Şimdi Ara

Windows Defender, 1 Mart itibariyle scareware yazılımlara göz açtırmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Microsoft, tüketicilerden para koparmak için korkutucu taktikler kullanan uygulamalara karşı harekete geçiyor. 1 Mart'dan itibaren, Windows Defender ve diğer Microsoft güvenlik ürünleri "zorlayıcı mesajlar" gösteren programları istenmeyen yazılımlar olarak sınıflandırılacak. Kullanıcıların sisteminde bu tür programlar tespit edildiğinde ise kaldırılacak.

     

    Ayrıca Bkz.KODAKCoin'e ilgi büyük: 40.000'den fazla yatırımcı başvurdu
    Şüphesiz ki "scareware" olarak adlandırılan bu tip programlara denk gelmişsinizdir. Genelde bilgisayarınızdaki sorunları onaracağını veya daha hızlı çalışmasını sağlayacağını iddia ederek sisteminizi virüslere ve hatalara karşı taramış gibi yaparlar. Daha sonrasında ise uydurma sorunların giderilebilmesi için sizi gerçek dışı senaryolarla korkutarak pro sürüm satın almaya teşvik eden "zorlayıcı mesajlar" göstermeye başlarlar.

     


    Dijital dolandırıcılığın öbür ismi: Scareware



    Bu taktik gerçekte kullanıcıları korkutarak para kazanma aldatmacasından başka birşey değil. Hatta çoğu zaman bu tür programların bizzat kendisi bilgisayarlara zarar veriyor. Dolayısıyla Microsoft artık tüketicileri korkutarak zorlayıcı mesajlarla onları satın alma işlemi yapmaya teşvik edecek programlara göz açtırmayacak. Programlarını analiz ederek doğrulamak isteyen geliştiriciler Microsoft'un Windows Defender Güvenlik İstihbaratı portalı üzerinden bunu yapabilirler.








  • Format attığım gibi Grup ilkesi kısmından devre dışı bırakıyorum Windows Defender'ı. Windows'un çoğu yazılımı kendi gibi gereksiz. Ama el mecbur.

  • Windows Defender, önce kendisini korusun. Biz kendimizi bu zararlı yazılımlardan koruruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 1 Şubat 2018; 21:46:31 >
  • Defender'i açacağıma virüslerin girmesine izin veririm, en azından CPU ve RAM'i sömürmüyorlar
  • lanet olsun yapıcağınız antivirüs programına.
    yıllar oldu hiç kullanmadım defenderı bile kapadım bi sıkıntısını görmedim düşman başına

  • 2 yıldır ne antivirüs ne defender ne de güvenlik duvarı kullanmıyorum . Bilgisayarımda ne donma ne takılma ne de bir şey var önemli olan bilmediğin programı ve sayfayı indirip açmamak bu kadar basit :)

  • Şu Windows Defender'e sallayanları gram anlayamıyorum bu neyin kafası? Adam size free sistem ile bütünleşik bir koruma sunuyor. Gayette günlük kullanıcı için yeterli. Sen kalkıpta her siteye girip korsan kürekli oyunların peşinde koşar yükler sitelerine girersen reklamlarla birlikte neler girer neler. Sistemi kasıyor diyorsunuz varlığı yokluüu da bir yani ram kullanımı da az. Sürekli de geliştiriyorlar yeterli ya da değil bir çaba var en azından. Git başka program kullan yani senin tercihin o. İnsanları yanlış yönlendirmeyi bırakın. Kullanıcıda bitiyor iş. Bilinçli ise Windows Defender gayet yeterli kimse kusura bakmasın.
  • Tecrübeli insanlar bu tür yalanlara inanmaz fakat tecrübesizler için sıkıntılı gerçekten. Güzel bir yenilik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış yönlendirmek mi? Asıl sen yanlış yönlendiriyorsun şu an. Windows Defender, çıkmadan önce antivirüs yüklemeyip bunu önemli bir şeymiş gibi söyleyenler vardı. Microsoft, tahminimce zaten ondan dolayı Windows 8'den itibaren ön yüklü getirmeye başladı. Ama temel koruma olarak. Windows Defender, çok temel koruyor. Bazenleri kendini bile koruyamıyor. Konusu bile açıldı forumda:
    https://forum.donanimhaber.com/windows-defender-rezaleti--130770813
    Sen Windows Defender kullanmaya devam et. Ama başkalarına da yanlış bilgilerle gelme:






  • o kendisini koruyamazken sizi nasıl korusun palavraya bak...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.