Şimdi Ara

Ortaya çıkan kontrolcü patentleri yeni PS VR kaskına işaret ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • PS 4 ekosistemini de arkasına alarak kısa sürede sanal gerçeklik sektörünün en çok satan kaskı haline gelen PlayStation VR, ortaya çıkan patentlere göre yakın zamanda devam versiyonuna kavuşabilir.


     


    Daha gelişmiş


     


    Sony’nin patentini aldığı yeni kontrolcü teknolojisi, taşıdığı bazı özelliklerle yeni bir PS VR kaskının habercisi gibi duruyor. Yeni kontrolcü mevcut PlayStation Move kontrolcülerinden daha iyi ve Oculus Touch benzeri bir deneyim sunacak gibi görünüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Zivix akıllı gitarlarını daha da iyi hale getirdi

    Yeni kontrolcü yine hareketlere duyarlı ancak üzerinde bir joystick yer alıyor ve daha iyi bir kontrol sunuyor. Joystickin kenarlarında yine tuşlar ve alt kısımda da bir tetik tuşu yer aldığı görülüyor.


     


    Dikkat çeken kontrolcünün takibini bizzat kaskın yapıyor oluşu. Normalde bu takibi PS 4 konsolunun kendisi yapıyordu. Bu bakımdan PS VR kaskının daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacağı aşikâr.


     


    Henüz patenti alındığı için yeni kontrolcünün geliştirme aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Bu bakımdan tarih olarak net bir bilgi vermiyor. En erken gelecek yıl içerisinde yeni PS VR ve kontrolcü hakkında bilgi sahibi olabiliriz.


     



  • konsol tarafı hala PC'den ders almıyor... her sene farklı kontrol aygıtı "kaklamaya" çalışmak olmuyor... tutmuyor... ilk nesil cihazlar zaten geniş kitlelere satılamayacak kadar pahalı adam bekliyor görüyor ki 2. nesli çabucak geliyor almaya niyetleniyor ama 1-2 ufak eksiği var yine bekliyor... tam 3. neslini alacak 4. neslinin patent vs. haberlerini görüyor ondan da vazgeçiyor... tabiki çok kısıtlı bir kesim için bu söylediklerim geçerli değil... direksiyon setleri gibi 3-4 hatta 5 yılda 1 tane çıkacak adam gibi çıkacak ki insanlar sahip olmaya değer görsünler...

  • teknoloji bu kadar ilerledi mi ilerledi ama fiyatlar çok yüksek :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.