Şimdi Ara

Kanserle mücadele çalışmalarına iki Türk doktordan büyük katkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya’da yaşayan Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci’nin kanseri yenmek için yürüttüğü çalışmalar tıp dünyasının yeni umudu oldu. İkilinin yürüttüğü çalışmalar 13 kanser hastasında kanserin yeniden nüksetmesini önemli ölçüde geriletti. Kanser, 1 hastada tamamen yok oldu, 1 hastada tümör küçüldü ve 2 hastada büyüme durduruldu.

    Daha önce tüm rutin ve deneysel tedavilerden geçmiş, tüm ilaçlara rağmen kanserin yeniden türediği siyah deri kanseri hastalarında uygulanan tedavide kanserin yeniden nüksetmesini önemli ölçüde engellendi. Hatta tedavi uygulanan hastalar arasında her ay yeniden kanser nükseden kişiler de vardı.

     

    Tedavi yöntemi nasıl uygulanıyor?

    Prof. Dr. Şahin ve Dr. Türeci’nin tedavi yönteminde önce hastanın gen haritası çıkarılıyor. Sonrasında kişiye göre ilaç geliştiriliyor. Bu süreç yavaş işliyor ancak ilaç geliştirme süresinin geliştirilmesi için tıbbi çalışmalar yapılabileceği belirtiliyor. Geliştirilen ilaç hastaya aşı olarak enjekte ediliyor.

     

    Enjekte edilen aşı gen haritasıyla tespit edilen kanserin özelliklerine göre yapıldığı için hücreleri tanıyor ve deyim yerindeyse dedektif gibi hücreleri aramaya çıkıyor. Zamanında bu hücreleri görmeyip uyuyakalan bağışıklık sistemini harekete geçiriyor ve kanser hücrelerini tanıyıp saldırarak öldürüyor. Bu terapi aynı zamanda bağışıklık sistemini hafızayla donatıyor. Yıllar sonra bu hücrelerin yeniden nüksetmeye başlaması durumunda, bağışıklık sistemi hemen uyanıp bu hücrelere karşı atağa geçerek zamanında yok ediyor.

     

    Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çalışmalarını Mainz Üniversitesi’nde yapıyor. Çalışmalarıyla şimdiden tıp dünyasında isimlerini duyurmayı başardılar. Çalışmaların yürütüldüğü BioNtech kuruluşu, kansere karşı Scancell firması ile birlikte mücadele vereceklerini ve karşılıklı bilgi paylaşımı yapılacağını duyurdu. İlerleyen yıllarda kansere karşı güçlü bir tedavi yöntemi keşfedilebilir.








  • başlığın ilk satırı vaziyeti açıkça belli etmektedir. "Almanya’da yaşayan Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci" . Başka söz söylemeye gerek yoktur

  • İnşallah başarıya ulaşır. Şifa bekleyenler rahata erer.

  • Bu haber, Elon Musk'ın roket indirmesi yanında hiç kalır. Hem de tek başına kendi indirdi. Öyle 2 kişi değil.

    Daha çok elon musk haberi görmek istiyoruz. Sahte dehaların değil, gerçek dehaların, elon musk gibi dehaların haberlerini görmek istiyoruz.

    Adam tek başına dünyayı değiştiriyor, siz yok kanser yok dna...

    Yukarıda bahsedilen şeyi daha önce Nikola Tesla keşfetmişti. Plastik şirketleri engelledi. Yıl 2018, tekrardan keşfedilmiş. Tekerleği de nikola tesla keşfetti ama yine plastik şirketleri. ah ah.

    Elon Musk'ın devrimsel, çağı değiştirecek alev makinası varken siz gidip içi boş haber yapıyorsunuz. Bilim insanları yüz yıldır çalışıyorlar, Elon Musk laboratuvara girip yarım saatte devrimsel icadı yapıp dünyayı değiştiriyor.

    Petrol şirketleri Musk'ın önünü kesmese şu an çoktan mars'ta kıraathanede okeye dönüyoduk.

    Bu da benim eleştirim. Hadi bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 5 Şubat 2018; 16:7:14 >




  • Özür dilerim. Çok üzülüyorum ama Türkiye nin bu çifte sunabileceği tek imkan kır düğünü yapmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanser hastası olan bir kişi bakan beyciğe "İlaçlarımı alamıyorum!" deyince cebine para koyup "Düşürme ama dikkat et!" diyen siyasetçiler var bu ülkede. İlk önce bir zihniyet değişmeli. Bu insanlardan kurtulmalıyız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    Kanser hastası olan bir kişi bakan beyciğe "İlaçlarımı alamıyorum!" deyince cebine para koyup "Düşürme ama dikkat et!" diyen siyasetçiler var bu ülkede. İlk önce bir zihniyet değişmeli. Bu insanlardan kurtulmalıyız.

    Abi hatırlatma onu, izledikçe yüreğim sızlıyor.
  • kolerak9 K kullanıcısına yanıt
    Sorun Türklerde değil ki sorun yobazların yönettiği hükümetlerde ve suçlu koalisyonlar da... Bilim kurumunun başına hayvanat bahçesi kaçkınını geçiren zihinlere ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gxhero

    Sorun Türklerde değil ki sorun yobazların yönettiği hükümetlerde ve suçlu koalisyonlar da... Bilim kurumunun başına hayvanat bahçesi kaçkınını geçiren zihinlere ...

    :) bahsetmeye çalıştığım şey buydu
  • Başarılar diliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ilacın da ücreti 1 milyon dolar falandır herhalde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.