Şimdi Ara

Galaxy S9 ile Iris tanıma ve yüz tanıma bir arada çalışıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung’un yeni amiral gemi serisi Galaxy S9 donanım ve yazılım tarafındaki gelişmelerin yanı sıra güvenlik tarafında da önemli yenilikler barındırıyor. Bunlardan en önemlisi biyometrik tarafta gerçekleşiyor.


     


    Gelişmiş yüz tanıma


     


    Samsung’un mevcut Iris tarama teknolojisinde kullandığı sensörü 3MP seviyesine yükselterek daha kaliteli haritalama yapabildiği ve daha doğru sonuçlar aldığı gündeme gelmişti. Şimdi ise Iris tarama ve yüz tanıma bir arada kullanılıyor.


     


    Galaxy Note 8 modelinin Android Oreo beta yapısında fark edilen bir video, IntelligentScan adında yeni bir biyometrik çözümün kullanımını anlatıyor. Videoda kullanıcı hem Iris tarama hem de yüz tanımayı bir arada kullanıyor.


     


    Ayrıca Bkz.İşte karşınızda Samsung Galaxy S9 ve S9+

    Normalde Iris tarama ve ön kamera ile yüz tanıma sistemleri ayrı ayrı kullanılıyor. Her birisinin bazı dezavantajları mevcut. Örneğin Iris tarama aşırı parlak ışık altında veya numaralı gözlük takanlarda sorun yaşayabiliyordu. Yüz tanıma ise düşük ışık koşullarında aynı sorunu yaşıyordu.


     


    IntelligentScan bu dezavantajları bertaraf ediyor ve ortaya çok daha güvenli bir çözüm çıkarıyor. Böylece kullanıcı tarafındaki kaygıların bir nebze olsun azaltılması sağlanıyor.


     


    Lansman esnasında IntelligentScan ile ilgili daha detaylı bilgiler verilecektir ancak daha önce yüz tanımaya özel bir sensör yer alacağı iddiaları da yalanlanmış oldu.


     


    Galaxy S9 özellikleri ve çıkış tarihi


     


    Galaxy S9 modelinin beklenen özellikleri 5.8 inçlik 2960x1440 piksel çözünürlükte ekran, 12MP çözünürlüğünde OIS destekli arka kamera, 8MP çözünürlüğünde ön kamera, 4GB RAM, 64GB kapasite, 3000mAh kapasiteli batarya ve Exynos 9810/Snapdragon 845 yonga seti şeklinde sıralanıyor.


     


    Galaxy S9 Plus ise kendisini biraz daha önce çıkaracak zira çift kamera yanında 3500mAh kapasiteli batarya, 4GB/6GB RAM ve 64GB/128GB depolama kapasitesi sunulacak. Bu bakımdan fiyat anlamında Galaxy S8 Plus modelinden biraz daha yüksek olması bekleniyor. Yeni modeller 25 Şubat tarihinde sahneye çıkacak.










     



  • Ben hep ikiyüzlü olduğum için beni ilgilendirmeyen haber

  • quote:

    Orijinalden alıntı: qooqie

    Ben hep ikiyüzlü olduğum için beni ilgilendirmeyen haber

    Ben zaten hep 50tllik.. pardon yanlış konu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göz tanıma özelliklerini merak ediyorum. Benim bir gözüm protez acaba iki göz mü gerekli kullanımda. Bilgisi olan arkadaşlar var mı ? :D

  • Bi kere de ben "çöp" yazıyım mı :P

  • İşlemci dışında donanımsal olarak değişen bir şey yok sanırım. Bir iki onu geliştirdik, bunu geliştirdik, tamamdır. Eski heyecanlar yok artık yeni model çıkarken.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.