Şimdi Ara

Sony'nin premium telefonları iki yıl boyunca en yeni Android sürümüne güncellenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Akıllı telefonlarımızdaki Android güncellemeleri konusunda tüm ipler üreticilerin elinde. Cihazların ne kadar süre boyunca destekleneceği ve yeni güncellemeleri ne zaman alacağı tamamen üretici firmanın inisiyatifine bağlı. Ayrıca bu politika genellikle tüketicilerle de paylaşılmıyor.

     

    Ayrıca Bkz.YouTube Go Türkiye'de! Artık dilediğiniz videoyu indirebilirsiniz
    Ancak Sony Mobile'ın kendi amiral gemisi akıllı telefonları için belirlediği destek süresini merak ediyorsanız bu haber sizi ilgilendirebilir. Sony'nin Android güncelleme politikası, şirketin telefonlarını piyasaya sürüldükten sonra iki yıl boyunca en yeni Android sürümüne güncellemeyi planladığını ortaya koydu. Bu sürenin üç yıla kadar uzatılıp uzatılmayacağı belli değil fakat destek süresi en az iki yıl olacak.

     

    Giriş seviyesi ve orta sınıf cihazlar performansa bağlı



    Sony konuyla ilgili açıklamasında "Cihaz piyasaya sürüldükten sonra iki yıl boyunca en son Android güncellemeleri ile tüm premium cihazları desteklemeyi hedefliyoruz. Test standartlarımıza uymayan ve donanımının istikrarlı bir kullanıcı deneyimi sunamayacağını düşündüğümüz giriş seviyesi veya orta sınıf bir cihazı güncellememeyi seçebiliriz" dedi. Yani şirket giriş seviyesi ve orta sınıf telefonlarda tatmin edici bir deneyim yakalanamadığı taktirde bu modelleri yeni sürüme yükseltmeyecek.








  • Bu şu demek
    Amiral gemilerine 2 güncelleme
    Orta ve alt sınıfa güncelleme yok...

  • Tüm Z serisi zaten 2 güncelleme almıyor muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum?
  • Android 8.1 RAM batarya ve performans olarak Android 8.0 cok daha ustun ozellikle hangi marka olursa olsun bluetooth cihazinizin batarya seviyesi ilk defa Android 8.1 ile gorulebilecektir.


    Pixel 2 XL cihazimda bu ozellik bluetooth cihazlarimin bataryalarini da gormem acisindan cok anlamli ve onemlidir.

    Malum Samsung gibi arayuzu kendilerine has olmasi ile saf Android nimetleri ya gorulmez veya vardir veya daha iyisi vardir denilmektedir .


    Sony bu hizmeti ozellikle Android 8.1 ile giris seviyesindeki cihazlara da sunmali .

    Bir cihaz Android 8.0 i aliyorsa bilin ki Android 8.1 i bihayli daha basarili calisacaktir.

  • donanım seviyesi neymiş ki? bugün alacağınız en tırt telefon bile 3 giga ram'li, gayet güzel işlemcili. android 8 i geç, 18 i bile çalıştırır. yürüsün gitsinler işlerine.

  • Tüm Z serisi alıyordu aslında yani 2 sene güncelleme geliyordu. Hatta Z zaten 4.1.2 ile çıkıp 5.1.1'e kadar devam etti en güzel örneğiyle. O zamanlar için bu destek zaten iyiydi. Devamı da aynı şekilde geldi ama burada resmiyete dökülmesi var. 18 ay yerine 24 ay denilmesi de var bir de. Sanırım Google 18 ay zorunlu tutuyordu üreticileri?


    Bir de bu konularda çipset önem kazanıyor. Yani bugüne kadar orta seviyenin en büyük derdi çipset üreticilerinden de öte gelmekteydi. Onlar destek vermeyince Sony ne yapsın durumu oluyordu. Hatta üst segmentte en büyük kazık Z3'e gelmiştir zira Google bu sefer engel oldu. Sony beta sürümler çıkartıp geliştirmekteydi 7 için.

  • bütün z serileri 2 güncelleme alıyordu zaten
  • sony pişmanlıktır almayın aldırtmayın

  • Nokia tüm telefonlarına tepeden tırnağa güncelleme verebiliyorsa bunu her firma yapabilir demektir.

  • Tamam da 2 yılda bir telefon değiştircek herkes 835 işlemcili bi telefon kafadan 5 yıl götürür zaten ee zaten 845 işlemcili 6 GB ramla gelcek düşünün kaç yıl götürcek bunlar olabildiğince az şarj be yüksek performansa sahip bence 3 veya 4 güncelleme verilmeli telefonların donanım eksiği yok ha Androidler önceden kötüydü donanımları az olduğu verilmiyordu şuan Android 15 i ver gene kaldırır saçma 2 güncelleme ne anasını satayim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony nin olayı zaten buydu. 18 Ay yerine 24 ay yapmışlar çok daha iyi olmuş.

    Amiral gemisi zaten 2 ana güncelleme alıyordu.
    Orta sınıf 1 ana güncelleme
    giriş seviyesi ise 1 veya sadece hata düzeltme güncellemesi alıyordu. Yeni bir haber değil bu.
  • Eee bu yüzden mi Türkiye pazarından çekildiler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.