Şimdi Ara

Otonom yelkenliler Güney Okyanusu'nda keşfe çıkıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Avustralyalı araştırma grubu CSIRO, Güney Okyanusu'nu keşfetmek için otonom yelkenlileri kullanacak. San Francisco merkezli Saildrone ile ortaklık kurduğunu açıklayan devlet kurumu, önümüzdeki beş yıl boyunca bu şirketin insansız araçlarından üçünden faydalanacak.

     

    Rüzgar tarafından itilen yelkenlilerin elektronik aksamı güneş enerjisinden besleniyor. Bu sayede 12 aya kadar deniz kalabildikleri gibi bu süreçte topladıkları verileri araştırma merkezlerine iletebiliyorlar. Güney Okyanusu'nda keşfe çıkacak insansız yelkenliler, okyanusun karbon ölçümünü yapmanın yanı sıra su sütununda biyokütle tahminleri sağlayacaklar.

     

    Ayrıca Bkz.Qualcomm'dan Lenovo, Oppo, Vivo ve Xiaomi ile 2 milyar dolarlık 5G anlaşması
    Saildrone olarak adlandırılan otonom yelkenliler parlak kırmızı sörf tahtalarına benziyor. Her biri yaklaşık 6 metre yükseklikte karbon fiber yelken ve karbondioksit, asidite, akıntılar ve su sıcaklığı gibi değişkenleri test eden 16 sensör ile donatılmış durumda.

     


    Araştırma gemileri ile aynı işi yapıyor


    Saatte 5-8 km hızla gidebilen drone'lar genellikle insanlı araştırma gemileri ile aynı işi yapıyorlar. Ancak daha düşük bir maliyetle. Geçen yıl Eylül ayında yatırımcılarından 14 milyon dolarlık finansman sağlayan Kaliforniya merkezli Saildrone, drone'larının insanlı bir geminin maliyetinin yalnızca %5'i harcanarak işletilebileceğini söyledi.

     

    CSIRO Araştırma Grubu Lideri Andreas Marouchos konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Saildrone'lar uzak yerlere uzun süreli gönderilebilen uzun menzilli araştırma platformlarıdır. Bu sayede bilim insanlarına daha önce toplama imkanı bulamadıkları gerçek zamanlı verileri sunabiliyor" dedi.



  • Herkes Marsa koloni kuruyor. bunlar oyuncak tekne yüzdürüyor

  • Sen millet olarak onuda yapmıyorsun sen yan haline

  • quote:

    Orijinalden alıntı: msavul4434

    Sen millet olarak onuda yapmıyorsun sen yan haline
    anlaşılan aynı milletden değiliz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.