Şimdi Ara

Bitcoin en ucuz hangi ülkede üretiliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde sadece bilgisayar ya da bu iş için özel olarak geliştirilmiş cihazlarla kripto para madenciliği yapıp gelir elde etmek oldukça popüler. Tabi uzaktan göründüğü kadar kolay olmayan bu gelir kapısında da ciddi bir rekabet ve karmaşa ortamı hakim ancak yine de dünyanın dört bir yanından yeni madenciler ekosisteme katılarak kripto para üretmeye başlıyor. Elite Fixtures'ın yaptığı araştırma ise dünyanın pek çok ülkesinde Bitcoin maliyetinin halen Bitcoin'in değerinin altında olduğunu gösteriyor.


     

    Ucuz kaynağa yani ucuz elektriğe ulaşıldığında Bitcoin üretim maliyetinin oldukça düşük olduğunu gösteren rapor; hükümetlerin ve yerel elektrik dağıtım şirketlerinin paylaştığı elektrik fiyatları ile Uluslararası Enerji Ajansı, IBTimes raporları ile elde edilen verilerin analiz edilmesi ile oluşturulmuş. Elite Fixtures, raporu oluştururken 1 Bitcoin'in ortalama üretim maliyetini belirlemek adına kripto para madenciliği için kullanılan AntMiner S7, AntMiner S9 ve Avalon 6 madencilik cihazlarının elektrik tüketimini ülkelerin elektrik tarifeleri ile incelediğini belirtiyor. Tabi raporda 1 Bitcoin'in üretilmesi için gereken elektriğin maliyetinin belirlendiğinin altını çizmek gerek. Yani söz konusu değerler madencilik cihazları için ödenen miktarları kapsamıyor.


     

    En ucuz üretim Venezuela'da  

    Rapora göre 1 Bitcoin üretimi için ödenen en düşük elektrik masrafı Venezuela'da. Venezuela'da Bitcoin madenciliği yapan kişiler ortalama 530$'lık elektrik maliyetiyle 1 Bitcoin üretebiliyor. Elektriğin oldukça ucuz olması sayesinde pek çok kişinin Bitcoin madenciliği yaptığı Venezuela'yı sırasıyla Trinidad ve Tobago(1.190$), Tayvan(1.190$), Özbekistan(1.788$) ve Ukrayna(1.852$) takip ediyor. Bitcoin madenciliği denildiğinde akla ilk gelen ülke olan Çin de ise 1 Bitcoin üretmek için ortalama 3.172$'lık elektrik faturasını gözden çıkarmak gerekiyor. Bu haliyle Çin her ne kadar en ucuz 5 ülke arasında yer almasa da ucuzluk anlamında listenin üst sıralarında yer alıyor.


      
    Bitcoin üretiminin en pahalı olduğu ülke ise açık ara farkla Güney Kore. Ülkede 1 Bitcoin üretmek için 26.170$ 'lık elektrik harcaması yapmak gerekiyor. Güney Kore'yi ise sırasıyla Niue(17.566$), Bahreyn(16.773$), Solomon Adaları(16.209$) ve Cook Adaları(15.861$) takip ediyor. Elektriğin pahalı olduğu ada ülkeleri Bitcoin üretiminin pahalı olduğu ülkeler arasında yerlerini alırken Almanya, Danimarka ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde de 1 Bitcoin üretmenin maliyeti Bitcoin'in şu anki değeri olan 9.300$'ın üstünde. Ülkemizde ise 1 Bitcoin üretmek için 4.984$'lık elektrik maliyetini karşılamak gerektiğinde Türkiye'nin Bitcoin üretiminin ucuz olduğu ülkeler arasında olduğunu söyleyebiliriz.
      
     

    Elektriğin fiyatı kadar yasalar da önemli 

    115 ülkeyi kapsayan çalışmaya göre listedeki 87 ülkede Bitcoin üretimi için harcanan elektriği maliyeti Bitcoin'in şu anki birim değerinin altında. Özellikle Bitcoin madenciliği için önemli bir merkez olan Çin'de madencilerin yaklaşık yüzde 70 karlılıkla çalışıyor olması madenciliğin her geçen gün zorlaşmasına rağmen halen önemli bir gelir kapısı olduğunu gösteriyor. Tabi Çin hükümetinin madencilik için harcanan yüksek enerji miktarını hedef aldığı biliniyor. Bu nedenle madencilik şirketleri elektrik maliyetinin düşük olduğu başka ülkelerde madencilik faaliyetlerine devam etmek adına çalışmalara başlamış durumda.


