşerse resmen çöküşün başladığı bir dönem olacak. 


     







  • Kriptonomikriz...

  • Dahada beter olur umarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abim evet kilo ile satıyoruz. 1080in kilo 300 abim evet. Hemen abime iki kilo bin seksen çek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umrumda değil ama Hani patladı diyenleri eleştirenler böbürlene böbürlene yazanlar nerdeler. Bunada bir açıklam getirinde bilgilenelim.

    Şu işe çok uyuz oluyorum aldığı herşeyi öven takıma . Bunun ne zaman çıkacağı ne zaman düşeceği ne zaman patlayacağı hakkında bilgisi olan zaten forumlarda değil kadehini almış yan yatıyordur.

    Yazılanların çoğuna gülüyorum bildiğimden değil tavırla yazılan yorumlara.

    Yine yazayım çöpe atılacak param olsa yine bu sanal paraya yatırmazdım hesap sorucak hiçbir merci olmaması beni uzak tutdu.

    Merakla haberleri okuyorum heralde yine fırlıyacak bu sefer keşke alsaydım mesajları havalarda uçuşacak yada iyiki satmışım patladı gibi.

    Mesut Çevik arada diyordunya evi barkı satıp alsaydım bukadar kazanırdım diye iyiki yapmadın şimdi 1 oda alamazdın. :D

  • tam bu konuya yazılacak atatürk’ün sözü var : “çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”

  • "beleş" etin yahnisi diyelim.insanlar dijital parayı bedava para olarak görürse olacağı bu.

  • Hic kripto satin almadim ama Kripto paralarin yakidna tekrar cikacagini düsünüyorum. Bitcoin icin ligthning Network geliyor zaten. Bitcoin eskisinden daha yukariya cikacaktir LN ile.

  • Daha çok yeni bir olay bu kripto para. Dalgalanmalar normal. Her zaman yukarı yönlü olacak değil. Şu anda normalleşme aşamaları. Zamanla oturacağını düşünüyorum. Yatırımım yok bu arada.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20.000,16.000,14.000,12.000,9.000,8.000, şimdi de 6.000. düşerken alınırcılara inananlar ziyan etti.

  • Oyuncuların bedduası tuttu

  • Balondu patladi.Kripto para biriminin 20.000$’i gormesi zaten komikti

    Bi arkadas normallesme cabasi olarak gormus ama tamamen kripto para birimini hayatin icine sokmak isteyenlerin dayatmasi uzerine bu kadar yukseldi.Daha da dusmesini bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok değil 1 ay sonra piyasa 2.el ekran kart kaynayacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasayı yönetenler fiyatları iyice yükselttiler sonra yeterli bulup ellerindekileri sattılar. Düşürüyorlar. İyice düşürüp satın alıp yine yükseltip satarlar. Bu böyle döner durur. Çok da şaşırmamak lazım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Piyasayı yönetenler fiyatları iyice yükselttiler sonra yeterli bulup ellerindekileri sattılar. Düşürüyorlar. İyice düşürüp satın alıp yine yükseltip satarlar. Bu böyle döner durur. Çok da şaşırmamak lazım

    Aynen katılıyorum.
  • Yorumları okuyunca cahillik akıyor .

    He tamam balon patladı. (birkaç ay sonra keşke diyecek ekip )

  • Amerikan doları daha iyi canım Amerika'yı zengin etmek varken neymiş kripto mripto. Oyun oynamamız lazım bizim bunlara kafa yormak boşa. Zaten kimse kaale almıyor önemli bir tehdit olsa Visa Mastercard kripto borsalara para aktarmayı zorlaştırırdı bankalar müşterilirenin bitcoin almasını kısıtlardı medya yalan haberlerle önünü kesmeye çalışırd. Aa yoksa yapıldı mı bunlar??

  • Ben BTC'ye yatırım yapmıyorum, gözden çıkardığım paramı Ripple ile değerlendiriyorum ama bu balon muhabbeti blockchain borsasını kapsadığı için yorum yapma gereği duydum.


    BTC 20K$ olduğunda "keşke 2k$ iken alsaydık diyenler" bu gün 6K$ olduğunda balon patladı muhabbeti yapıyor. Hayır BTC benim gözümde de teknik açıdan eski ve gereksiz bir blockchain teknolojisi ama yorumların evveliyatını bilince gerçekten gülünç duruma düşenler var.


    BTC balon eyvallah daaaa, Ripple için MoneyGram dan, bünyesinde 60+ banka bulunduran SBI konsorsiyumuna kadar (xrp kullanmayı hedef edinenleri yazdım dikkatinizi çekerim) hepsi balon, IOTA kullanmak isteyen ve yatırım yapan Bosh balon, Stellar ile plot çalışma yapan IBM balon, Çeşitli projelerde ETH ile para aktarımını deneyen IMF balon, Po.et ile anlaşan Maven balon, ki bu örnekler uzar gider.. Ama sizin hayatınız gerçek mi (:


    Bu öngörüdür, araştırmadır, yatırımdır arkadaşlar. Asıl balon olan süte peynire %30 zam gelirken, mtv ötv kdv, abc, def tarzı vergilerin arkası kesilmezken maaşlarınza gelen zamdır balon. Hemde uçan balondur. Ocak da aldığınız zammı şubat da bitirmiş olursunuz.


    dipnot: Atatürk'ümüzün bir sözünü paylaşarak bir arkadaş fikrini dile getirmiş ama sanırım farkında olmadan forum arkadaşlarına ağır hakaretlerde bulunmuş. Farkında olmadığını düşünüyorum yoksa böyle cahilce bir davranışı sergilemezdi keza. Bir şirketin teknolojisine güvenip ona yatırım yapmanın BIST den hisse almadan hiç bir farkı yok benim gözümde. Sonuçta ASELSAN hissesi aldığında da oturup roketi füzeyi sen yapmıyorsun ama şirkete katma değer sağlıyorsun yatırım yapıyorsun yaptıklarına inanıyorsun. ASELŞAN'da da nasıl insanları silkelediklerini unutmayalım bu arada borsada.


    edit: yazımda ekşi sözlükteki bir arkadaştan alıntılarda bulundum, sevgilerle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manyakurt -- 6 Şubat 2018; 14:6:48 >




  • Frobisher kullanıcısına yanıt
    Blockchain altyapısının ya da bitcoin'in kolay para olarak görülmesi bitcoinin suçu mudur? Borsada al sat yapıp (ya da forex'te kaldıraçlı işlem yapıp) para batırıp, sonra borsayı kumar görmek ve her işlem yapan yansın batsın demek gibi oluyor biraz. Al-satçı kolay paracıları sömürmek/kaçırmak para babalarının her yatırım aracında yaptığı bir hamledir.

    Günün sonunda blockchain bizler için faydalı binbir nimetle yoluna devam edecektir. (Bu bir para birimi yoluyla olmak zorunda değil.)
  • İyice düşüp sonra yeniden yükselecek. Yeni kişileri zengin etme yöntemi bu artık.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.