     

    Öte yandan madencileri cezbeden tek unsur elektrik maliyeti değil. Çin örneğinde olduğu gibi ucuz elektriğe karşılık giderek artan hükümet baskısı madencileri zor durumda bırakabiliyor. Madenciler ayrıca Japonya gibi madencilik ve kripto para birimlerine yönelik daha esnek düzenlemelerin bulunduğu ülkeleri de tercih edebiliyor. Geçtiğimiz haftalarda Rusya'da hazırlanan madencilik taslağı bu açıdan büyük önem taşıyor. Madencilere özel fiyat tarifesi ve vergi indirimlerinin uygulanması gibi önemli avantajlar içeren taslağın meclisten geçmesi halinde şu anda 1 Bitcoin üretimi için 4.675$'lık elektrik tüketiminin gerektiği Rusya, Bitcoin madenciliğinin yeni merkezi olabilir.








  • Sadece elektrik gideri üzerinden düşünmek hatalı olur. Cihazlar o kadar pahalı ki kendini 6 ayda amorti ediyor anlık kazdığını satsan bile. Ve zorluk arttığı için bir süre sonra birim sürede daha az coin üreteceği için aynı miktarda coin üretmek istiyorsanız sürekli yeni cihaz almanız lazım.
  • Venezuela ya gitsinler de orayı kurutup bitirsinler.
    Kıyamet de yecüc mecüc derler di aynı onun gibi.
  • Bitcoin en ucuz hangi ülkede üretiliyor?

    Böylesi daha net belirgin ...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güney Kore'de bu işi her türlü yapmak zararına (BTC 30K$ barajını geçmediği sürece) :D

  • Bi an venezuellaya gitmek geldi bitcoin üretmek için , sonra dönüp düşününce ekran kartı alcak oara yok nere gidiyosun diye düşününce vazgeçtim😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyide venezuala hani batıyordu hayat pahalıydı nasıl elektrik ucuz bu kadar?

  • Güney Kore Bitcoin'den daha değerli şeylerin üretimini yapıyor, hemde elle tutulur, gözle görülür şeyler.

  • Eminim şimdi herkesin aklındaki soru şu
    1 Bitcoin ne kadar sürede üretiliyor?
    Bu soruyu geçiştirmek için donanıma göre değişir demeyin sakın Referans donanım verin kıyaslayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 4 Şubat 2018; 12:57:2 >
  • Enerji sıkıntısı çeken dünyanın, böyle saçma sapan birşey için elektrik ve donanım harcıyor olmasını halen kabullenemiyorum.

  • Tablo temsili

    Bitcoin en ucuz hangi ülkede üretiliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katar'da elektrik bedava ama listeye girmemiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    İyide venezuala hani batıyordu hayat pahalıydı nasıl elektrik ucuz bu kadar?

    halkın parası olmayınca ucuz olsa ne fayda alım gücü yok. buna örnek yaşadığım yere yakın olan Gürcistan herşey ucuz otomobil vs ama oranın öğretmeni hemşiresi bile yazın bizim memleketimize amelelik yapmaya tarlada çalışmaya geliyor. 3 ayda bizden aldıkları parayla tüm kış Gürcistan'da yaşıyorlar. bizim insanımız öğretmen olacak ve Gürcistan'a bahçede çalışmaya amelelik yapmaya gidecek :D . ama onlar yapıyor neden mi halkın parası yok.
  • Sadece elektrik gideri üzerinden düşünmek hatalı olur. Cihazlar o kadar pahalı ki kendini 6 ayda amorti ediyor anlık kazdığını satsan bile. Ve zorluk arttığı için bir süre sonra birim sürede daha az coin üreteceği için aynı miktarda coin üretmek istiyorsanız sürekli yeni cihaz almanız lazım.

  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    KPOP mesela dimi en büyük üretimi benim gözümde o güney kore'nin

  • Güzel o zaman Ukrayna yapıp gelelim. Şu an bile 1 e 4 veriyor (2k ve 8k olarak alıyorum) ve aleti de hızlıca amorti etme ihtimali var. Üstüne gezmek tozmak derken. İşin kötü bitcoin düşüşü tedirgin edici yoksa yapılası bir olay.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Php

    Enerji sıkıntısı çeken dünyanın, böyle saçma sapan birşey için elektrik ve donanım harcıyor olmasını halen kabullenemiyorum.

    O saçma sapan şeyle 1 ayda biriktirdiğim paranın yarısıyla kendime çıkar çıkmaz Cıllop gibi bir Galaxy S9 alacağım kısmetse.
    Sen de bu arada kabullenmemeye devam et. Şiddetle kabullenme...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Php

    Enerji sıkıntısı çeken dünyanın, böyle saçma sapan birşey için elektrik ve donanım harcıyor olmasını halen kabullenemiyorum.

    İşin ucunda para olunca, hele hele BTC gibi bir şey kolay para olarak tutunca, insanların yapamacağı bir şey yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.